«Απαγορευμένες» αλήθειες, για μια τραγική ιστορία…

Του Θανάση Κ.

Θα σας διηγηθώ μια θλιβερή ιστορία σήμερα. Πολύ θλιβερή…
Δεν ξέρω αν θα την αντέξετε. Αλλά δεν μπορώ να μη σας την πω…
Γιατί τα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑίων έχουν γίνει πια «τοξικά» για όλη την κοινωνία. 
Πάρτε τα αντικαταθληπτικά σας, λοιπόν, και πάμε…

Η Ιστορία μας είναι θρίλερ και τραγωδία ταυτόχρονα.
Και αφορά τις συντάξεις!
Σας αφορά όλους – είτε έχετε πάρει σύνταξη, είτε κοντεύετε, είτε απέχετε πολύ ακόμα…
Θα ξεκινήσω από την καίρια, ερώτηση: ήταν απαραίτητη η περικοπή συντάξεων;
Αυτό δεν τολμάει να το θίξει ευθέως κανείς…
Και μετά το δεύτερο ερώτημα: Θα τελειώσουν οι μειώσεις συντάξεων ή θα υπάρξουν κι άλλες, πέρα απ’ αυτές που έχει υπογράψει ο Τσίπρας;

Εδώ μαζεύονται μια σειρά απαγορευμένες αλήθειες!
Που πρέπει όμως να ειπωθούν:

* Πρώτον, το ασφαλιστικό μας σύστημα ΔΕΝ άντεχε τις συντάξεις που δίνονταν ως το 2009.
Πολλοί συνταξιούχοι έλεγαν τότε – και υποστηρίζουν ακόμα – ότι τους έκοψαν τις συντάξεις που είχαν πληρώσει οι ίδιοι.
Αυτό, όμως, δεν είναι απολύτως ακριβές!
Αν πάρετε το παράδειγμα ενός μέσου εργαζομένου που άρχισε να δουλεύει το 1980 και βγήκε στη σύνταξη μετά από 35 χρόνια το 2014-15, θα διαπιστώστε ότι η «κεφαλαιοποίηση» των κρατήσεων του (και του εργοδότη του) αυτά τα 35 χρόνια ανέρχονταν σε μηνιαία σύνταξη 60% περίπου των τελευταίων αποδοχών του!
Με προοπτική ότι θα εισπράττει για μια 15ετία περίπου.
Δηλαδή θα έπρεπε να έχει «ποσοστό αναπλήρωσης» (του τελευταίου εισοδήματός του, ως εργαζόμενος) της τάξης του 60%!
Αλλά κανείς δεν έπαιρνε τότε σύνταξη το 60% του τελευταίου μισθού του. Οι περισσότεροι έπαιρναν το 100%! (Κάποιο έπαιρναν ακόμα περισσότερο…)

Οι συντάξεις ήταν λοιπόν, πολύ υψηλές για την αντοχή των ταμείων.
Κι έπρεπε να «τσοντάρει» το κράτος.

Το πράγμα γινόταν ακόμα χειρότερο, όμως: Διότι δεν υπολογίσαμε καθόλου τα «εφ’ άπαξ». Υπήρχαν περιπτώσεις που το «εφ’ άπαξ» έφτανε ή/και ξεπερνούσε το σύνολο των κεφαλαιοποιημένων εισφορών (πραγματικών ή «τεκμαρτών»). Με αποτέλεσμα η σύνταξή που θα έπαιρνε όλα τα επόμενα χρόνια να είναι απευθείας από τον Προϋπολογισμό – δηλαδή από το φορολογούμενο.

Και βεβαίως, οι εισφορές που πληρώθηκαν όλα τα χρόνια του εργάσιμου βίου περιλαμβάνουν και την ασφάλιση υγείας του ίδιου και της οικογένειάς του. Αν αφαιρέσουμε κι αυτό το κόστος, η πραγματική σύνταξη για την επόμενη 15ετία θα έπρεπε να είναι κοντά στο 50%.
Κι αν αφαιρέσουμε και το «εφ’ άπαξ» (όπου δίνεται) η πραγματική σύνταξη θα γινόταν μικρότερη κι από 40% ποσοστό «αναπλήρωσης».

