Κοτζιάς ο “πραματευτής” Σκοπιανών, Βούλγαρων, Αλβανών και η κατάργηση της ΕΥΠ στη Θράκη…


Για να μην νομίζετε ότι γκρινιάζει μόνο η αφεντιά μου και κατηγορεί τον κομμουνιστή ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά...

Δείτε τι υπέροχο και αποκαλυπτικό κείμενο αντλήσαμε από την ηλεκτρονική σελίδα: VORIA.GR…Πρέπει να αδιαφορούν οι αστοί για την φασίζουσα συμπεριφορά των δήθεν προοδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ελλείψει επιχειρημάτων, και με την αδυναμία να κυκλοφορούν χωρίς αστυνομική συνοδεία ούτε στο μπακάλικο της γειτονιάς, εκτρέπονται δείχνοντας το… “ηθικό πλεονέκτημα” τους!

Ομάδα νεαρών Ελλήνων πατριωτών, τραγούδησε το εμβατήριο “Μακεδονία ξακουστή”, στο τέλος εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι “προοδευτικοί” κυβερνητικοί τους αποκαλούσαν “φασίστες”. Οι νεαροί που κατάφεραν να μπουν στην εκδήλωση, είναι μέλη χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης και δεν έχουν καμία σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις. Αλλά οι “προοδευτικοί” αντιδημοκράτες, θέλουν να τρομοκρατήσουν κάθε έναν που υποστηρίζει την Πατρίδα.

Ο Ζάεφ σε πολυτελές θέρετρο στην Χαλκιδική, λίγο μακρύτερα από την τριώροφη έπαυλη της οικογένειας, ο Μπορίσοφ όμως έφαγε τα σκάγια, με βουλγαρικό δημοσίευμα που τον έφερε ιδιοκτήτη… ελληνικού νησιού!

«Δεν υπάρχει τίποτε που να κρύβεται από τις δραστηριότητές μου», δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, αποκαλώντας τους συντάκτες των δημοσιευμάτων αυτών ως “κίτρινο Τύπο και ψευδείς δημοσιογράφους”!.

Η γνωστή δημοσιογράφος, Ανν Απλμπάουμ, η οποία έχει τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ, στο φύλλο της Washington Post έχει δημοσίευμα για τα δύο κυβερνητικά κόμματα της Ελλάδας, και αναφέρει ότι «έχουν κατά καιρούς εκφράσει την περιφρόνησή στους θεσμούς οι οποίοι συγκροτούν αυτό που ο Λένιν απαξιωτικά χαρακτήριζε “αστική δημοκρατία”».

Θυμηθείτε, πόσες φορές έχω γράψει εδώ, ότι σκόπιμα επιδιώκουν την υπανάπτυξη, για να διαλυθεί το αστικό κράτος, και να οικοδομήσουν το σοβιετικό καθεστώς. Δεν κάνουν τίποτε άλλο, δηλαδή, από το να εφαρμόζουν τις διδαχές του Λένιν. Κι αν κάποιος αναρωτηθεί, τι θα κερδίσουν με την φτωχοποίηση της χώρας, η απάντηση είναι απλή: Τα στελέχη του κόμματος στις κομμουνιστικές χώρες, ζούσαν σαν πρίγκιπες.

Στην συμφωνία Καλής Γειτονίας, που επείγεται - για άγνωστο λόγο - να υπογράψει ο Κοτζιάς με τους Αλβανούς, πώς αντιμετωπίζει την ανθελληνική επίθεση του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, που διακηρύσσει:

«Θα παροτρύνουμε τους Αλβανούς να γίνουν μέρος της διαμαρτυρίας μας, αρχίζοντας με μποϊκοτάζ των ελληνικών προϊόντων και των ελληνικών τραπεζών, ως πρώτο βήμα, αλλά στη συνέχεια θα υπάρξουν πολλές άλλες μορφές πιο σκληρές και ριζοσπαστικές», αναφέρει ο πρόεδρος του κόμματος, Σφετίμ Ιντρίζι.

Επανέρχομαι: Θα μας πει τελικά κάποιος, γιατί δε λειτουργεί η ΕΥΠ στην Θράκη; Σε αντίθεση, η Υπηρεσία Πληροφοριών της Αυστρίας ανακοίνωσε πως το τουρκικό κράτος ανακατεύεται στα εσωτερικά της τουρκικής κοινότητας της χώρας. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας αυτής ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει τις κατασκοπικές της δραστηριότητες στην Αυστρία.

