Λοβέρδος: Ανάληψη ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι κενολογία και απόπειρα εξαπάτησης του λαού

“Η ανάληψη ευθύνης συνοδεύεται από παραίτηση, αλλιώς είναι κενολογία και απόπειρα εξαπάτησης του λαού” δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα η φράση “αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη” πρέπει να συνοδεύεται από τη φράση “γι’ αυτό και παραιτούμαι πάραυτα”. Αλλιώς είναι κενολογία και απόπειρα εξαπάτησης του λαού» τονίζει ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι είναι απογοητευτικό ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ενημέρωσή του «να αναφέρεται σε σκοτεινούς κύκλους που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του και σε «ασύμμετρα φαινόμενα»».

Ο πρώην υπουργός εκτιμά στη συνέντευξή του προς το Πρακτορείο ότι το βράδυ της Δευτέρας στο Συντονιστικό της πυροσβεστικής δεν έγινε καμία ενημέρωση για τα θύματα που είχαν αρχίσει να ανέρχονται σε δεκάδες. «Πρόκειται για ένα γεγονός που υπερβαίνει κάθε όριο ανευθυνότητας και ανικανότητας», υποστηρίζει και αναρωτιέται: «ήξεραν και δεν μιλούσαν για επικοινωνιακούς λόγους ή δεν ήξεραν; Ό,τι από τα δύο και αν ισχύει, είναι απαράδεκτο και ανήθικο».

Αναφερόμενος στις ευθύνες για τη μεγάλη καταστροφή στο Μάτι, επαναλαμβάνει το ερώτημα: «γιατί δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοικημένων περιοχών». «Η φωτιά έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ίσως τα σπίτια να μην σώζονταν, αλλά η ανθρώπινη ζωή θα μπορούσε να είχε προστατευθεί» συμπλήρωσε.

loading...

4 thoughts on “Λοβέρδος: Ανάληψη ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι κενολογία και απόπειρα εξαπάτησης του λαού

  1. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ?

  2. ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ!!! Ο ΔΕ κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΣ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΝΑΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΥΘΥΞΙΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΝΟ ΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ Τ ΟΥΤΕ ΚΑΙΜΕΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑΛΑΘΗ ΤΟΥΣ!!

  3. ((◠‿◠))….Σταματείστε τα άσκοπα λόγια και
    (▛ℊ▜) ❤️ … παραιτηθείτε να φύγουν .
    __(░)(░)__

  4. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΑΤΕ ΟΛΑ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Comments are closed.