Ποιον κρύβει η μεγάλη σαρκοφάγος που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια; – Περιέχει τα λείψανα του Μ.Αλέξανδρου;

Με αγωνία περιμένουν οι αρχαιολόγοι όλου το κόσμου να ανοιχτεί η εντυπωσιακού μεγέθους σαρκοφάγος που βρέθηκε στη σύγχρονη Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο καθώς πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να περιέχει τα λείψανα του μεγαλύτερου βασιλέα-στρατηλάτη όλων των εποχών, του Μ.Αλέξανδρου.

Άλλωστε θεωρείται ιστορικά ότι ο Αλέξανδρος μόνο σε δύο περιοχές θα μπορούσε να είχε ταφεί. Είτε στην γενέτειρά του την Μακεδονία (ακόμα δεν έχουν απαντηθεί κάποια πράγματα στην Αμφίπολη της οποίας η υπόθεση μυστηριωδώς έχει «παγώσει») είτε στην πόλη που ίδρυσε και πιστεύεται ότι ενταφιάστηκε, στην Αλεξάνδρεια.

Στον τάφο όπου ανακαλύφθηκε η σαρκοφάγος βρέθηκε και μια αλαβάστρινη προτομή που τα χαρακτηριστικά της είχαν διαβρωθεί στις σκοτεινές συνθήκες.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο τάφος ανήκει σε ευγενή σύμφωνα με την Daily Telegraph. Όμως το μέγεθός της ξεπερνάει αυτό των βασιλιάδων της δυναστείας των Πτολεμαίων, δεν μπορεί να ανήκει σε έναν απλό ευγενή. Στην Αρχαιότητα με το μέγεθος οι άνθρωποι ήθελαν να καταδείξουν την ισχύ του ταφέντα. Κάτι τέτοιο μόνο ένας βασιλιάς το εκπληρώνει.

Υπάρχουν ωστόσο αρκετοί που πιστεύουν ότι ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο

Η σαρκοφάγος είναι σφραγισμένη εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια. Τα ερωτήματα για την ταυτότητα του ανθρώπου που ενταφιάστηκε στη σαρκοφάγο πληθαίνουν λόγω της φθαρμένης προτομής και της απουσίας επιγραφών.

loading...

1 thought on “Ποιον κρύβει η μεγάλη σαρκοφάγος που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια; – Περιέχει τα λείψανα του Μ.Αλέξανδρου;

  1. η προτομη εκ πρωτης οψεως δεν μοιαζει με τον ελληνα στρατηλατη πιο πολυ μου φαινεται για ρωμαιος εγω πιστευω οτι ο μεγας Αλεξανδρος ο μεγιστος μακεδων και μοναδικος ελλην βασιλευς ειναι θαμμενος στην Αμφιπολη

Comments are closed.