Ποιοι ήταν οι Άγιοι Ανάργυροι τη μνήμη των οποίων τιμά σήμερα η Εκκλησία

Τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων τιμά σήμερα η Εκκλησία.Οι άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη.

Για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό. Κάποιοι όμως καλοθελητές διέβαλαν τούς αγίους στον αυτοκράτορα και του είπαν ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες. Τότε οι άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός επειδή δεν ήθελαν να πάνε άλλους αντί αυτών στον αυτοκράτορα, προσήλθαν μόνοι τους ενώπιον του και ο αυτοκράτορας Καρίνος προσπάθησε να τους μεταπείσει να αρνηθούν τον Χριστό. Εκείνοι όμως όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την πίστη τους, αλλά κατάφεραν να μεταπείσουν και να μεταστρέψουν τον ίδιο τον αυτοκράτορα, αφού και ο ίδιος δέχτηκε τις θεραπευτικές τους ιάσεις. Συγκεκριμένα, όταν ο Καρίνος ανέκρινε τους αγίους, μετατοπίστηκε η θέση του προσώπου του και στράφηκε προς την ράχη του. Αμέσως τότε οι άγιοι την θεράπευσαν με την προσευχή τους στον Χριστό. Εξαιτίας αυτού του θαύματος, πίστευσαν στον Χριστό όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά και ο ίδιος ο Αυτοκράτορας τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές. Αργότερα όμως, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι άγιοι φθονήθηκαν από τον ίδιο τον δάσκαλο που τους είχε μάθει την ιατρική επιστήμη, γιατί είχαν αποκτήσει μεγάλη δόξα και φήμη. Γι` αυτό τον λόγο τους ανέβασε σε κάποιο όρος για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε.

Μέρος της Κάρας του Αγίου Κοσμά βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά βρίσκονται στον ρωμαιοκαθολικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ρώμης.
Τεμάχια της Κάρας του Αγίου Δαμιανού βρίσκονται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δαμιανού βρίσκονται στον ρωμαιοκαθολικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ρώμης.

πηγή: dogma.gr

loading...

12 thoughts on “Ποιοι ήταν οι Άγιοι Ανάργυροι τη μνήμη των οποίων τιμά σήμερα η Εκκλησία

  1. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ:ΔΩΡΕΑΝ ΣΑΝΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟ-ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ.ΕΚΕΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΟΙ…ΙΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!!

  2. ΔΟΞΑ ΤΩ ΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ Ε.ΣΥ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ
    ΤΟΝ ΟΒΟΛΟΝ ΣΟΥ ΑΠΟ 20 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ 20.ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ Η ΣΩΡΑΓΙΑ!!!

  3. Ο ΡΑΒΙΝΟΣ 3.37μ.μ.,

    ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ …ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΥΣΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ…"ΑΠΑΤΕΩΝΑ" ΣΩΡΡΑ…

    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ…"ΕΦΙΑΛΤΗΣ" ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΣΩΡΡΑ", ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ…ΒΓΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΚΑΚΟ" ΡΑΒΙΝΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ…"ΡΑΤΣΑ" ΣΟΥ…

    ΤΟ "ΤΣΟΥΝΑΜΙ" ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ", ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΑ ΤΑ…"ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ" ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ…"ΠΟΥΣΤΙΚΑ" ΠΟΥ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΤΑ …"ΚΟΥΚΙΑ" ΕΧΟΥΝ…"ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ" ΕΝΑ-ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ…"ΤΑΜΕΙΟ".

    ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ…ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ …ΠΡΟΥΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ…"ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ", ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ…ΧΑΖΟΥΛΗΣ…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  4. Α.Ε ΑΡΤΕΜΗΣ ΤΕΜΠΕΛΟΧΑΝΕΑΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΠΑΓΚΑΡΙ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ ΕΝΑ ΚΟΠΡΙΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!

  5. Ότι και να πείς έχεις δίκιο αγαπητέ Ευταξία
    κανένας δεν μπορεί να καταλάβει το μεγαλείο
    του μέγιστου των Ελλήνων Αρτέμη Σώρρα

    ΑΡΗΣ ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ

  6. Μου έχει δημιουργηθεί μία απορία βλέποντας κάποιες σκηνές από το Μουντιάλ της Ρωσίας. Ειλικρινά το λέω. Με μια βιαστική ματιά λοιπόν, βλέποντας τις ευρωπαϊκές ομάδες, και γνωρίζοντας ότι πολλές πλέον έχουν μικρή, μεγαλύτερη, έως πολύ σημαντική συμμετοχή μη γηγενών παικτών ή μη λευκών παικτών (εξαιρώντας ίσως κάποιες όπως η Ισλανδία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Κροατία), παρατήρησα ότι στην κερκίδα δεν βλέπεις την ίδια εικόνα.
    Δηλαδή, έχουμε π.χ. μια εθνική Γαλλίας που ζήτημα αν έχει 3 λευκούς γηγενείς παίκτες στην βασική ενδεκάδα. Το ίδιο και η ομάδα της Αγγλίας. Από κοντά ακολουθούν Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Σουηδία και Ελβετία (multi-cutli ομάδες πέρα από το χρώμα του δέρματος, γενικά παίκτες είναι άλλης εθνικής καταγωγής;Μήπως ο Ευταξίας μπορεί να απαντήσει ή
    ο διαχειριστής;

