Bράζει η ομογένεια με τις αποφάσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.– Η κυβέρνηση αρνήθηκε τη δυνατότητα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού


«Βράζουν» οι ομογενείς: Φοβάται ο Αλέξης, βλέπει την συντριβή να πλησιάζει

 Η κυβέρνηση, όπως αναμενόταν, απέρριψε σήμερα επισήμως και τυπικά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για άμεση νομοθέτηση της δυνατότητας στους Ελληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές.


Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης κατέθεσε, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» για την Αυτοδιοίκηση που προωθείται προς ψήφιση ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, τροπολογία η οποία προβλέπει μετάθεση στο προσεχές μέλλον της λήψης απόφασης, καθώς το μόνο που προβλέπει είναι η συγκρότηση Επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών η οποία θα μελετήσει το όλο ζήτημα, με στόχο να κατατεθούν προς διακομματικό διάλογο «επεξεργασμένες προτάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει καταθέσει τα τεέυταία χρόνια δύο σχετικές προτάσεις νόμου, επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα διά του προέδρου του στη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών:

«Αλήθεια, κύριε Τσίπρα, θα ψηφίσουμε παρέα τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν από αυτές τις εκλογές; Ναι; Κουνάτε το κεφάλι σας ή όχι; Ή δεν απαντάτε; Ή κάνετε πως δεν ακούτε; Μάλλον κάνετε πως δεν ακούτε. Σας βάζω λίγο δύσκολα. Μην ανησυχείτε, την επόμενη εβδομάδα με αφορμή τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ θα μπορέσουμε να τα συζητήσουμε και αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας στη συνέχεια την άρνηση του πρωθυπουργού να τοποθετηθεί στην δική του ομιλία επί του ζητήματος:


«Πάλι δεν μου είπατε τίποτα, κύριε Τσίπρα -δεν ξέρω γιατί αποφεύγετε αυτό το θέμα τόσο συστηματικά και εσείς και ο κ. Βούτσης- για την ψήφο των ομογενών. Τι θα γίνει με αυτό το θέμα, επιτέλους; Είναι τόσο δύσκολο να συμφωνήσουμε; Ας συμφωνήσουμε και σε κάτι, βρε παιδί μου! Πάμε να σπάσουμε τη Β’ Αθηνών και να συμφωνήσουμε τι θα ψηφίσουν οι άνθρωποι από τις επόμενες εκλογές. Γιατί πετάτε το μπαλάκι συνέχεια στην εξέδρα;

Γιατί μας λέτε ότι θα φτιάξουμε επιτροπές, είναι δύσκολο, το ένα, το άλλο, το τρίτο; Δεσμευτείτε ξεκάθαρα ότι θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές, να πάμε μαζί να σπάσουμε και τη Β’ Αθηνών να μη λέει ο κόσμος ότι τσακωνόμαστε συνέχεια. Να συμφωνήσουμε και σε κάτι! Δεν είναι κακό!». Και πρόσθεσε: «Όμως, φαντάζομαι ότι αναγνωρίζετε ότι αυτό αποτελεί μια ηθική υποχρέωση απέναντι στα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν, αλλά απέναντι και σε όλους όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα εισιτήριο και να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Θα περιμένω την απάντησή σας, αν και διαισθάνομαι από την άρνησή σας, τη δική σας και του Προέδρου της Βουλής, να συζητήσουμε αυτό το θέμα σε ξεχωριστή συνεδρίαση, όπως έχουμε ζητήσει και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε, ότι μάλλον δεν έχουν πολλές πιθανότητες να σας πείσουμε για αυτό».

Η τροπολογία

Η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι, με την ευκαιρία της π[ρώτης συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής, επί του σχεδίου νόμου για την Αυτοδιοίκηση, προβλέπει ειδικότερα τη συγκρότηση 12μελής Επιτροπή στο Υπουργείο Εσωτερικών, με επικεφαλής-Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, και με γραμματειακή υποστήριξη δύο υπαλλήλων, η οποία «μπορεί να συγκροτεί ομάδες εργασίας». Η εν λόγω Επιτροπή καλείται να ολοκληρώσει το έργο της εντός πέντε –ή το πολύ έξι- μηνών.

Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ. Βορίδης στο πρώτο σχόλιό του σήμερα, πριν ανακοινωθεί κιόλας η κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας, συνέδεσε ευθέως το θέμα αυτό με τη ρύθμιση για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να διαμορφωθεί ευρύτατη πολιτική σθυναίνεση επί των αλλαγών, στο βαθμό που η κυβέρνηση αποδεχόταν την πρόταση της ΝΔ για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί θετικά σε ανύποπτο χρόνο για το θέμα των μεγάλων περιφερειών. Επί της αρχής παραμένουμε θετικοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, για να προσθέσει, πάντως: «Πρέπει, όμως, να ρυθμιστεί και το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων πολιτών κατοίκων εξωτερικού; Συμφωνούμε; Αν ναι, να το πούμε καθαρά και να το ρυθμίσουμε. Είναι κρίσιμο ζήτημα, ισονομίας και ισοπολιτείας, ζήτημα δημοκρατίας.

Το περιμένουν στο εξωτερικό, και εκείνοι που έφυγαν παλαιότερα και εκείνοι που έφυγαν από τη χώρα πρόσφατα. Γιατί δεν προχωράει η ρύθμιση; Φέρτε τα όλα μαζί να τα ψηφίσουμε, με ευρύτατη συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων. Είναι κρίσιμο για εμάς. Δεν δεχόμαστε αποσπασματικές ρυθμίσεις. Ελάτε και τολμήστε, είναι ώριμο».

Ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Βορίδη έκανε λόγο για «υπεκφυγή». Αφού σημείωσε ότι η κατάτμηση των περιφερειών είναι ένα «υπερώριμο αίτημα», υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να συσχετίζεται με άλλα ζητήματα». Και συνέχισε: «Σας είδα λίγο φοβικό κ. Βορίδη, τί γίνεται; Υπάρχουν κάποιες «βαρωνίες» στο κόμμα σας; Θέλετε να κάνετε το χατήρι σε κάποια στελέχη σας που δεν θέλουν την κατάτμηση; Ψηφίστε το ένα και το άλλο». Τέλος, σημείωσε ότι η επιλογή της συγκρότησης ειδικής Επιτροπής για την μελέτη του θέματος με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, προκύπτει από το γεγονός ότι υπάρχουν –όπως είπε- «τεχνικά και συνταγματικά προβλήματα, μια σειρά ζητήματα για το αδιάβλητο διαδικασίας», που πρέπει να μελετηθούν και να τους δοθούν λύσεις.

Ο βουλευτής της συγκυβέρνησης, Κώστας Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ, μιλώντας το απόγευμα στη συνεδρίαστη της επιτροπής, εξέφρασε τη διαφωνία του τόσο για τη ρύθμιση για την απλή αναλογική όσο και για το σπάσιμο των περιφερειών.

Ενώ η Κυβέρνηση διαφωνεί με την ψήφο των ομογενών, όπως σας είχαμε αποκαλύψει, υπάρχει σχέδιο για ελληνοποιήσεις μεταναστών.

«Αθρόες ελληνοποιήσεις μεταναστών σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», όπως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα – ο Άλλος Δρόμος» Νότης Μαριάς. Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε, για το ζήτημα των μαζικών χορηγήσεων ιθαγένειας, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρώτο Αντιπρόεδρο Φρανς Τίμερμανς, ο κ. Μαριάς μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Σε μια φάση που είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση χάνει την ψήφο και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είναι προφανές ότι θα επιχειρήσει μαζικές ελληνοποιήσεις ούτως ώστε να αντισταθμίσει με άρτι ελληνοποιηθέντες πρόσφυγες και μετανάστες την απώλεια που θα έχει στις κάλπες από τον ελληνικό πληθυσμό«, δήλωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μιλώντας στο Βραδινό Μαγκαζίνο με τον Γιώργο Λαμπράκο και την Ντόνα Δρούτσα.

Οι μετανάστες που δικαιούνται να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως είπε ο κ. Μαριάς, ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες. «Τα στοιχεία λένε ότι είναι κοντά στις 850.000, αντιλαμβάνεστε ότι θα μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος και στις Ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Υπολογίζονται ότι οι 250.000 είναι Αλβανοί, Πακιστανοί κλπ με 12ετή παραμονή στην Ελλάδα. Μόνο το 2016 είχαμε 33.000 πολιτογραφήσεις«.

Αυτή αποκάλυψη είχε λάβει χώρα στις 28 Μαϊου του 2018. Η Κυβέρνηση ποτέ δεν απάντησε στις καταγγελίες. Ανοίγει λοιπόν ο Ασκός του Αιόλου.

https://www.pentapostagma.gr/
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

6 σχόλια :

