Αντάρτικο από Κατσίκη: Καταψηφίζω «σπάσιμο» περιφερειών, απλή αναλογική

Θα ψηφίσει υπερ επί της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά θα καταψηφίσει τα συγκεκριμένα άρθρα
Τη διαφωνία του με τις διατάξεις για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και με την τροπολογία για
το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών διατύπωσε  ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του ν/σ για τον «Κλεισθένη 1». Μάλιστα μιλώντας στο aftodioikisi.gr ο κ. Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι ναι μεν θα ψηφίσει υπερ επί της αρχής του νομοσχεδιου αλλά θα καταψηφίσει τα συγκεκριμένα άρθρα, καθώς διαφωνεί κάθετα.

Μιλώντας στην Επιτροπή τη Βουλής ο κ. Κατσίκης ήταν σαφής και κάθετος στην διαφωνία του: Σε ό,τι αφορά το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών Β΄Αθηνών και Αττικής (σ.σ. στην οποία εκλέγεται βουλευτής), τόνισε ότι καταρχήν διαφωνεί με την μείωση των εδρών από 15 σε 14, προσθέτοντας ότι πλήττονται τα μικρά κόμματα, καθώς «η Περιφέρεια Αττικής δεν θα εκπροσωπείται στο σύνολό της γιατί (σ.σ. τα μικρά κόμματα) θα εκλέγουν μόνο έναν βουλευτή σε μία από τις δύο νέες περιφέρειες». Επιπλέον, μίλησε για τον κίνδυνο να μείνουν από τώρα ορφανές οι περιφέρειες, καθώς κανένας από τους σημερινούς βουλευτές δεν πρόκειται να ασχοληθεί με όλη την περιφέρεια, όταν θα γνωρίζει ότι θα είναι υποψήφιος σε μία μικρότερη. Ζήτησε, δε, από τον υπουργό Εσωτερικών να τροποποιήσει την τροπολογία ώστε να μην έχει εφαρμογή στις επόμενες εκλογές ακόμη κι αν ψηφιστεί με 200 ψήφους. Σχετικά με την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς θα δημιουργήσει προβλήματα στην διακυβέρνηση των δήμων: «Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος γιατί έχω υπηρετήσει 20 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Πηγή  aftodioikisi.gr

loading...

2 thoughts on “Αντάρτικο από Κατσίκη: Καταψηφίζω «σπάσιμο» περιφερειών, απλή αναλογική

  1. ΕΔΗΛΩΣΕΝ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ''ΡΥΠΟΣ''

  2. Μπράβο κύριε Κατσίκη, πείτε επιτέλους και κάποιο ΟΧΙ γιατί με τα ΝΑΙ το έχετε παρακάνει εκεί στους ΑΝΕΛ (και οι άλλοι και εσείς προσωπικά) και αν θυμάμαι καλά ο ελληνικός λαός σας έβαλε στην βουλή να συγκυβερνήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε ήταν γνωστή η πρόθεση συγκυβέρνησης πριν τον Ιανουάριο του 2015) για να λέτε και μερικά ΟΧΙ και για να μην γίνεται ντε και καλά ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Βάλτε και δεξιά στη ζωή σας, μην γίνεστε κλακαδώροι του ΣΥΡΙΖΑ (διευκρίνηση για τους πονηρούς και κακοήθης δεν εννοώ την ΝΔ που δεν είναι δεξιά αλλά (νεο)φιλελεύθερο κέντρώο κόμμα, εννοώ δεξιά ιδεολογία).

Comments are closed.