Μαυραγάνης: Όσοι συνεχίσουν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα θα έχουν και ποινικές κυρώσεις- ΒΙΝΤΕΟ

“Σωστά δόθηκε η εξάμηνη παράταση από το υπουργείο Οικονομικών ώστε οι ιδιοκτήτες που έχουν ανασφάλιστα οχήματα να συμμορφωθούν, καθώς θα πρέπει να γίνει περαιτέρω εκκαθάριση του μητρώου και να διαπιστωθεί ποια οχήματα που εμφανίζονται ως μη ασφαλισμένα είναι εν αχρησία ή
έχουν πλαστά ασφαλιστήρια, ενώ ταυτόχρονα δίνεται χρόνος ώστε να βρεθεί τρόπος να γίνει το ίδιο και για τις μοτοσυκλέτες”.

Αυτό υποστήριξε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ πρόσθεσε πως όσοι εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό και συνεχίζουν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα, εκτός από τα πρόστιμα υπάρχουν και οι ποινικές κυρώσεις.
Για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι τα πρόστιμα έχουν μείνει ίδια (χωρίς να ισχύει και η έκπτωση) για τις πολύ βαριές παραβιάσεις, όπως του φωτεινού σηματοδότητη, του STOP της υπερβολικής ταχύτητας κ.α., κάποια έχουν μειωθεί κατά 50% και σε άλλες παραβιάσεις δεν υπάρχει καθόλου πρόστιμο, αλλά αρκεί η αφαίρεση διπλώματος και άδειας ώστε να σοκαριστεί, όπως είπε, ο παραβάτης.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε πως “επιτέλους ενεργοποιήθηκε η διασύνδεση συστημάτων της Αστυνομίας με το υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Μεταφορών ώστε πλέον το μέτρο να εφαρμόζεται πλήρως”.

Για το Σκοπιανό

Ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι “η πρόσκληση για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συζητήσεις των Σκοπίων για το ΝΑΤΟ θα γίνει όταν και εφόσον και η ελληνική Βουλή κυρώσει τη συμφωνία, που σημαίνει ότι τώρα αυτή δεν έχει καμία ισχύ ούτε για το ΝΑΤΟ”.

Ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι “η συμφωνία έχει άρει κάποιες από τις ήττες του παρελθόντος, όμως, έχει χάσει τη μεγάλη μάχη του όρου της Μακεδονίας” ενώ ξεκαθάρισε γι’ άλλη μια φορά ότι οι ΑΝΕΛ παραμένουν αμετακίνητοι ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσουν και ότι επιμένουν στη θέση τους για 180 βουλευτές, αλλιώς για δημοψήφισμα και εκλογές.

Εξαπέλυσε δε, και τα “πυρά” του προς τη ΝΔ, λέγοντας ότι το 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και βουλευτές του έψεγαν τον Πάνο Καμμένο γιατί αρνείται τον όρο Μακεδονία, λέγοντας οι ίδιοι, ότι υπάρχει σλαβομακεδονική εθνότητα, “ούτε ο Κοτζιάς δεν έδωσε την εθνότητα”. Είπε πάντως ότι στον κυβερνητικό τους εταίρο, τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκαθαρίσει εντίμως από την αρχή ότι δεν πρόκειται να δεχτούν ένα τέτοιο ζήτημα.

Για τις συντάξεις

“Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι την 1η Γενάρη (σ.σ. έχει οριστεί η εφαρμογή του μέτρου περικοπών των συντάξεων). Μετά από τις 20 Αυγούστου θα διαπραγματευτούμε από νέα βάση με “όπλο” το πλεόνασμα άνω του 1 δις ευρώ του ίδιου του ΕΦΚΑ. Είναι ένα αχρείαστο μέτρο που το είχε ζητήσει το ΔΝΤ. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους και ας κάποιοι, όπως ο κ. Χατζηδάκης “μάλωσαν” τον κ. Μοσκοβισί για ελαστικότητα απέναντι στον Τσίπρα και τον Καμμένο” είπε ο κ. Μαυραγάνης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

loading...