Έκκληση και για τα ζώα – Που μπορείτε να απευθυνθείτε

Σε μία τραγωδία τέτοιου μεγέθους που έχουν χαθεί τόσες ανθρώπινες ζωές είναι λογικό και σωστό οι προσπάθειες διασωστών και εθελοντών να επικεντρώνεται εκεί.
Παρ όλα αυτά υπάρχουν και  ζώα τα οποία έχουν πληγεί και τραυματιστεί από τη φωτιά και γίνονται προσπάθειες -όπου είναι δυνατό- να διασωθούν κι αυτά

Οι εθελοντές έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή στην Κινέτα και την Πεντέλη για να βοηθήσουν τα ζώα.

Πού να καλέσετε αν βρείτε άγριο ζώο τραυματισμένο από την πυρκαγιά

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες της χώρας και ζητά από όποιον δει κάποιο ζώο (χελώνες, σκαντζόχοιρους, αλεπούδες και κάθε ζώο) να είναι ταλαιπωρημένο ή τραυματισμένο από την πυρκαγιά να επικοινωνήσει άμεσα με το τηλέφωνο 6972664675.

Η γραμμή θα είναι σε λειτουργία όλο το 24ωρο και οι εθελοντές του οργανισμού θα παραμένουν σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε περίπτωση απαιτηθεί. Αν βρείτε άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά, χελώνες, σκαντζόχοιρους, φίδια, αλεπούδες κ.ά. που έχουν τραυματιστεί από τις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν στα περιαστικά δάση της Αττικής και όχι μόνο καλέστε αμέσως την ΑΝΙΜΑ – που εδρεύει στην Καλλιθέα – στο τηλέφωνο όλο το 24ωρο: 6972664675 και 2109510075.

Αν βρείτε άγρια ζώα να κινδυνεύουν ή να είναι τραυματισμένα καλέστε τα κατά τόπους Δασαρχεία, τα σωματεία και τους περιβαλλοντικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας.

Ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεόδωρους
Ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεόδωρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν. Αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλέστε 6975664142
22960 81841- όσοι χρειάζονται οτιδήποτε ή ακόμα και για διανυκτέρευση να επικοινωνήσουν.

loading...