 1. Η ηγεσια της χωρας εχει καταληφθει απο τους νεοταξιτες καθε ειδους και χρωματος(ατομα με μη Ελληνικη ατζεντα)που μας δουλευουν κανονικα.Ενω η 'κυβερνηση' ΑΡΝΕΙΤΑΙ ουσιαστικα την ψηφο των Ελληνων του εξωτερικου διαφοροι 'παιχτες'οπως το Μπομπολοπαιδο ταχαμου επικροτουν την ψηφο.Παλαιοτερα το ιδιο εκανε η ΝΔ με την επιστολικη ψηφο.Ειχα γραψει τοτε:Η ΝΔ προτεινει την επιστολικη ψηφο γιατι ξερει οτι δεν προκειται να την αποδεχθει η κυβερνηση.Και τουμπαλιν.Αν ηταν ετσι γιατι δεν το εκανε οταν κυβερνουσε??Γιατι εστω δεν ετρεξε τοτε το θεμα με ζεση!!!!ΑΠΛΑ, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ!Ενω διαφαινεται οτι προσπαθει να συμμορφωθει στις επιταγες της ΝΤΠ οσον αφορα την ενσωματωση των λαθρομεταναστων στο Ελληνικο πολιτικο συστημα απο την αλλη ειναι απολυτα ξεκαθαρη η διαχρονικη του προσπαθεια του για ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ απο το δικαιωμα στην ψηφο και στα εν γενει πολιτικα δικαιωματα.Ειναι αλλης ταξεως η συζητηση ποια δικαιωματα.Η Ελλας εχει την τυχη να εχει μια εκτεταμενη και ευημερουσα σχετικα διασπορα ανα τον κοσμο.Η μονιμη κακοδιοικηση,η ενδεια η τυραννια και η ελλειψη προοπτικων οδηγησαν στην εξοδο απο την χωρα πολλων Ελληνων κατα το παρελθον αλλα και σημερα.Ειναι γνωστο οτι οι ικανωτεροι και οι πιο ανησυχοι πολιτες ηταν και ειναι αυτοι που παντα ξενιτευονταν-αι.Να μη το αναλυσουμε ειναι θεσφατο, τοπε και ο Πλατων πρωτος.Η Ελλας εχει μια ενσυνειδητη διασπορα 7-8εκ και ισως μια αλλη 50-60 εκ εν υπνωσει Ελληνων.Εννοω πολιτες Ελληνικης νοοτροπιας και ψυχοτροπιας εκ μακρινης καταγωγης ανα τον κοσμο.Δεν χαθηκε τοσο ευκολα η τεραστια Ελληνικη εξαπλωση στο παρελθον.Δεν εννοω τους αλλοδαπους Ισοκρατικους Ελληνες και φιλελληνες κατα το εθος και την παιδεια που ειναι απειραριθμοι ανα τον κοσμο.Εν προκειμενω αν και ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ εφικτο(ιδιως και λογω της τεχνολογιας) ειναι βεβαιο οτι η προμνησθεισα διασπορα των 7-8 εκ Ελληνων ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ επιτηδες και συστηματικα τα πολιτικα δικαιωματα στην Ελλαδα με γελοια και εωλα επιχειρηματα αλλα και κυριως με την αποσιωπηση του ΚΟΜΒΙΚΟΥ αυτου θεματος απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ και την αριστερα κατα κυριο λογο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο κουτοπονηρος τσιτας μαιμουνι που μισει οτι ειναι Ελληνικο γεμιζει την Ελλαδα με ισλαμοφασιστες και τους δινει και υπηκοοτητα και δικ. ψηφου. Ο ψευτοπρωθυπουργος ο αδιαβαστος αγραμματος καταληψιας τεμπελχανας το ηγετακι ανθρωπακι υπαλληλακι σταλινακι φασιστακι με τα παιδικα μυαλα ο αφελης . Θα ρθει η ωρα που θα δικαστη και θα πληρωσει για τα εθνικα του εγκληματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ.....................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. λιγο πιο επεξηγηματικα τι εννοεισ ποιητα μου γιατι μας μπερδεψες? σπαστα και ξαναριχτα please?

   Διαγραφή
  2. 11¨24 Είσαι και πολλή ΒΛΑΚΑΣ , βρε ΗΛΙΘΙΕ ποιος εγκατέλειψε το σκάφος ή μας είπαν πηδάτε από το σκάφος και όποιος σωθεί και οποίος είσαι εσύ βρε κομματόσκυλο που μου αφαιρείς το δικαίωμα να συμμετέχω στα κοινά της πατρίδος μου , εσένα βρε κηφήνα και ίσως κρατικοδίαιτος καλά κανείς και έμεινες εδώ και μπράβο σου , εμένα βρε ΛΑΜΟΓΙΟ δεν με διόρισε κανείς παπατζής πολιτικός , εμένα και σε χιλιάδες άλλους ζέψεις τι μας είπαν, ή ΠΕΘΑΊΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ Η ΦΕΥΓΕΤΕ

   Διαγραφή
 4. Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ........ΤΣΙΠΡΑ........ΣΕ ΛΙΓΟ Τ Ε Λ Ο Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή