ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ κ. Νίκο Μερτζάνη, στην εκπομπή «Απευθείας» της 12/06/2018 και σε διάλογο με τον βουλευτή και αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Άδωνη Γεωργιάδη, να υποστηρίζει ότι σύμφωνα με ιστορικά κείμενα ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες δεν ήταν ποτέ Έλληνες, αλλά απεναντίας υπήρξαν ξένοι κατακτητές της Ελλάδας! Η υποκρισία έφτασε σε υπερθετικό βαθμό, όταν ο κ. Μερτζάνης δήλωσε πως ο ίδιος δεν υιοθετεί τις συγκεκριμένες απόψεις, τις οποίες όμως, προφανώς “όλως τυχαίως”, βρέθηκε να έχει γραμμένες μπροστά του και να τις ανασύρει ως αντεπιχείρημα όταν o συνομιλητής του υποστήριξε την αδιαφιλονίκητη ελληνικότητα τη Μακεδονίας.

Είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη γραμμή επιχειρηματολογίας με επικλήσεις περιθωριακών απόψεων του 19ου αιώνα -άνευ επιστημονικών ερεισμάτων και απήχησης- χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια από εθνικιστικές ιστοσελίδες και οργανώσεις που πρόσκεινται στο κράτος των Σκοπίων, είναι όμως η πρώτη φορά που προβάλλονται από την κρατική τηλεόραση της Ελλάδας σε εκατομμύρια τηλεθεατές καθώς και χρήστες του διαδικτύου, όπου κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή το βίντεο της συγκεκριμένης εκπομπής.

Είναι αρκετοί εκείνοι που ισχυρίζονται πως είναι γελοίο να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι η ιστορία της Μακεδονίας είναι μέρος της Ελληνικής ιστορίας, καθότι κάθε μορφωμένος άνθρωπος στον πλανήτη το γνωρίζει. Πράγματι, αυτό είναι φανερό και από την δήλωση του Προέδρου της Ινδίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα: «Ο πιο διάσημος Έλληνας που ήρθε στην Ινδία ήταν ασφαλώς ο Μέγας Αλέξανδρος». Δυστυχώς όμως η προπαγάνδα ενάντια στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι επίσης γνωστή, και ο κ. Μερτζάνης μας αποδεικνύει περίτρανα πως δεν περιορίζεται σε κύκλους εκτός Ελλάδας.

Με την επιστολή αυτή δεν στρεφόμαστε εναντίον του κ. Μερτζάνη ή οιουδήποτε άλλου κρατικού δημοσιογράφου που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην, προωθώντας τις ιδεοληπτικές επιλογές των πολιτικών του προϊσταμένων. Οφείλουμε όμως να αναδείξουμε το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο καταδεικνύει ότι με την ακολουθούμενη πολιτική, όχι μόνο δεν διασφαλίζεται η ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά όπως πρόσφατα διακήρυξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά απεναντίας ερχόμαστε ως λαός στην εξαιρετικά δυσμενή θέση να υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα ακόμα και στο εσωτερικό της χώρας μας και δη απέναντι σε επίσημους κρατικούς φορείς, οι οποίοι αν μη τι άλλο θα όφειλαν να σέβονται τους Έλληνες φορολογούμενους από το υστέρημα των οποίων συντηρούνται.
Είτε μιλάμε για την αρχαία είτε για τη νεώτερη Μακεδονική κληρονομιά και ταυτότητα, θεωρούμε απαράδεκτο αυτές να διαστρεβλώνονται με κρατική χορηγία και να παραχωρούνται σε ετερόφωτους βαλκάνιους εθνικιστές. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται το μήνυμα διεθνώς ότι στην Ελλάδα της κρίσης όλα είναι προς πώληση και ότι κάθε ρεβιζιονιστική διεκδίκηση που θα προβληθεί μελλοντικά εις βάρος του ελληνικού λαού, πρόκειται να τυγχάνει εφεξής ευνοϊκής μεταχείρισης κι αντιμετώπισης από τις πολιτικές ελίτ της χώρας. Η τακτική αυτή όμως -όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά- όχι μόνον δεν θα επιφέρει την ειρήνευση στις σχέσεις μας με τα υπόλοιπα Βαλκάνια, αλλά απεναντίας θα τις οδηγήσει σε ακόμα πιο επικίνδυνα μονοπάτια.

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION – IHA (USA)

Claymont, Delaware 19703
U.S.A
www.professors-PhDs.com
July 5, 2018

ΠΗΓΗ ΙΗΑ

loading...

5 thoughts on “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  1. Η Μακεδονία ως περιοχή δεν είναι μιά. Ούτε είναι μόνο ελληνική. Απ' τη στιγμή που η Οθωμανική Αυτοκρατορία διαλύθηκε η περιοχή που απ' τα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Μακεδονία μοιραστηκε σε τρεις χώρες. Ελλάδα, Βουλγαρία Γιουγκοσλαβία. Αλλά απ' τις ανακατατάξεις που έγιναν στους πληθυσμούς απ' τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και λόγω του ότι στα αρχαία χρόνια δεν υπήρχαν έθνη παρά μόνο πόλεις κράτη, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥς ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΄Αλλωστε αυτό το ξεκίνησαν με την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. Κάτι που τα αστικά κόμματα εδώ το χαιρέτισαν συμπεριλαμβανομένου και του πρώην συνασπισμού, σημερινού σύριζα. Οπότε αν μπει η Φύρομ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και μάλιστα με αναγνωρισμένη την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, άνετα αυτό ο οποιοσδήποτε θέλει -και θα βρεθούν συμφέροντα που θα θέλουν-μπορεί να το χρησιμοποιήσει για πόλεμο στα Βαλκάνια και αλλαγή συνόρων. Οπότε συμφέρον είναι και για τους δυο λαούς, τον ελληνικό και το σκοπιανό, να απομονώσουμε φωνές εθνικιστικές που μιλάνε για αλλαγή των συνόρων είτε από δω είτε από κει, και να μην επιτρέψουμε να γίνουμε έρμαια ξένων προς τα δικά μας δίκια συμφερόντων και να γίνει πόλεμος και να αλλάξουν τα σύνορα.

  2. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΕΡΤ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΨΕΥΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΣΠΟΥ
    ΕΠΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΚΕΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ κ.ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ

    ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ κ.ΣΩΡΡΑ

    πηγη:Giannis Paterakis
    πηγές: ΕΥΤΑΞΙΑΣ-ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ
    πηγή: Ξυπνήστε ρε

    http://www.ksipnistere.com/2018/07/blog-post_858.html?showComment=1530772431228#c2972022527781623580

  3. ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!…ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΗΝ[ΤΟΥΣ] ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓ/ΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΗΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ.

  4. Αυτος ο δημοσιογραφος που πληρωνεται απο την τσεπη μας να μας πει πια ιστορια διαβασε του σκοπιανου ιστορικου και καποιου αλβανου?.Γιατι ισως ειναι οι μοναδικοι ιστορικοι στον κοσμο που θα το ισχυριζονται.Ο κισινγκερ ειπε¨για να τους τελειωσεις τους Ελληνες αλλοιωνεις την ιστορια τους την γλωσσα τους και την θρησκεια.Αυτο επιδιωκουν οι καλοπληρωμενοι μισελληνες.

  5. ….Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφορα,
    να διαστρεβλώνει, να διαβάλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα
    του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί….Είμαστε υποτελείς και
    εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο.- Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι
    τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε.- Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας
    είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
    John Swinton – Δημοσιογράφος καί Δ/ντής σύνταξης των New York Times (1860-1870) καί της
    προοδευτικής εφημερίδας The New York Sun (1875-1897)

Comments are closed.