  7. Την Δευτερα βγαινει, προσωρινα κρατειται για εξακριβωση στοιχειων…
    Ακομη ονειρευεται εξουσιες, ο ψυχοπαθης, παρανοϊκος πουστογερος
    Ποσο ηλιθιος, ποσο μαλακας, ποσο ζωο μπορει να εισαι;

  8. ευ καλε ευταξουλα παινεμενη και σε περιβολι απλωμενη
    μη καλε μη παραμυριζεις τοσο μη παραμυριζεις τοσο και με κανεις και ΣΤΗ ΧΩΣΩ

    να σε δω να σε δω να σε γνωρισω ευταξουλα να γυρισω και στη φυλακη για χατηρι σου να ζησω

    ευταξουλα παινεμενη και καταφρονεμενη ο αρτεμης θα γυρισει και θα στον μπουμπουνισει

    στιχοι μουσικη

    αορατομπεσαλης μπι μπι

    στη χΩρΟδΙα οι ΕβΡαΙοΙ

  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 4.26μ.μ.,

    ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ "ΧΑΛΑΣΩ" ΤΟΝ ΕΙΡΜΟ ΣΟΥ, ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.ΟΟΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ…"ΑΘΩΩΝ" ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΤΥΧΗ" ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΑ…"ΣΤΗΜΕΝΑ" ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΧΑ…"ΕΘΝΙΚΩΝ" ΟΜΑΔΩΝ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ "ΕΘΝΟΣ" ΚΑΙ…"ΕΘΝΙΚΟΣ", ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΥ "ΒΑΡΥ" ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ…"ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ".

    ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ…"ΚΕΡΚΙΔΑΣ", ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ…"ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΔΕΣ" ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΠΟΛΛΕΣ…"ΚΕΡΚΙΔΕΣ", ΟΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ κ.α.

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ…"ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΔΕΣ" ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ "Μεσων Μαζικης ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ" ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΣΟΥΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΤΗΝ…"ΑΠΟΔΟΧΗ" ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ…"ΠΡΟΤΥΠΩΝ" ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ…"ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΩΣ ΚΑΤΙ…"ΦΥΣΙΚΟ"…

    ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ… "ΧΑΖΟΥΛΗΔΕΣ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ".ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΜΟΝΑΡΧΙΑ", ΕΦΕΥΡΑΝ ΤΟΝ… "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΤΟΝ…"ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ"….

    ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ…"ΕΘΝΟΣ", ΕΦΕΥΡΑΝ ΤΗΝ…"ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ" ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΗΝ … "ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ"…

    ΓΙΑ ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟΥΣ "ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ" ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ…"ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ", ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ, ΤΙ "ΕΘΝΟΥΣ" ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΗΣΑΝ, ΤΙ "ΓΛΩΣΣΑ" ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ…"ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ" ΤΟΥΣ ΑΠΟ…"ΚΑΠΟΙΟΥΣ"…

    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ, Η' ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΛΩΣ.

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  10. ΡΑΒΙΝΕ ΜΟΥ 6.29μ.μ.,

    ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ …"ΔΗΜΟΣΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ…"ΩΔΗ" ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΚΙΛΑ "ΠΑΠΑΡΙΑ" ΕΔΩ ΚΑΙ 62 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ…"ΑΔΟΚΙΜΟΣ" Ο ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΟΥ…"ΕΙΡΜΟΣ"…

    ΠΑΡ' ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΓΚΑΡΔΙΑ

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  11. Ρε Ευταξία είπα κι εγώ να δω τι σκατά ειναι αυτη η ΕΣΥ ,πήγα λοιπόν στο γραφείο τους στην πολη μου(περίχωρα θεσ/νίκης ) βρήκα κάτι παραξενους τύπους και κάτι αγάμητες που το μόνο που κατάλαβα από την παραμύθα που μου σερβίρανε ήταν ότι θέλανε να βάλουν στην ψύχρα χέρι στο πορτοφόλι μου .Οταν τους είπα ,^καλά ρε μάγκες κρατήστε τη συνδρομή και τα υπόλοιπα από αυτά που είναι να παίρνω,άντε και κάτι γιά τον κόπο σας και μου δίνετε τα υπόλοιπα^ αγρίεψε το μάτι τους και πέσανε όλοι μαζί να με φάνε,τέτοια λύσα.Την έκανα ταχέως και από οτι ξέρω το κωλογραφείο τους δεν λειτουργεί λόγω ελείψεως ηλιθίων ,άσε που το φέσι στο νοίκι εφτασε στ αρχίδια του ιδιοκτήτη .Πες μου ρε ευταξία ή οποιος μαλάκας είσαι .τέτοιοι απατεώνες είστε ρε όλλοι ? και μη μου πείς μαλακίες γιά Σώρας κι έτσι μαλάκα γιατί εγώ ακόμα περιμένω τα ρέστα από οσα έχω λαμβάνειν.Κουφάλες με τόσα τρίς στο δικό μου μερτικό βρίκατε να βάλετε χέρι.

  12. Ευταξία μη μασάς,ο έχων ισχυρές έως αγιάτρευτες εμμονές με το Σώρρα βγάζει σπυριά μόλις βλέπει αντιθρησκόληπτα σχόλια απο νοήμονες αναγνώστες.

Comments are closed.