Ιερώνυμος για πυρκαγιές: Ανείπωτη τραγωδία – Η «Αποστολή» στο πλευρό της Πολιτείας

Στη διάθεση της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης τέθηκε η «Αποστολή», για τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική, όπως και σε άλλες περιοχές.

«Πρόκειται για μία ανείπωτη τραγωδία που δεν τη χωρά ανθρώπου νους. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά. Η Εκκλησία έθεσε ήδη, με εντολή μου, την «Αποστολή» στη διάθεση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σχετικά με τις πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική, την Κορινθία και άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή ρεπορτάζ; ΑΜΠΕ

loading...

3 thoughts on “Ιερώνυμος για πυρκαγιές: Ανείπωτη τραγωδία – Η «Αποστολή» στο πλευρό της Πολιτείας

  1. ΝΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΚΟΥΚΟΥΕΔΩΝ..

  2. ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΨΑΝΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΜΑΣ
    ΞΕΚΛΙΡΗΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΣΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ

  3. ΙΕΡΩΝΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΔΙΑΒΑΣΕ

    Κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση δολοφόνοι η κυβέρνηση.

    Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 54 νεκροί και 156 τραυματίες εκ των οποίων οι 11 σε κρίσιμη κατάσταση που προστίθενται στα 24 θύματα της μάνδρας. Τα «παράπλευρα» θύματα της …αυτοκτονίες, εμφράγματα, εγκεφαλικά κ.α. είναι δεκάδες χιλιάδες. Μιλάμε για γενοκτονία.

    Στους 54 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, καθώς νωρίς το πρωί εντοπίστηκαν κοντά σε ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή ακόμα 26 νεκροί. «Βρήκαμε άλλους 26 νεκρούς αγκαλιασμένους, τον έναν πάνω στον άλλον», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού.

    Αρκετά παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς. Πολλά από τα θύματα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

    Στα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται 156 άτομα με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, από τους οποίους οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

    Ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά στη Ραφήνα θα διπλασιαστεί.

    Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.
    H πρώτη χώρα παγκοσμίως, όπου θύματα πυρκαγιάς… πνίγηκαν στη θάλασσα

    ixnos gr

Comments are closed.