Εμείς, αντιθέτως, διαλύσαμε την ΕΥΠ στην Θράκη, για να μπορεί ανεμπόδιστα η Τουρκία να ανακατεύεται στα εσωτερικά της Ελλάδας. Διαφορά, του πώς αντιλαμβάνεται τον πατριωτισμό η αυστριακή κυβέρνηση και πώς η ελληνική.

Ένας Ιρανός ταξίαρχος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι κλέβει τα σύννεφα για να εμποδίσει να πέσει βροχή στο Ιράν, που πλήττεται από την ξηρασία. Οι Τούρκοι απεναντίας κατηγόρησαν τους Αμερικανούς για τον αντίθετο λόγο.

Συνέπεσε να συμβούν καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, όταν ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ πως έστειλαν διαστημόπλοιο στο φεγγάρι. Και οργανώθηκε διαδήλωση έξω από την αμερικανική Πρεσβεία, επειδή ο πύραυλος… τρύπησε τα σύννεφα κι έπεσε όλο το νερό στην Τουρκία!!
Από κυρίαρχη η Θεσσαλονίκη, σήμερα ουραγός…Μαύρα είναι τα νέα από τη Θεσσαλονίκη για την επιχειρηματικότητα. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι τις 30 Ιουνίου, έχουν κάνει αναστολή εργασιών 272 επιχειρήσεις. Δηλαδή κάθε ημέρα έχουμε και ένα λουκέτο.

Ωστόσο, το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τις επενδύσεις που δεν έρχονται, είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό που την ταλανίζει, ιδιαίτερα τα Μνημονιακά χρόνια.

Η πάλαι ποτέ ακμάζουσα βιοτεχνική δύναμη της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας δεν υπάρχει πια. Διότι μετά “την απελευθέρωση του νήματος” το 1993, δηλαδή, την αθρόα εισαγωγή υλικού από την Κίνα και την Ινδία, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Θεσσαλονίκη, αλλά και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα!

Η βιομηχανία της Μακεδονίας άρχισε να εξαφανίζεται, όπως εργοστάσια της Good Year, της Esso Pappas, της Πίτσος! Κλάδοι λιανικού και χονδρικού εμπορίου αντικαταστάθηκαν από πολυκαταστήματα πολυεθνικών εταιρειών που βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό!

Έτσι, αναρωτιέται κάποιος, πώς συντηρεί τους κατοίκους της αυτή η Πόλη; Για δεκαετίες η Θεσσαλονίκη αποκαλείται ως “φτωχομάνα”, για τα ταβερνεία, τα τσιπουράδικα, τα καφέ μπαρ, τα εστιατόριά της! Αρκούν όμως αυτά για να επιβιώνουν οι κάτοικοί της;

Ποιες είναι οι εισαγωγικές μονάδες που προσδίδουν κέρδη στους ιδιοκτήτες και εισόδημα στους εργαζόμενους; Αφού εξέλειπαν οι παραγωγικές μεγάλες μονάδες;

Αφού η “ανάπτυξη” των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήλθε ποτέ σε αυτήν την Πόλη; Θεωρείται η ανάπτυξη του τουρισμού και κατ΄ επέκταση των ξενοδοχειακών μονάδων, αναπτυξιακή πολιτική;

Ποια θα είναι τελικά η ανάπτυξη που υποτίθεται θα υπήρχε για να εξυπηρετηθεί με το υπό κατασκευή μετρό, η οποία ξεκίνησε από το 2004 και ακόμη συνεχίζεται;

Μήπως θα ολοκληρωθεί, όταν δημιουργηθεί η ενιαία Μακεδονία που δεν θα είναι Ελλάδα; Μήπως γι΄ αυτό θα κατακλείσουν το επόμενο διάστημα τη Μακεδονία μας με μεταναστευτικό ρεύμα (σχέδιο Μέρκελ – Τσίπρα) Πακιστανών , Σομαλών, Σύριων κ.α.; Τι κάνουν οι φορείς της Πόλης; Τι κάνει ο Δήμαρχος Μπουτάρης εκτός από το να αφήνει ελεύθερη τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στην πλατεία Αριστοτέλους;

Ποια είναι τελικά τα ουσιαστικά πλάνα ανάπτυξης της πόλης της Θεσσαλονίκης;

Μιας πόλης που κάποτε ήταν εμπορικό και πολιτισμικό κέντρο της Ελλάδος;

