Αγιορείτικη Μονή ζήτησε στήριξη από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Του Γιάννη Παπανικολάου …

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Αγιο Ορος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος, έγινε αποδέκτης αιτήματος από ξακουστή Μονή για οικονομική συνδρομή, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Εντύπωση προκάλεσε στους Αγιορείτες αυτή η εξέλιξη καθώς δεν συνηθίζεται να ζητείται η στήριξη από αλλοδαπή εκκλησία.
Βέβαια ο κ. Χρυσόστομος που είναι άκρως… επιλεκτικός στα μοναστήρια που επισκέπτεται ίσως ανταπεξέλθει στο αίτημα.

Άλλωστε η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Κύπρου φημίζεται για την επιλεκτικότητα της… ακόμα και στην ενημέρωση που είναι δημόσιο αγαθό.
Άλλωστε η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Κύπρου γνωρίζει άριστα να εφευρίσκει πόρους δεδομένου και της έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας που διαθέτει.

Ο Μακαριώτατος ας κοιτάξει όμως και τα του οίκου του καθώς τα ενδοεκκλησιαστικά ζητήματα στην Μεγαλόνησο ολοένα φουντώνουν και απειλούν την ενότητα της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ας ρίξει ταυτόχρονα και μία ματιά στα κατεχόμενα που οι Τούρκοι έχουν εξαγριωθεί κατά μονών και Ναών που σε πολλές περιπτώσεις τελευταία διώχνουν τους κληρικούς σαν κλέφτες.
Δεν είδαμε καμία καταδικαστική ανακοίνωση και ενέργεια από πλευράς Αρχιεπισκοπής!!!
Ας λύσει τις χρονιές διαμάχες που υπάρχουν στις μητροπόλεις και να λειτουργήσει σαν ΠΑΤΕΡΑΣ τους και όχι να πυροδοτεί εντάσεις και διασπάσεις.

https://www.vimaorthodoxias.gr

loading...

3 thoughts on “Αγιορείτικη Μονή ζήτησε στήριξη από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

  1. AΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  2. ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΟΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΖΟΜΠΙ ΦΡΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΟΚΙΡΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΞΕΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ

  3. ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΕΝΟΕΙ? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΕΙ.

Comments are closed.