«Ριπές» Λαβρόφ «ισοπεδώνουν» την Κυβέρνηση: «Υποχείριο» της Δύσης το Μαξίμου – Μέρος της αντιρωσικής δυτικής πολιτικής η απέλαση των διπλωματών

Σε σχολιασμό του ζητήματος των Ρώσων διπλωματών προχώρησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας ξανά την πάγια τακτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η Αθήνα αποτελεί πλέον μέρος της εν λόγω τακτικής μετά την ξαφνική διπλωματική κρίση που
δημιούργησαν οι Κυβερνητικοί και την προσκόλληση στην Ουάσινγκτον.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολιάζει ότι τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα ακολουθούν την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, του «πολύ πιθανού» χωρίς να δίνεται κανένα στοιχείο, σύμφωνα με το sputniknews.gr.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μοιράστηκε την άποψή του για την απέλαση Ρώσων διπλωματών σε συνέντευξή του στον Λάρυ Κινγκ.

Ο κ. Λαβρόφ σημείωσε ότι η Δύση σχηματίζει μία πολιτική απέναντι στη Ρωσία στη βάση του αναπόδεικτου «πολύ πιθανού» και του «δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη προσέγγιση έχουν υποδείξει Ουάσιγκτον και Λονδίνο, που βασίζουν την εξωτερική τους πολιτική σε αναπόδεικτες δηλώσεις για έρευνες σε υποτιθέμενη «παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ» και «ρωσικού ίχνους» στο περιστατικό στο Σάλσμπερι.

«Αυτό το ‘πολύ πιθανό’ γίνεται μεταδοτικό. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη εξήγηση γίνεται κανόνας στον οποίο οι φίλοι της Δύσης προσπαθούν να βασίσουν την πολιτικής τους σχετικά με τη Ρωσία. Τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς τον ίδιο δρόμο: ‘πολύ πιθανό’ και δεν δόθηκε κανένα στοιχείο».Όπως ανέφερε ο κ. Λαβρόφ: «Είναι ακριβώς η ίδια προσέγγιση, όπως την έχουμε δει στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που μας κατηγόρησε πριν 10 χρόνια για τη δηλητηρίαση πρώην πράκτορα, που κατοικούσε στο Λονδίνο, τον Λιτβινένκο. Η δίκη, που κατέληξε ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη, ήταν επίσης μυστική. Τώρα οι έρευνες για τη δηλητηρίαση στο Σάλσμπερι επίσης εξελίσσονται χωρίς διαφανείς πληροφορίες να παρέχονται στο κοινό, χωρίς κάτι να δίνεται σε μας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε Ρώσο πολίτη, και ούτω καθεξής. Τώρα το ‘πολύ πιθανό’ γίνεται μεταδοτικό. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες εξηγήσεις γίνεται ο κανόνας με τον οποίο οι φίλοι μας στη Δύση προσπαθούν να βασίσουν την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία. Το τελευταίο γεγονός στην Ελλάδα είναι εντελώς στην ίδια κατεύθυνση: ‘πολύ πιθανό’ και δεν μας δίνονται στοιχεία».

Η Δύση οπλίζει με ψευδείς ειδήσεις – Η δημοσίευση των Financial Times

Ένα ύποπτο και χαλκευμένο δημοσίευμα επιβεβαιώνει πλέον περίτρανα αυτό που γράφουν οι αναλυτές του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και ημέρες, πως πίσω από την κρίση με την Μόσχα βρίσκονται ξένα κέντρα.

Οι Ρώσοι χθες και επίσημα φωτογράφισαν τις ΗΠΑ, ισοπεδώνοντας το Μ. Μαξίμου.

Σε αμερικανική παρέμβαση αποδίδει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες τονίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Τις ΗΠΑ βλέπει πίσω από την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ξεκάθαρα πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση και ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ανοιχτά αυτή την κίνηση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε απολύτως αβάσιμη την απέλαση των ρώσων διπλωματών καθώς, όπως τονίζει, δεν παρασχέθηκαν αποδείξεις για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

loading...

5 thoughts on “«Ριπές» Λαβρόφ «ισοπεδώνουν» την Κυβέρνηση: «Υποχείριο» της Δύσης το Μαξίμου – Μέρος της αντιρωσικής δυτικής πολιτικής η απέλαση των διπλωματών

  1. μ' αρέσει πάντως πού στοιχισμένη πίσω από τίς εντολές ΗΠΑ, Ν.Δ. καί κυβέρνηση ύψωσαν τή φωνή σ' αυτούς πού ανακατεύοντε στήν εσωτερική πολιτική….
    γιά γέλια ή γιά κλάματα ή υπόθεση;

  2. Βρήκαμε κατασκόπους , συνωμοσίες , δωροδοκίες κ.λ.π για να υποβαθμίσουν τα συλλαλητήρια και την οργή του λαού , όχι ότι οι Ρώσοι είναι Άγιοι , αλλά όλα τώρα ξαφνικά , η μήπως προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΛΩΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , όταν οι Ρώσοι έσωσαν τον Καραμανλή από τους ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ τότε ήσαν καλοί , το θέμα είναι ένα , αυτοί οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που μας κυβερνούν θα μας μπλέξουν σε μεγάλες περιπέτειες , ο θεός της ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ………

  3. Οι ανθρωποι ειναι αθεοφοβοι.Τι νομιζουν οτι ειμαστε αβουλα ψεκασμενα ανθρωπακια και θα ευχαριστουσαμε την κλικα του Τσιπρα που συμφωνησε στις πρεσπες?Η νομιζουν οτι ειμαστε απατριδες και περιμεναμε τους Ρωσους να μας παρακινησουν.Ειναι μια επικινδυνη μαφια που μονο καταστρεφει.Πραγματικα ο θεος να βαλει το χερι του.