Αλήθεια πρώτη, που δεν ειπώθηκε, λοιπόν: Ποσοστό αναπλήρωσης 100% δεν έβγαινε με τίποτε! Οι συντάξεις ήταν απαραίτητο να κοπούν. Για να υπάρχουν συντάξεις και στο μέλλον.
(Όπως βλέπετε εδώ δεν βάζω καθόλου στο λογαριασμό τους δημογραφικούς ρυθμούς γήρανσης. Θα το δούμε σε λίγο αυτό. Κι αν βάλετε το δημογραφικό στο λογαριασμό, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, Πολύ χειρότερα…)

Δεύτερη αλήθεια, που επίσης δεν λέγεται: Για την χρεοκοπία των ταμείων δεν φταίνε μόνο τα πολύ υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης. Φταίει και το γεγονός ότι για πολλά χρόνια, την περίοδο 1979-92, τα αποθεματικά των ταμείων παρέμεναν άτοκες καταθέσεις στην τράπεζα Ελλάδος! Και μάλιστα όταν ο πληθωρισμός έτρεχε με μέσον όρο 14%!
Δηλαδή στα 14 χρόνια από τα 35 της περιόδου που εξετάζουμε τα αποθεματικά των ταμείων εκμηδενίστηκαν!
Είναι σαν να μην υπάρχουν ουσιαστικά…
Γι’ αυτό δεν φταίνε οι τότε εργαζόμενοι και σημερινού συνταξιούχοι…
Αυτή υπήρξε η μεγάλη λεηλασία των Ταμείων: το να βάζουν εισφορές άτοκες σε περίοδο πληθωριστικής έξαρσης…
Αλλά περιέργως δεν μιλάει κανείς, ούτε γι’ αυτό. 

Βέβαια, το ότι «δεν φταίνε οι εργαζόμενοι», είναι σχήμα λόγου. Αυτοί εξέλεγαν τις κυβερνήσεις που τους είχαν «κλειδωμένα» τα αποθεματικά των Ταμείων τους άτοκα. Ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ τους ένοιαζε τότε: Γιατί οι συντάξεις τους δεν στηρίζονταν (ούτε σήμερα στηρίζονται) στα «αποθεματικά»…
Το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν είναι «κεφαλοποιητικό», δεν τοκίζει τις εισφορές (capitalizing). Είναι σύστημα «διαγενεακών πληρωμών» (pay-as-you-go): Πληρώνουν οι τωρινοί εργαζόμενοι για τις συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων. Κι όταν αύριο βγουν στη σύνταξη, θα πληρώνουν τις συντάξεις με τις εισφορές τους οι μελλοντικοί εργαζόμενοι, κοκ…
Το σύστημα αυτό θα μπορούσε να δουλέψει, αν υπάρχει συνεχώς ανάπτυξη, συνεχής άνοδος της παραγωγικότητας και – το σπουδαιότερο – αδιατάρακτη  δημογραφική ανάπτυξη. Όταν όμως υπάρχει δημογραφική «στασιμότητα» ή δημογραφικός μαρασμός όπως υπήρξε τις τελευταίες δύο δεκαετίες ή φυγή νέων εργαζομένων στο εξωτερικό, με ταυτόχρονη βαθιά ύφεση, το pay-as-you-go οδηγεί σε πλήρη χρεοκοπία των Ταμείων και δραστική μείωση συντάξεων.

Αλήθεια τρίτη: Αυτά όλα δεν τα «ανακαλύψαμε» τώρα, ή όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο κι ήλθε το ΔΝΤ να μας τρίψει στη μούρη. Είχαν αναδειχθεί από χρόνια κι είχαν γίνει προσπάθειες να μεταρρυθμιστεί το σύστημα. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές όμως, είτε προχώρησαν αρχικά και ανατράπηκαν αργότερα – είτε αποτράπηκαν πριν προχωρήσουν καν. Κι εδώ θα δούμε και συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες πια…
Η πρώτη (και ουσιαστικά μοναδική) μεταρρύθμιση σωτηρίας του Ασφαλιστικού μας συστήματος έγινε το 1992 επί κυβέρνησης ΝΔ από τον υπουργό Δημήτρη Σιούφα. Μεταξύ άλλων εξυγιαντικών παρεμβάσεων το ποσοστό αναπλήρωσης από το 100% που ήταν έπεσε τότε στο 75% περίπου. Ενώ  «εξορθολογίστηκαν» κάπως και τα «εφάπαξ»…
Σύμφωνα με έναν από τους καλύτερους γνώστες του θέματος στην Ελλάδα, τον Πάνο Τσακλόγλου, η μεταρρύθμιση εκείνη του Σιούφα έδωσε «ανάσα ζωής» για 20 χρόνια τουλάχιστον, στο ασφαλιστικό μας σύστημα.
Κι είναι σημαντικό ότι το λέει ο Τσακλόγλου ο οποίος ΔΕΝ είναι «νεοδημοκράτης», ούτε καν κεντροδεξιός. Είναι Πανεπιστημιακός προερχόμενος από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Αλλά το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερή τότε, ως αντιπολίτευση πολέμησαν τη μεταρρύθμιση εκείνη. Κι όταν το ΠΑΣΟΚ ήλθε στη διακυβέρνηση το 1993, κατάργησε τη μεταρρύθμιση Σιούφα (ή μάλλον το μεγαλύτερο μέρος της)
Το 2001 όμως, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργίας Σημίτη πλέον, ο Τάσος Γιαννίτσης πρότεινε την επιστροφή στην μεταρρύθμιση Σιούφα – που το κόμμα τους είχε καταργήσει λίγα χρόνια πριν – με κάποιες βελτιώσεις μάλιστα.
Και πάλι όμως βγήκε σύμπασα η «Αριστερά και η Πρόοδος» στα πεζοδρόμια (και ολόκληρος ο Τύπος τότε), με «ντουντούκε»ς τους συνδικαλιστές (του δημόσιου κυρίως) μαζεύτηκε «μέγα πλήθος», εκφράστηκε «μέγα πάθος», κι έτσι το «Σχέδιο Γιαννίτση» εγκαταλείφθηκε και ο ίδιος αποπέμφθηκε.

