Η πολιτική γενναιότητα Μητσοτάκη να ψηφίσει το “σπάσιμο” των μεγάλων Περιφερειών. Παρόλο που απειλεί την αυτοδυναμία της ΝΔ

Του Νίκου Φυλάγγελου …

 Αν μη τι άλλο, θα πρέπει κανείς να πιστώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πολιτική γενναιότητα, για τη στάση ευθύνης που επέλεξε να κρατήσει στην τροπολογία για το “σπάσιμο” της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

Ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι πολιτικός επίγονος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και έχει κληρονομήσει μια συμπαγή  βάση “πιστών” ψηφοφόρων, στη Β’ Αθηνών.

Έχοντας περπατήσει ωστόσο πολιτικά για 14 χρόνια στη μεγαλύτερη εκλογική Περιφέρεια της Ευρώπης, έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις παθογένειές της.

Μεταξύ των οποίων, για τις σχέσεις… εξάρτησεις που καλούνταν να καλλιεργήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές, προκειμένου να έχουν σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας πάνω στην κάλπη.

Και να… συντηρήσουν επί χρόνια τις σχέσεις αυτές.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να αναγνωριστεί το τόλμημα να στηρίξει την εφαρμογή του “σπασίματος” της Β’ Αθηνών από τις επόμενες κιόλας εκλογές.

Για έναν επιπρόσθετο λόγο.

Η συγκεκριμένη αναδιάταξη δυνάμεων, και κατά συνέπεια εδρών, είναι πολύ πιθανό να του στερήσει την αυτοδυναμία, εφόσον επιβεβαιωθούν στην κάλπη οι εκτιμήσεις των σημερινών δημοσκοπήσεων.

Από την άλλη, σε μια Περιφέρεια… φέτες, είναι πιο εύκολο για το ίδιο να ενθαρρύνει και να ενισχύσει την εκλογή νέων ανθρώπων, του επιτελείου του ή του Μητρώου Στελεχών, που, υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν καμία τύχη στις εκλογές.

πηγη

loading...

1 thought on “Η πολιτική γενναιότητα Μητσοτάκη να ψηφίσει το “σπάσιμο” των μεγάλων Περιφερειών. Παρόλο που απειλεί την αυτοδυναμία της ΝΔ

  1. Και κάλιστα θα μπορέσει να καλλιεργηθεί κι η εκτίμηση ότι η ψήφος στα μικρά κόμματα είναι "χαμένη" αφού με την κατάτμηση δεν θα βγάλουν βουλευτή, οπότε ψηφίστε μεγάλα κόμματα για να πιάσει τόπο η ψήφος σας. Πολύ έξυπνο το κόλπο του Κούλη και του συνεταίρου του Τσίπρα. Ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε … πολιτική μεγαλοψυχία. Ο λαός μας λέει όμως κάτι: ΄Οποιος σκάβει τον τάφο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα.

Comments are closed.