Τι θα απαντήσουν οι Θεσσαλονικείς, όταν σε λίγους μήνες οι πολιτικάντηδες της ελληνικής Βουλής, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα μεταβούν εκεί για τη ΔΕΘ;

Δεν θα αντιδράσουν στα νέα ψέματα που θα τους σερβίρουν; Δεν έχουν κόστος αυτά τα ψέματα;;
Οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα πουλήσουν τη μάνα και τον πατέρα μας…

Διαβάζουμε στο πολύ ενημερωτικό και πατριωτικό σάιτ “Ας μιλήσουμε επιτέλους” ένα κείμενο του Γεωργίου Μιχαήλ…

Μετά τα Σκόπια και την Αλβανία η κυβέρνηση “προγραμματίζει” εξελίξεις και στην Θράκη; Εξελίξεις χωρίς προηγούμενο που δίνουν εικόνα κυβερνητικής διαχείρισης τύπου Σκοπίων!

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ξέρει να αιφνιδιάζει, αλλά μόνο δυσάρεστα…

Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 4 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου με τον Μουφτή Ξάνθης. Η συνάντηση αυτή έγινε μετά από πρόσκληση του υπουργού Παιδείας προς το νόμιμο Μουφτή Ξάνθης και μετά από προηγούμενη ακύρωσή της, ενώ είχε δημιουργήσει σειρά έντονων προβληματισμών σε όσους παρακολουθούν το “πολιτικό έργο” της κυβέρνησης στην Θράκη.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο γνωστός σύμβουλος επί εξωτερικών θεμάτων του πρωθυπουργού κ. Καλπαδάκης (παντρεμένος με τουρκάλα που εργάζεται στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και είναι η νο3 της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα), ενώ ο νόμιμος μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου συνοδευόταν από το νομικό σύμβουλο της Μουφτείας Ξάνθης κ. Δούδο. Αξίζει να τονίσουμε πως από τη συνάντηση αυτή απουσίαζε ο καθ’ ύλην αρμόδιος γ,γ, του υπουργείου Παιδείας κ. Καλαντζής. Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από το νόμιμο Μουφτή Ξάνθης να διευκολύνει το θέμα των Μουφτειών με κατάθεση παραίτησής του. Η απάντηση του κ. Σινίκογλου ήταν ηχηρότατα αρνητική, προς έκπληξη των κ.κ. Γαβρόγλου και Καλπαδάκη, οι οποίοι γνωρίζουν πως απαιτείται πλέον αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος για να απομακρύνουν τον κ. Σινίκογλου από τη θέση στην οποία τον τοποθέτησε η Ελληνική Πολιτεία.

Και μια τέτοια αλλαγή θα προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων εντός και εκτός Ελλάδας, εξαιτίας τόσο της εν ψυχρώ παρέμβασης σε θέματα θρησκείας των μουσουλμάνων της Θράκης, όσο κι επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει εσωτερικές πολιτικές αναταράξεις, εξαιτίας και του χειρισμού της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων αλλά και της Αλβανίας με την επιστροφή περιουσιών σε Τσάμηδες αλλά και της εγκατάλειψης της Βορείου Ηπείρου…
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Φύλλο συκής οι πολιτικές και νομικές προσεγγίσεις τού Σκοπιανού προβλήματος. Η γύμνια των ιμπεριαλιστών όμως δεν κρύβεται.


  Αρκετοί ειδικοί (χωρίς εισαγωγικά), όπως πολιτικοί επιστήμονες, νομικοί, διπλωμάτες και άλλοι, αρθρογραφούν τελευταίως για το Σκοπιανό πρόβλημα, με επιχειρήματα είναι η αλήθεια, σε πλαίσιο επιστημονικό και με όρους πολιτικής φιλοσοφίας, με καλές ως φαίνεται προθέσεις, και νηφάλια.

  Οι άνθρωποι αυτοί, άγνωστοί μου οι περισσότεροι, στους οποίους δεν καταμαρτυρώ κάτι, εκφράζουν και αναλύουν τη γνώμη τους, όπως έχουν κάθε δικαίωμα και αποβλέπουν βεβαίως στην ενημέρωση των υπολοίπων που δεν έχουμε εξειδικευμένο επί του θέματος υπόβαθρο.

  Μία τέτοιου είδους ανάλυση, εκπαιδευτική θα την έλεγα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  Δυστυχώς θα πρέπει να είμαι ωμός. Να απορρίψω, όχι ασφαλώς την ουσία των λεγομένων και γραφομένων τους (δεν δύναμαι να την κρίνω), ούτε την αναγκαιότητά τους, αλλά τη χρησιμότητά τους.