Το περίεργο είναι βέβαια, ότι απ’ όλη αυτή την περίοδο, εκείνο που έμεινε είναι η… «μεταρρύθμιση Γιαννίτση» που ΠΟΤΕ δεν προχώρησε!
Κι όχι η πραγματική και τολμηρή μεταρρύθμιση Σιούφα που ψηφίστηκε εφαρμόστηκε κι άρχισε να αποδίδει, πριν την ματαιώσουν στη συνέχεια…

Αλήθεια τέταρτη: Όταν ξέσπασε η διεθνής ύφεση που έφτασε και στην Ελλάδα, το ασφαλιστικό μας σύστημα μπήκε σε ένα καταστροφικό «φαύλο κύκλο»: Η ύφεση προκάλεσε ανεργία, η ανεργία μείωνε τις εισφορές και αύξανε τα επιδόματα. Ενώ πολλοί εργαζόμενοι που πλησίαζαν τη συνταξιοδότησή τους τότε έσπευσαν να την πάρουν, πριν γίνουν μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις.
Έτσι τα έσοδα του συνταξιοδοτικού συστήματος μειώθηκαν απότομα (και συνέχισαν να μειώνονται), ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν απότομα.
Για να έχετε μια τάξη μεγέθους στο μυαλό σας από τα 30 δισεκατομμύρια και πλέον που κόστιζαν συνολικά οι συντάξεις γύρω στο 2009 το κράτος συνεισέφερε πια γύρω στα 20 και τα ταμεία γύρω στα 10…
Αυτά τα χρήματα ο Προϋπολογισμός δεν τα είχε από φόρους. Τα έβγαζε από νέο δανεισμό. Μόνο για χρηματοδότηση συντάξεων, το Ελληνικό κράτος έβαλε χρέος περί τα 100 δισεκατομμύρια την τελευταία 6ετία προ της κρίσης!

Όταν άρχισε η κρίση, αλλά τα δραματικά αποτελέσματά της δεν είχαν φανεί ακόμα στην Ελλάδα, ο Κώστας Καραμανλής ως Πρωθυπουργός τότε, ζήτησε από τον ΓΑΠ ανοικτά να τον στηρίξει για να περάσει «ζόρικες» μεταρρυθμίσεις, που έπρεπε να γίνουν άμεσα. Γιατί αργότερα θα ήταν πολύ αργά.
Ο ΓΑΠ το αρνήθηκε κατηγορηματικά! Και λίγο αργότερα εξαπέλυσε την εκλογική του επίθεση με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»…
Όταν ανέλαβε ο ΓΑΠ, εκεί στα τέλη του 2009, το συνολικό χρέος της Ελλάδας ήταν τότε περί τα 300 δισεκατομμύρια…
Από αυτά το ένα τρίτο είχε προκύψει από τις ανάγκες δανεισμού μόνο για συντάξεις μόνο την τελευταία εξαετία! Όταν ο ΓΑΠ ως αντιπολίτευση (και η Αριστερά ασφαλώς) ζήταγαν να μην κοπεί τίποτε και να δοθούν κι άλλα…

Αλήθεια πέμπτη: η περικοπή συντάξεων ήταν αναπόφευκτη πια όταν μπήκαμε στο (πρώτο) μνημόνιο. Το θέμα είναι πως το ΔΝΤ τότε δεν είχε υπολογίσει σωστά τις υφεσιακές συνέπειες αυτών των περικοπών. Είχε κάνει λάθος στους «πολλαπλασιαστές». Με αποτέλεσμα το Πρόγραμμα να μη βγαίνει!
Κι ακόμα το θέμα ήταν πόσο έπρεπε να κοπούν οι συντάξεις.
Απάντηση σαφής δεν υπήρχε!
–Εξαρτιόταν πόσο θα υποχωρούσε το ΑΕΠ.
–Κι εξαρτιόταν ακόμα, πόσο γρήγορα θα ανέκαμπτε το ΑΕΠ μετά την έξοδο από την ύφεση…

