Δημόσιο τελεσίγραφο Τραμπ-Πενς σε Ερντογάν: «Βαριές κυρώσεις αν δεν απελευθερώσεις τον πάστορα εδώ και τώρα»

Βαρυσήμαντη εξέλιξη είχαμε πριν λίγο καθώς με δημόσιο μήνυμα απηύθυναν τελεσίγραφο οι ΗΠΑ στον Ρ.Τ.Ερντογάν. «Ετοιμάσου για βαριές κυρώσεις αν δεν απελευθερώσεις τον πάστορα εδώ και τώρα». Ανοχή τέλος από την Ουάσινγκτον στα παιχνίδια του Ρ.Τ.Ερντογάν…Με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας προειδοποίησαν σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εάν ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον δεν αφεθεί οριστικά ελεύθερος.

“Προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση, έχω ένα μήνυμα να στείλω εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ: αφήστε ελεύθερο τον πάστορα Άντριου Μπράνσον τώρα ή ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις”.

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν σήμερα οι ΗΠΑ, διά του αντιπροέδρου τους Μάικ Πενς, μία ημέρα αφότου τουρκικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Μπράνσον, που παρέμεινε φυλακισμένος τους τελευταίους 21 μήνες για τρομοκρατία, τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό “είναι ένα πρώτο καλοδεχούμενο βήμα, όμως δεν επαρκεί” υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

“Στον Άντριου Μπράνσον αξίζει να είναι ελεύθερος” επέμεινε ο Μάικ Πενς.

Αναλυτικά το αμερικανικό τελεσίγραφο προς τον Ερντογάν:

“Εάν η Τουρκία δεν λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αφεθεί ελεύθερος αυτός ο αθώος κληρικός και να επιστρέψει στην πατρίδα του την Αμερική, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν βαριές κυρώσεις στην Τουρκία έως τη στιγμή που ο Άντριου Μπράνσον θα είναι πλέον ελεύθερος” τόνισε ο Μάικ Πενς, μιλώντας εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, στη διάρκεια εκδήλωσης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σημαντικές κυρώσεις αναμένουν την Τουρκία εάν δεν τερματίσει άμεσα την με οποιαδήποτε μορφή κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, σύμφωνα και με το μήνυμα που έστειλε στον Ερντογάν, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Τουρκία ο Αμερικανός πάστορας

Τον περιορισμό κατ’ οίκον του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράσον, ο οποίος δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία, διέταξε τουρκικό δικαστήριο, μια κίνηση που όμως οι ΗΠΑ δεν την θεωρούν αρκετή.

Ο Μπράνσον, πάστορας από τη Βόρεια Καρολίνα, που ζει στην Τουρκία περισσότερο από δύο δεκαετίες, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι βοήθησε την ομάδα στην οποία η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016 σε βάρος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Η υπόθεσή του έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την περασμένη εβδομάδα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει ο Μπράνσον να παραμείνει στη φυλακή.

If Turkey does not take immediate action to free Pastor Andrew Brunson and send him home to America, the United States will impose significant sanctions on Turkey until this innocent man of faith is free.

The United States will impose large sanctions on Turkey for their long time detainment of Pastor Andrew Brunson, a great Christian, family man and wonderful human being. He is suffering greatly. This innocent man of faith should be released immediately!
loading...

1 thought on “Δημόσιο τελεσίγραφο Τραμπ-Πενς σε Ερντογάν: «Βαριές κυρώσεις αν δεν απελευθερώσεις τον πάστορα εδώ και τώρα»

  1. ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΔΟΤΖΟΥΤΖΟΥΚΟ ΚΛΑΡΑΧΙΔΩΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΓΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΣΤΥΧΩΣ….

Comments are closed.