Aπήγαγαν τον πατέρα του αρχηγού της Νιγηρίας πριν τον αγώνα με την Αργεντινή

Μία ιστορία που σοκάρει αποκάλυψε ο Τζον Όμπι Μίκελ, μιλώντας ο ίδιος στον “Guardian”. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Νιγηρίας ενημερώθηκε πως απήγαγαν τον πατέρα του λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Αργεντινή στο Μουντιάλ.

Η απαγωγή έγινε την ώρα που ο πατέρας του ποδοσφαιριστή πήγαινε σε μια κηδεία, μόλις τέσσερις ώρες πριν από τη σέντρα του καθοριστικού παιχνιδιού των Νιγηριανών με τους Αργεντινούς, για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Οι δράστες επικοινώνησαν με τον έμπειρο παίκτη ζητώντας του 28.000 δολάρια για να τον απελευθερώσουν.

“Ήμουν μπερδεμένος. Δεν ήξερα τι να κάνω, αλλά στο τέλος ήξερα ότι δεν μπορούσα να απογοητεύσω 180 εκατομμύρια Νιγηριανούς. Έπρεπε να το βγάλω από το μυαλό και να σεβαστώ την πατρίδα μου. Μου είπαν οι απαγωγείς ότι εάν ενημερώσω την αστυνομία ή κάποιον άλλον θα πυροβολούσαν τον πατέρα μου.

Δεν ήθελα να το συζητήσω με τον προπονητή μου γιατί δεν επιθυμούσα να του αποσπάσω την προσοχή είτε εκείνου είτε της υπόλοιπης ομάδας πριν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Οπότε παρά το γεγονός ότι ήθελα να το συζητήσω με τον κόουτς τελικά δεν μπορούσα να το κάνω” είπε ο Όμπι Μίκελ.

Την Δευτέρα (02/07) η αστυνομία εντόπισε το κρησφύγετο των απαγωγέων οι οποίοι μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών άφησαν τον Πα Όμπι, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την απελευθέρωσή του.

loading...