Το κόστος των συντάξεων στον Προϋπολογισμό ξεπερνούσε τότε το 12% του ΑΕΠ! Κι έπρεπε να πέσει τουλάχιστον στο 4%, για να ισορροπήσουν προσωρινά τα πράγματα (με μέσον όρο στην Ευρώπη κάτω από 3%).
Κι έτσι το 2010 έγιναν κάποιες πρώτες οριζόντιες περικοπές συντάξεων…

–Στο μεταξύ, όμως, το ΑΕΠ υποχώρησε πολύ περισσότερο (λόγω λάθος πολλαπλασιαστών δηλαδή μεγαλύτερης ύφεσης) απ’ όση περίμεναν.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι, παρά τον πρώτο γύρο των περικοπών, οι δαπάνες για συντάξεις που επιβάρυνε τον Προϋπολογισμό ανέβηκαν ως ποσοστό, γιατί είχε υποχωρήσει πολύ το ΑΕΠ στον παρανομαστή.
–Στο δεύτερο μνημόνιο που εφάρμοσαν Σαμαράς-Βενιζέλος διορθώθηκε το λάθος των «πολλαπλασιαστών», προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις, ανέβηκε πολύ η ανταγωνιστικότητα της χώρας στη διεθνή κατάταξη, κι άρχισε εκεί στα μέσα στο 2014, να διαφαίνεται επιστροφή της Ελλάδας σε ταχεία ανάκαμψη.
Το πρώτο κύμα των περικοπών στις συντάξεις  (πρώτο Μνημόνιο) έφτανε τα 4 δισεκατομμύρια.
Το δεύτερο κύμα περικοπών στις συντάξεις (στο δεύτερο Μνημόνιο, που είχε γίνει απαραίτητο λόγω αποτυχίας του πρώτου) έφτανε επίσης τα 4 δισεκατομμύρια.
Στο μεταξύ όμως, επί Σαμαρά είχε ανεβεί αισθητά το αφορολόγητο όριο με αποτέλεσμα να ανακουφιστούν κάπως όλοι – και ειδικά οι φτωχότεροι συνταξιούχοι.

Αλήθεια έκτη: όταν τέλειωνε το δεύτερο Μνημόνιο, η Τρόικα δεν ζήτησε νέο κύμα περικοπής συντάξεων. (Πέρα από τις Επικουρικές όπου θα αποκαθίστατο η ρήτρα «μηδενικού αθροίσματος», η οποία έτσι κι αλλιώς προϋπήρχε πριν το 2011).
Επαναλαμβάνω με το που έβγαινε η χώρα από τα μνημόνια επί Σαμαρά η Τρόϊκα ΔΕΝ ζητούσε νέες μειώσεις κυρίων συντάξεων.
Ούτε αύξηση του αφορολόγητου (αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία)
Θα το βρείτε μάλιστα ρητά στο περιβόητο email Χαρδουβελη τότε, Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2014…
Εκεί η Τρόϊκα ζητούσε από την κυβέρνηση Σαμαρά να δεσμευτεί πως ΔΕΝ θα αυξήσει τις κύριες συντάξεις ως το 2016!
Όχι ότι να τις μειώσει κι άλλο!

Γιατί τότε δεν ζήταγαν κι άλλη μείωση;
Και γιατί την επέβαλαν μετά και μάλιστα σε διαστάσεις αληθινής «σφαγής»;
Γιατί απλούστατα τότε υπολόγιζαν ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έτρεχε με ραγδαίους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, οπότε το ΑΕΠ θα ανέβαινε απότομα. Και η σταθερή δαπάνη του Προϋπολογισμού για συντάξεις, πάνω σε αυξανόμενο ΑΕΠ θα έκαναν το κλάσμα να υποχωρεί συνεχώς.
Ο αριθμητής σταθερός (δαπάνη για συντάξεις), ο παρανομαστής θα ανεβαίνει ταχύτατα (ΑΕΠ), οπότε και το κλάσμα θα υποχωρούσε αισθητά. Χωρίς νέες μειώσεις.
Πόσο το περίμεναν να πέσει; Από 10% περίπου που ήταν η δαπάνη για συντάξεις το 2014, θα έπεφτε γύρω στο 6% το 2018 κι από εκεί κοντά στο 4% ως το 2022.

