Ο Ροχανί προκαλεί τον Τραμπ: «Ο πόλεμος με το Ιράν θα είναι η “μητέρα” όλων των πολέμων»

Φωτιά στον Κόλπο βάζουν οι δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχανί, ο οποίος και για πρώτη φορά από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα προχώρησε σε άμεση προειδοποίηση-απειλή στις ΗΠΑ.

Ο Ιρανός πρόεδρος είπε πως εάν οι ΗΠΑ επιλέξουν το δρόμο της σύρραξης τότε αυτό θα είναι η μητέρα όλων των πολέμων.

«Κύριε Τραμπ μην παίζετε με την ουρά του λιονταριού, γιατί αυτό μόνο λύπη θα σας φέρει», είπε ο Ροχανί απευθυνόμενος σε συνάντηση Ιρανών διπλωματών, σύμφωνα και πάλι με το ISNA.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η ειρήνη με το Ιράν είναι η μητέρα όλης της ειρήνης και ο πόλεμος με το Ιράν είναι η μητέρα όλων των πολέμων» είπε ο Ροχανί για να συμπληρώσει:

«Οι απειλές των ΗΠΑ το μόνο που θα κάνουν είναι να ενώσουν όλους τους Ιρανούς. Να είστε σίγουροι πως στο τέλος θα νικήσουμε τις ΗΠΑ».

Έχει σημασία ότι τις δηλώσεις αυτές δεν τις έκανε κάποιος «θερμόαιμος» Ιρανός στρατηγός ή σύμβουλος αλλά ο μετριοπαθής, Ιρανός πρόεδρος.

Η νέα αυτή όξυνση στις σχέσεις Ιράν και ΗΠΑ ξεκίνησε από τις αμερικανικές πιέσεις σε συμμαχικές χώρες, ώστε να κόψουν εντελώς τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

Σε απάντηση το Ιράν απείλησε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα αποκλείσει τα Στενά του Οραμούς κόβοντας όλες τις εξαγωγές πετρελαίου από όλες τις χώρες του Κόλπου, κάτι βέβαια που θα ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου», εάν γίνει

Βέβαια να σημειωθεί πως και ο πρώην ηγέτης του Ιράκ Σαντάμ Χουσείν έλεγε τα ίδια περί «μητέρας» όλων των πολέμων τον Ιανουάριο του 1991 όταν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ξεκίνησαν την επιχείρηση Desert Storm.

«Η μεγάλη αναμέτρηση ξεκίνησε. Η μητέρα όλων των μαχών άρχισε».

loading...