Όσο και αν αντιπαθώ τον ΣΥΡΙΖΑ κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε εθνικά και όχι οπαδικά και μικροκομματικά.

Είναι απαράδεκτο να μετατραπεί η Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι όπου θα αλωνίζουν πράκτορες και πρακτορίσκοι θαρρείς και είμαστε τριτοκοσμική μπανανία της Μέσης Ανατολής (όχι ότι απέχουμε πολύ αλλά όχι και να εξοικειωθούμε με την ιδέα).
Η προσπάθεια να εξισώσουν τις παρεμβάσεις της Ρωσίας με τις αντίστοιχες της Αμερικής και της Γερμανίας είναι αστεία γιατί σαν χώρα έχουμε ισχυρούς δεσμούς (πολιτικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς) με Αμερικανούς και Γερμανούς (μέσω ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΝΕ) ενώ με τους Ρώσους όχι. Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε Αμερικανούς και Γερμανούς πράκτορες να αλωνίζουν ανενόχλητοι αλλά δεν αποτελεί και άλλοθι για να ανεχόμαστε και Ρώσους, Τούρκους ή και εγώ δεν ξέρω ποιους άλλους να λύνουν και να δένουν στα εσωτερικά της χώρας μας. Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται πρωτίστως και μόνο για τα δικά της συμφέροντα. Θέλει τα Σκόπια εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ όχι γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της γειτονικής χώρας αλλά γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας. Θέλει την Σερβία απομονωμένη και εξαθλιωμένη από την Δυτική Κοινότητα για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Όχι ότι ΗΠΑ και Γερμανία δεν εξυπηρετούν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα αλλά δίπλα σε αυτούς μπορούμε να κερδίσουμε και εμείς κάτι. Με την Ρωσία από την άλλη τα συμφέροντά μας δεν εφάπτονται πουθενά. Η Ελλάδα είναι προσδεμένη στο άρμα της Δύσης και μέσα από αυτήν την σχέση έχει ωφεληθεί πάρα πολύ τα τελευταία 200 χρόνια. Την τελευταία φορά που είδαμε βοήθεια από την Ρωσία ήταν στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. Η Ρωσία έχει καταντήσει παρίας της διεθνής κοινότητας και για αυτό άλλωστε φλερτάρει με όλους τους παρίες ανά τον κόσμο (Βόρεια Κορέα, Ιράν, Συρία, Βενεζουέλα κτλ). Δεν έχει καμία σχέση στις υποθέσεις της Ελλάδας και δεν έχει τίποτα απολύτως να μας προσφέρει.

αναγνωστης

loading...

2 thoughts on “Όσο και αν αντιπαθώ τον ΣΥΡΙΖΑ κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε εθνικά και όχι οπαδικά και μικροκομματικά.

  1. ΣΙΓΑ ΡΕ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ!ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ,ΕΞΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΤΧΟΥΝ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

  2. τι μαλακίες λες και γράφεις ρε ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ, αρθρογράφε ???
    ποιός στα ξεφουρνισε αυτά ρε Συριζαίε που ΤΟ ΠΑΙΖΕΙς ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και απο πάνω ???
    ρε ξεφτιλισμένοι Συριζαίοι έχετε ιδέα τι θα πει εξωτερική πολιτική ρε ΠΡΟΔΟΤΕΣ ???
    ρε ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ρε ανεγκέφαλοι τι επιχειρήματα ρε λαμόγιο ειναι αυτά που γράφεις ???
    Στηριξε ρε ξεφτιλισμένε όλες τις μαλακίες που γραφεις !!! αντε λοιπόν σε προκαλώ !!!
    Αλλά εσεις οι αληταράδες οι προδότες Συριζαίοι το μονο που ξερετε ειναι να κανετε προπαγάνδα.
    Ο Γκέμπελς ειναι λίγος μπροστά σε εσας τους κοκκινους φασιστες !!!
    ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΣΥΡΙΖΑΙΕ
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ
    για το μονο που ειστε ικανοι ειναι να ψησισετε κανένα νομο για τις λούγκρες ρε ΗΛΙΘΙΕ !!!!!

Comments are closed.