Συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

Κάλεσμα για διαδηλώσεις σήμερα για το όνομα της πΓΔΜ και τη συμφωνία με τα Σκόπια απευθύνουν διαδικτυακά οι διοργανωτές δύο συλλαλητηρίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα, το ραντεβού δίνεται στις 6 στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη στις 7 στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ μία ώρα νωρίτερα γίνεται και αντιφασιστική συγκέντρωση στο πάρκο του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας διοργανώνουν το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων. «Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ» αναφέρουν στο διαδικτυακό κάλεσμά τους οι διοργανωτές,

Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο προγραμματίζεται στις 19:00 στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, απ’ όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στις 1 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. μπροστά από το Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου απ’ όπου θα ξεκινήσει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη τον Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» τονίζουν οι διοργανωτές.

Μία ώρα νωρίτερα, στις 18:00, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική- αντιεθνικιστική συγκέντρωση στο πάρκο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

loading...