Aνείσπρακτα ενοίκια: Έτσι θα γλιτώσετε το «χαράτσι» της εφορίας

Τα ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017 αλλά και ενοίκια που είχαν δηλωθεί ως ανείσπρακτα το προηγούμενο φορολογικό έτος και εισπράχθηκαν το 2017 θα δηλωθούν πρώτα στο έντυπο Ε2

Με την προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να λήγει σε μία εβδομάδα από σήμερα (26/7) οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να μην φορολογηθούν για τα εισοδήματα που δεν εισέπραξαν και μάλιστα με συντελεστή που ξεκινά από 15%.

Τα ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017 αλλά και ενοίκια που είχαν δηλωθεί ως ανείσπρακτα το προηγούμενο φορολογικό έτος και εισπράχθηκαν το 2017 θα δηλωθούν πρώτα στο έντυπο Ε2 (στήλες 13, 16 και 17). Στη συνέχεια τα ποσά θα πρέπει να μεταφερθούν στους κωδικούς 125-126 του υποπίνακα Δ2 του πίνακα 4 του εντύπου Ε1.

Ωστόσο, πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει:

– Να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή να έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

loading...