Χάος στα Σκόπια: Η αντιπολίτευση μήνυσε Ζάεφ-Ντιμιτρόφ για εσχάτη προδοσία – Σε ετοιμότητα παραστρατιωτικές οργανώσεις

Μηνύσεις κατά του Ζόραν Ζάεφ και του Νικολά Ντιμιτρόφ για εσχάτη προδοσία κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE γεγονός που προμηνύει άσχημες καταστάσεις στο γειτονικό τεχνητό κρατίδιο.

Θα μείνει μόνο στα χαρτιά η μήνυση ή θα έχουμε περαιτέρω εξελίξεις; Η χώρα θα χωριστεί στη μέση ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που έχουν σχηματιστεί. Oργισμένοι οπαδοί των εθνικιστών φώναζαν σε Ζάεφ-Ντιμιτρόφ «θα σα δούμε στις κρεμάλες»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ναούμ Στοιλκόβσκι, δήλωσε πως το «VMRO-DPMNE κατέθεσε στην Εισαγγελία για το Οργανωμένο Εγκλημα και τη Διαφθορά ποινική δίωξη κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, του προέδρου του κοινοβουλίου Τάλατ Τζαφέρι, καθώς και κατά όλων των βουλευτών που στήριξαν με την ψήφο τους την αντισυνταγματική και παράνομη συμφωνία συνθηκολόγησης με την Ελληνική Δημοκρατία».

Σύμφωνα με το κόμμα της σκοπιανής αντιπολίτευσης τα ανωτέρω πρόσωπα διώκονται για τέσσερα ποινικά αδικήματα:

της εσχάτης προδοσίας, της διακύβευσης της ανεξαρτησίας, της σύμπραξης για την τέλεση εχθρικών πράξεων και της κατάχρησης εξουσίας.

Προσθέτει πως η διαπραγμάτευση της συμφωνίας και η έγκριση του νόμου για την επικύρωση αποτελούν παραβίαση των νόμων, του Συντάγματος και γενικότερα μια προσπάθειας καταστρατήγησης του συνόλου του νομικού συστήματος της χώρας, αλλά και προσπάθεια εξαπάτησης της αντιπολίτευσης, του λαού και του προέδρου.

Νωρίτερα την Πέμπτη η σκοπιανή Βουλή είχε εγκρίνει για δεύτερη φορά τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ επικύρωσε σήμερα Πέμπτη για δεύτερη φορά, με 69 ψήφους υπέρ και μία αποχή, τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, καθώς έχουν ταχθεί κατά της συμφωνίας.

Αρχικά, η Βουλή της χώρας είχε κυρώσει, στις 20 Ιουνίου, τη συμφωνία, ωστόσο ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε αρνηθεί να υπογράψει το διάταγμα και παρέπεμψε εκ νέου τη συμφωνία στη Βουλή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ δήλωσε, σύμφωνα με το MIA, πως ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να υπογράψει το διάταγμα μετά την δεύτερη ψηφοφορία του κοινοβουλίου.

«Από την ανεξαρτησία της χώρας, το κοινοβούλιο έχει εγκρίνει 897 διεθνείς συμφωνίες, από τις οποίες μόνον οι επτά έχουν ολοκληρωθεί από τον πρόεδρο», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Το MIA προσθέτει πως ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο νόμος μπορεί να σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με τη δική του μόνο υπογραφή, μαζί με τον Νόμο για τη Χρήση των Γλωσσών, που ο πρόεδρος δεν έχει επίσης υπογράψει.

loading...

3 thoughts on “Χάος στα Σκόπια: Η αντιπολίτευση μήνυσε Ζάεφ-Ντιμιτρόφ για εσχάτη προδοσία – Σε ετοιμότητα παραστρατιωτικές οργανώσεις

  1. ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΑΙΤΕ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΒΟΙΟΒΟΔΑΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΠ ΤΟΝ ΖΑΕΦ.ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΑΙΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΦΣΣΙΣΤΕΣ . Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ,ΦΑΣΙΣΤΑ . ΠΡΑΚΤΟΡΑ .

  2. Αμα σε περιλαβω στον πουτσο σαπιε λεπρε ατιμε ανωμαλε ομοφυλοφιλε αρθρογραφε θα πεθανεις απο νεφρικη ανεπαρκεια τυφλωση κωφωση απωλεια γευσησ και ακρατεια της σαπιας κωλοτρυπιδας σου. Σαπιε πουστη θα σε γαμησω κοινως κξαι θα ψωφησιεσ με δυο λογια μην παραπληροφορεις σε ξερω το πρωι θα εισαι με σκισμενα κωλοβαρδουλα πορνης εκπεταγμα….τελειωνεις καριολη….

  3. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΑΚΕΔΟΝΙΑ

Comments are closed.