  4. Η πολιτικη των μεταπολιτευτικων κυβερνησεων ειναι αυτο που λενε "HIS MASTERS VOICE".Πιο ευδιακριτη εγινε αυτη η σταση τωρα που κυβερνα η "αντιαμερικανικη αντικαπιταλιστικη" αριστερα.Οτι τους λεει η CIA το ΝΑΤΟ και το STATE DEPARTMENT οι ΤσιπροΚοτζιαδες που αφουγκραζονται με επιμελεια την ΝΤΠ το κανουν αυτοστιγμη!!……Η Ελλαδα μεσα στην ΕΕ θα επρεπε απο χρονια να επιδιωξει και να επιβαλλει τροπο τινα μια ειδικη σχεση με την Ρωσια.Μπορουσε να υποστηριξει την μοναδικοτητα της σχεσης αυτης με συνδετικο κρικο την Ορθοδοξια και μια μακραιωνα παραδοση συνυπαρξης φιλιας και αλληλοεκτιμησης.Θα μπορουσε να υποστηριξει βασιμα και πιστευω χωρις πολλες αντιρρησεις και ενστασεις οτι η σχεση αυτη θα μπορουσε ταυτοχρονα να ειναι και πολιτικο κεκτημενο και εργαλειο της ΕΕ και της πολιτικης της.Αλλωστε και αλλες χωρες της ΕΕ εχουν την ιδια πολιτικη αντιληψη για την Ρωσια.Θα μπορουσε η Ελλαδα αν ειχε Ελληνικη και Πατριωτικη ηγεσια, να εμπλουτισει τις οικονομικες της επιλογες δινοντας για παραδειγμα την ΔΕΠΑ η την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η τον ΟΛΘ στην Ρωσια.Ρωσια, Κινα ,Εμιρατα κλπ θα μπορουσαν να αντισταθουν στην ασφυκτικη και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ εξαρτηση απο τις ΗΠΑ και την ΕΕ.Η Ελλαδα ορθως κατ εμε ειναι ενταγμενη στην ΕΕ (αν και την παρελθουσα δεκαετια η τελευταια συμπεριφερεται και πολιτευεται σαν αποικια των ΗΠΑ).Η Ευρωπη θα μπορουσε ανετα να χειραφετηθει ως ανεξαρτητη πολιτικη ομοσπονδια ειδικα τωρα που την εκανε(εκ λαθους κατα τον Κισσινγκερ) ο κακος δαιμων η Αγγλια.Δεν πιστευω οτι η Ευρωπη που καλως-κακως ουσιαστικα ειναι ο μονος κληρονομος της Αρχαιας Ελλαδος να διαλυθει και να γινει κολαουζος της Αγγλοσαξονικης Αυτοκρατοριας(διαβαζε ΝΤΠ).Ουτε πιστευω οτι το πιο πολιτισμενο κομματι της υφηλιου θα διαλυθει.Το εγχειρημα της ΕΕ ειναι μοναδικο στην ιστορια των Εθνων και διαβλεπω οτι θα στεφθει απο επιτυχια!Η Ελλας εχει συμφερον να στηριξει μια τετοια προσδοκια και πιθανοτητα αλλιως θα την ρουφηξει η Τουρκια οπως η ηλεκτρικη σκουπα…Η ενταξη στην ΕΕ ομως δεν σημαινει οτι 
    για αυτονοητους λογους δεν θα διαφοροποιει τις οικονομικες της συνεργασιες και δεν θα διεκδικει μεσω των οποιων θεσμικων οργανων της ΕΕ την επιστροφη της στα αρχικα θεμελια και την απαγκιστρωση απο τον εξευτελισμο της Αμερικανικης Εξαρτησης.Μην ξεχναμε οτι η Ελλαδα επεβαλε στην Ευρωπη τις βαρυτατες φορολογιες του ιδιωτικου ανταγωνιστικου τομεα και οχι η ΕΕ κατα τον Ντομπροβοσκις.Η Ελλαδα επεβαλε την μειωση των συνταξεων των χαμηλοσυνταξιουχων με ΕΚΑΣ κατα την lagard αλλα και τον Γιουνγκερ.Ετσι θα μπορουσε να συρει την ΕΕ σε μια σχεση ισσοροπιας με την Ρωσια.ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ!!Διαπιστωνω επισης μια συγκαλυμενη λυσσα στα συστημικα ΜΜΕ κατα της Ρωσιας.Ευχομαι να μην ειναι εξωνημενη και να ειναι απλα αποψη πραγμα απολυτα θεμιτο.Γιατι οι καιροι ειναι περιεργοι.

Comments are closed.