Αλήθεια έβδομη (και φαρμακερή): Όταν ήλθε ο Τσίπρας, άρχισε να καταργεί τις μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη γίνει, ή να τις φρενάρει ή να τις ψηφίζει και να μη τις εφαρμόζει! Τότε το ΔΝΤ κατάλαβε ότι η Ελλάδα δεν επρόκειτο να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Θα σέρνεται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Επομένως το ποσοστό δαπανών για συντάξεις σε σχέση με το ΑΕΠ δεν επρόκειτο να υποχωρήσει από τον παρανομαστή…
Κι έπρεπε πια να υποχωρήσει από μείωση του αριθμητή:
Δηλαδή από νέο κύκλο μειώσεων στις συντάξεις.

Κι έτσι οι μειώσεις που επιβλήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ μαζί με αυτές που υπέγραψε και θα επιβληθούν από του χρόνου, είναι μιάμιση φορά παραπάνω απ’ ό,τι όλες οι προηγούμενες μαζί (και στα δύο προηγούμενα μνημόνια!)
(Εδώ μπορείτε να βάλετε τα κλάματα…)

Όχι μόνο μιάμιση φορά περισσότερες πρόσθετες μειώσεις.
Αλλά και εντελώς αχρείαστες.
Γιατί στο τέλος του 2014 δεν ζητούσε η Τρόϊκα νέες περικοπές συντάξεων.
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τις κατέστησε «απαραίτητες» και μόνον αυτή.
Κι αν δεν αλλάξει επειγόντως η πολιτική αυτή, δεν θα φτάσουν Ούτε αυτές.
Θα ζητήσουν κι άλλες…

Για να σώσουμε τις συντάξεις χρειαζόμαστε ανάπτυξη επειγόντως.
Και να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ… χθες!

loading...

16 thoughts on “«Απαγορευμένες» αλήθειες, για μια τραγική ιστορία…

  1. ΣΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΝ ΣΟΥ ΝΙΚΑΣ ΤΟΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙ ΚΑΤΑ
    ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΔΩΡΟΥΜΕΝΟΣ

    ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΝ ΦΥΛΑΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ

  2. ΕΛΕΕΙΝΕ ΣΑΜΑΡΟΓΛΕΙΦΤΗ ΘΑΝΑΣΑΚΗ Κ.

    Θα σου διηγηθώ μια θλιβερή ιστορία σήμερα. Πολύ θλιβερή…
    Δεν ξέρω αν θα την αντέξης. Αλλά δεν μπορώ να μη σου την πω…

    Μια ιστορία σχεδόν «θεατρική» – σε «πέντε πράξεις», μάλιστα…
    Και σε καλώ όχι να την πιστέψεις, αλλά να την ψάξεις! Να την τσεκάρεις!
    Να διασταυρώσεις όλες τις πληροφορίες που θα διαβάσεις μόνος σου…
    Όπως διασταύρωσα κι εγώ, όσα σου γράφω πιο κάτω.
    Κι είναι όλα αλήθεια! Ως την τελευταία λεπτομέρεια…

    Πράξη 1η:
    Υπήρχε το 1993 ένας τυχοδιώκτης πολιτικός από την Καλαμάτα, το όνομά του Αντώνης Σαμαράς,ο οποίος,αφού πρώτα, ως υπουργός εξωτερικών,έφερε στην Ελλάδα όλους τους φυλακισμένους Αλβανούς, ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ και έρριξε την κυβέρνηση τού Κ.Μητσοτάκη, επειδή δεν του έφθανε το αξίωμα του υπουργού. ΄Ηθελε την αρχηγία τού κόμματος, ώστε να γίνη ο ίδιος πρωθυπουργός.

    Πράξη 2η:
    ΄Υστερα από αρκετά χρόνια, κατάφερε να γίνη ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ (!!!) και, ενώ είχε ήδη υπογραφεί το 1ο μνημόνιο,ως αντιπολίτευση διαλαλούσε πώς αυτός έχει τον τρόπο για να μας βγάλη από τα μνημόνια. Ο τρόπος ήταν τα «ΖΑΠΠΕΙΑ», τα οποία παρουσίαζε κάθε λίγο, ώστε να πείση τους αφελείς ψηφοφόρους!

    Πράξη 3η:
    Προεκλογικά, τον Ιούνιο του 2012, προκειμένου να πείση τους αφελείς «δεξιούς», διερρήγνυε τα ιμάτιά του πώς δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να συνεργαστή με το Πασόκ!
    Η ακριβής δήλωσίς του:
    <<….. Και το λέω ρητά και κατηγορηματικά:
    ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΄Οσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
    Δεν μπορούμε να βγούμε απ΄ την ύφεση μαζί με εκείνους που μας έφεραν στην ύφεση…>>