  Ως βάση της δικής μου σκέψης, χρησιμοποιώ την κυνική, ισοπεδωτική πράγματι, φράση του Αμβροσίου Μπιρς: «Πολιτική = πόλεμος συμφερόντων, μεταμφιεσμένος σε υγιή αντιπαράθεση αρχών και αξιών».

  «Προκατάληψη» θα πείτε και μάλλον θα έχετε δίκαιο σε θεωρητικό επίπεδο. Διότι πρακτικώς, δύσκολα θα μπορέσετε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας πολιτικούς με αποδεδειγμένα αγνά ελατήρια.

  Δυστυχώς λοιπόν, η εντιμότητα των θεωρητικών αναλυτών και οι σπουδαίες ιδέες που μεταχειρίζονται, επέχουν θέση φύλλου συκής. Τις προβάλλουν οι έχοντες συμφέροντα, με σκοπό να κρυφτούν από πίσω τους, όταν διαπιστώνουν ότι η δυσφήμιση των αντιφρονούντων δεν έχει αποτέλεσμα.

  Καμία σημασία δεν έχουν οι διαφορές εννοιών όπως εθνότητα, εθνικότητα, ιθαγένεια, όταν έχουμε να κάνουμε με οικονομικές και στρατιωτικές αυτοκρατορίες. Αυτές είναι ωραίες συζητήσεις για υγιείς κοινωνίες. Όταν το διακύβευμα είναι βάσεις θανάτου, περιττεύουν.

  Ας γίνει καθαρό:

  δεν μας ενδιαφέρουν οι νομικές, φιλοσοφικές και πολιτικές λεπτομέρειες του Σκοπιανού, εφόσον πίσω από το πρόβλημα αυτό κρύβονται συμφέροντα ισχυρών με βεβαρημένα μητρώα.

  Αδιαφορούμε για τις νομικές και πολιτικές αποχρώσεις μιας συμφωνίας που ως μοναδικό σκοπό έχει τη δημιουργία τετελεσμένων προς όφελος ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

  Δεν ασχολούμαστε με νομικές και πολιτικές διατυπώσεις γραφειοκρατικών κειμένων που συντάσσονται ερήμην του λαού.

  Το Σκοπιανό ζήτημα είναι δημιούργημα απολυταρχικών καθεστώτων του παρελθόντος, το οποίο υιοθέτησαν απολυταρχικά καθεστώτα του παρόντος, για να εδραιώσουν το εξίσου απολυταρχικό μέλλον τους.

  Αντί άλλου επιλόγου, σας παραθέτω απόσπασμα του βιβλίου «Εθνικισμός εξ Αριστερών» («Nationalism from the Left») του κυρίου Γιάννη Σύγκελου, από τις εκδόσεις Brill, σειρά «Βιβλιοθήκη Βαλκανικών Σπουδών» 2011, σε δική μου μετάφραση από την αγγλική. Το έργο εξετάζει την ιστορία του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων και στη σελίδα 30 διαβάζουμε (εντός παρενθέσεων δικές μου επεξηγήσεις):

  «… η Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία δημιουργήθηκε το 1920 και σύντομα έθεσε το Μακεδονικό ζήτημα σε υψηλή προτεραιότητα. Η Κομιντέρν (η 3η Διεθνής) πίστευε ότι το σύνθημα για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη, θα έφερνε τις μειονοτικές οργανώσεις όπως η IMRO (Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση Εσωτερικού· λίγο πιο πάνω ο συγγραφέας την ορίζει σαφώς ως «σημαντική παραστρατιωτική τρομοκρατική οργάνωση, που είχε καταστεί κράτος εν κράτει στην περιοχή τού Πιρίν») σε συμμαχία με τους κομμουνιστές και θα διευκόλυνε τον σχηματισμό ενιαίου επαναστατικού μετώπου, το οποίο θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τις Βαλκανικές Μοναρχίες και να συνεργαστεί με την Σοβιετική Ένωση.».

  Γι’ αυτό λοιπόν πρόκειται:

  Για Εθνικισμό εξ αριστερών των γειτόνων μας, τον οποίο υιοθέτησαν οι σύγχρονες υπερδυνάμεις προς το δικό τους συμφέρον. https://aristidisdikaios.blogspot.com/2018/07/blog-post_6.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΝΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...