    Πράξη 4η:
    Μ΄αυτά και με άλλα ψέμματα, κατάφερε και κέρδισε τις εκλογές και έγινε επί τέλους πρωθυπουργός. Τύποις όμως, επειδή στην ουσία τον έσερνε από την μύτη ο υπέρβαρος αρχηγός του Πασόκ (με το οποίο δεν θα συγκυβερνούσε…)Τούρκογλου (Βενιζέλος).
    Και ώ τού θαύματος! Εφαρμόζοντας τα «Ζάππεια» έσωσε την Ελλάδα, υπογράφοντας το 2ο μνημόνιο!!
    Και επειδή κάποιο κόμμα του έμπαινε πολύ..στη μύτη και του έπαιρνε τους δεξιούς ψηφοφόρους που κατάλαβαν πως τους κορόιδεψε, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΡΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, χειραγωγώντας την Δικαιοσύνη, ΔΙΩΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ το τρίτο κόμμα της Βουλής, γράφοντας στους γεννητικούς του αδένες και το Σύνταγμα των Ελλήνων και την ίδια (την υποτιθέμενη) Δημοκρατία!!
    Με τηλεφωνήματά του στον εισαγγελέα Ντογιάκο, γνωστό και ως «παναθηναϊκάκια», φυλάκισε τον αρχηγό και την μισή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αυτού (Χρυσή Αυγή)!!

    Πράξη 5η:
    Αφού απέτυχε παταγωδώς και ο κόσμος τον καταψήφισε εκλέγοντας ως πρωθυπουργό τον διεθνιστοκομμουνιστή Τσίπρα, περιμένοντας την «ελπίδα», ο πολιτικάντης από την Καλαμάτα βρέθηκε στην αντιπολίτευση.
    Από εκεί, ως ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ,ΕΓΙΝΕ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ψηφιζοντας:
    το 3ο μνημονιο..
    την χορήγηση της Ελληνικής..Ιθαγενείας (!!!) στους λαθροεισβολείς αφροασιάτες..
    το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφύλων..
    την ανέγερση απανταχού της χώρας, μουσουλμανικών τεμενών…
    και αρκετά άλλα αντεθνικά νομοσχέδια.

    Κι όμως, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που νοσταλγούν αυτόν τον ΑΛΗΤΗΡΙΟ!!
    Και φυσικά, αδυνατώ να πιστέψω πώς αυτοί είναι τόσο ηλίθιοι. Όχι, το αποκλείω.
    Προφανώς, επί των ημερών Σαμαρά, θα λάδωσαν καλά το εντεράκι τους!
    Μάλλον τύπους σαν κι αυτούς, εννοούσε το παχύδερμο του Πασόκ όταν δήλωνε πώς «μαζί τα φάγαμε»….

    ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Κ.

  3. ΘΑΝΑΣΗ Κ.

    ΕΣΥ Ο "ΘΡΗΣΚΟΣ",ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΤΕΜΕΝΩΝ;

    ΕΣΥ Ο "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ", ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ (ΜΗΔΕ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ) ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ;

    ΕΣΥ Ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ",ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΤΕ..) ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟ, ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ";

    ΕΣΥ Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ",ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΦΕΙΔΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ;

    ΘΑΝΑΣΗ Κ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ

    ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΟΣ..ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ..ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ..ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

    ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.

    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑΣ "ΝΕΑΣ ΠΑΣΟΚΡΑΤΙΑΣ".

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΥΤΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ.

    ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

  4. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑΣ «ΝΕΑΣ ΠΑΣΟΚΡΑΤΙΑΣ»:

    "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ"

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΤΟ "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ" ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ,ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΩΝ!

    "ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ"
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ "ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ" ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ!!

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΤΟ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ» ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΟΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΕΣ!!

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΑ ΣΤΑΛΙΝ
    ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ, ΠΟΥ Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΣ, ΓΑΜΗΣΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ"!!

    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥΣ!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΣΚΑΤΟΚΟΜΜΑ!

    ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Ν.Δ. "ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ"!!
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΤΕ "ΚΛΕΦΤΕΣ"!!!

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΡΥΦΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΟΥΣΑΤΕ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ, ΕΧΕΤΕ ΞΕΒΡΑΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ Ο Κ Ο Κ Κ Ι Ν Ο Σ ΚΩΛΟΣ ΣΑΣ!

    ΝΑΙ, Κ Ο Κ Κ Ι Ν Ο Σ !!

    ΕΠΕΙΔΗ:

    ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΟ ΚΚΕ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 300.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΟΥ.

    ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ,ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ!

    ΕΣΕΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ Ο Λ Ο Ι ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΕΣΕΙΣ ΔΩΣΑΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ) ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ!

    ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΘΗ Η ΔΥΣΜΟΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ;

    ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ!
    ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '80,ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΤΕ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"!!

  5. Όχι θα ψηφίσουμε μικρά κόμματα και μετά θα φταίει η ΝΔ.. Όχι θα θέλουμε όποιων μας λέει λεφτά υπάρχουν.και μετά θα φτάνει οι άλλοι….αααα και εμείς θα το παίζουμε μάγκες και θα τους βρίζουμε.. όλε ολε

  6. Ειναι αηδιαστικο να ασχολουμαστε ακομα με τα κομματα τα οποια και ευθυνονται σημαντικα για τα οικονομικα και οχι μονο προβληματα της χωρας.Πρεπει να προταξουμε την Ελλαδα και τα γενικοτερα συμφεροντα του ευρυτερου λαου και οχι των αρχολιπαρων κοματοθρεμμενων και πελατων του συστηματος.Κανεις δεν σκεφτεται νομιζω οτι με τετοια ανικανοτητα και με τετοια ελλειψη πατριωτισμου μπορει η χωρα να χασει και την λιγη αυτη κυριαρχια που της απεμεινε……Ολα αυτα που α αφερει το αρθρο γινονται για να μη κοπουν 10 δις€ απο τους υψηλοσυνταξιουχους(απο το συνολο των 30 δις €) και αλλα 5 δις €απο τους ΔΥ(απο το συνολο των 15 δις €-με καταργηση αχρηστων υπηρεσιων και οργανισμων).Απολυτα εφικτα και τα δυο και ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΚΑΙΑ!!!! Οι νυν αλλα και οι τεως καταστρεφουν την Ελλαδα επειδη κατι νεαροι συνταξιουχοι γυρω στα 50 (πελατες του καθεστωτος) επιμενουν να παιρνουν απιστευτες συνταξεις ενω θα επρεπε να εργαζονται μεχρι τα 67 τους και με τα μισα λεφτα απ αυτα που επαιρναν πριν.Και η Lagarde και ο Γιουνγκερ ειπαν οτι μιλησαν για μειωση μισθων και συνταξεων απο τους υψηλομισθους.Αντ αυτων ερχονταν ο Τσιπρας και ο Βαρουφακης και δηλωναν ψευδομενοι οτι τους ζητησαν καταργηση του ΕΚΑΣ.Αν εκαναν τις παραπανω προτασεις (των συνολικα 15 δισ€) οι δυο αυτοι κυριοι η Ελλαδα θα μπορουσε να ρυθμισει ολο της το χρεος με τοκοπληρωμη (6-8 δις/ετος). Τα χρεωλυσια θα μπορουσαν να περιμενουν καλυτερους ρυθμους αναπτυξης αλλα και αξιοποιηση μεσω στρατηγικων επενδυτων του φυσικου πλουτου της χωρας.Πραγματα απολυτως εφικτα για τις δυνατοτητες μας.Υπαρχει διαχυτος ρατσισμος και παραβιαση των ανθρωπινων δικαιωματων των πολιτων της ελευθερης οικονομιας(αριθμητικη πλειοψηφια).Υπαρχει καραμπινατη καταπατηση επισης των συνταγματικων δικαιωματων για τους ιδιους πολιτες.Η απεχθεστατη προσφατως ψηφισθεισα αντιρατσιστικη νομοθεσια θα μπορουσε να ασκηθει εις βαρος των καθεστωτικων αρχων που την εμπνευστηκαν!!!!Η πατριδα εξαυλωνεται και θα σκεφτουμε τους τυπους???

  7. Πάλι τα ίδια Θειστοκλή ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!!
    Αντιγραφεί μας λες τα ίδια και τα ίδια!
    Άντε να συνέλθεις ρε φίλε δεν βαρέθηκες;
    Μας έφερες τον Τσίπρα. Με τον Σαμαρά τα πράγματα ήταν καλύτερα τι να μας πεις τώρα!!
    Μάλλον θέλεις ΧΑ αλλα δεν το λες στα ίσια ρε φίλε.
    Θα ήταν καλύτερα να το λές!
    Εμεις πάντα θα σου λέμε την Αλήθεια μας.
    Ο Τσίπρας μας κατέστρεψε ο Σαμαράς μας έσωσε…

    Μην ξαναγράψεις τα ίδια…..

    Κώστας

  8. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ;
    ΕΣΕΙΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.
    ΑΝΤΕ ΑΠΟΔΩ

  9. ΌΧΙ πάλι σε βαρεθήκαμε!
    Βάλε ένα τέλος.

    Γιάννα Κοσμά

  10. Ο Σαμαράς θα ξαναγυρίσει.
    Ήμαστε σίγουροι πια.
    Ειναι ο καλύτερος πολιτικός μαζί με τον Βενιζέλο έχουν να προσφέρουν πολλά!

  11. ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ…………..

  12. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΣΕΝΑ "ΚΩΣΤΑΚΗ 4:10" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΨΟΦΟΔΕΞΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 44 ΧΡΟΑΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.!!

    Η Ν.Δ. ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗ (ΧΑΡ. ΦΛΩΡΑΚΗ)

    Τον Μάιο του 2005 ,πεθαίνει ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης . Αμέσως η κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον ανιψιό του ιδρυτή του κόμματος Κώστα Καραμανλή, αποφασίζει την κηδεία του δαπάνη με προκλητικές τιμές και δεν περιορίζεται σε μια αξιοπρεπή παρουσία στην κηδεία του.

    Έτσι σύμφωνα με το υπ ‘ αριθμόν 698 φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως ( ΦΕΚ) ,με ημερομηνία 24-05-2005,στις αποφάσεις αριθμ.25518,αναφέρεται ότι : Ο Χαρίλαος Φλωράκης ,για τις ‘’εξαιρετικές υπηρεσίες,που προσέφερε στον λαό, στην πατρίδα,στο έθνος ‘’,θα πρέπει :

    α) Να τιμηθεί με δημοσία δαπάνη . β) να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια καταστήματα της χώρας.
    Με υπογραφές των υπουργών: Εσωτερικών: Προκόπης Παυλόπουλος, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας: Βασίλης Μιχαλολιάκος , Υγείας και Κοινωνικής .Αλληλεγγύης: Νικήτας Κακλαμάνης ,και Δημοσίας Τάξης : Γιώργος Βουλγαράκης.

    Έτσι με βάση τις ‘’τιμές ‘’ που αποφάσισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. για τον ‘’καπετάν Γιώτη ‘’ (το ψευδώνυμο του Χαρίλαου Φλωράκη, την περίοδο της κομμουνιστικής ανταρσίας, ως ‘’στρατηγός ‘’ των κομμουνιστών ανταρτών ),τα αστυνομικά τμήματα, οι στρατιωτικές μονάδες, ακόμα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ,υποχρεώθηκαν να έχουν την ελληνική σημαία μεσίστια, και οι Ένοπλες Δυνάμεις να αποδώσουν τιμές,σαν να κηδεύεται στρατηγός εν ενεργεία !

    Με την απαράδεκτη αυτή ενέργεια ,ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας υποχρεώθηκαν να τιμήσουν έναν άνθρωπο που πολέμησε εναντίον της ίδιας μας της πατρίδας ,φονεύοντας χιλιάδες αξιωματικούς και οπλίτες τους ,αγωνίστηκε για την απόσπαση Μακεδονίας-Θράκης από τον εθνικό κορμό, για χάρη των Σλάβων, έχοντας παράλληλα, αποφοιτήσει ως αριστούχος από την ακαδημία πολέμου Φρούντζε της Μόσχας.

  13. Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑΣ

    Πριν από τρείς μήνες περίπου (συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου) πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο διαβόητος «υπασπιστής» του αιμοσταγούς δολοφόνου Άρη Βελουχιώτη, Βασίλης Πριόβολος, πιο γνωστός στους συμμορίτικους κύκλους ως ο «Καπετάν Ερμής», τόσο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ όσο και του ΔΣΕ.

    Ανάμεσα σ’ αυτούς που θρήνησαν για τον θάνατό του ήταν και κάποιος, ο οποίος έγραψε τα παρακάτω δίκην νεκρολογίας:

    «Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη. Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

    Σε ποιον ανήκουν αυτά τα τόσο… συγκινητικά λόγια, που περιγράφουν έναν άνθρωπο με αδαμάντινο χαρακτήρα και απαράμιλλο ήθος; Σε κάποιον συγγενή του; Σε κάποιον συμπολεμιστή του; Σε κάποιον αριστερό ψηφοφόρο; Λάθος, για όποιον κινήθηκε προς μια τέτοια προσέγγιση, όσο αναμενόμενη κι αν ήταν αυτή, καθώς τα λόγια αυτά ανήκουν στον
    Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και στέλεχος της ΝΔ Κώστα Μπακογιάννη…

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ "για χαρη των κρατικων συμφεροντων του Σταλιν"(Τ.Λαζαρίδης..) ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ!
    ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ!!
    (ΛΟΓΙΚΟ: ΟΜΟΙΟΣ, ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ…)

    ΚΑΙ, ΝΑΙ "ΚΩΣΤΑΚΗ 4:10"

    ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ!

    ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

  14. όλοι δεν έχετε , σχέση , στην κριτική του συγκεκριμένου ΘΈΜΑΤΟς,

  15. "ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!"….

    Μην ανησυχείς … κανείς δεν είναι τέλειος!!!

    Λυπάμαι μόνο τα παιδιά σου…

  16. Αχάριστοι τόσα έχει κάνει ο Αντώνης για σας και εσείς ακόμα δεν έχετε στήσει το άγαλμα του μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να φτιαχτεί ένα άγαλμα που να αιωρείται σε κατάσταση κολοτούμπας αλλά όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται.

Comments are closed.