Άκης για κατηγορίες ότι επένδυσε μίζα €700.000 για ασφάλεια ζωής: «Ποιος σας τα είπε αυτά;»

Εξερράγη ο πρώην υπουργός Άμυνας όταν ρωτήθηκε για τις νέες κατηγορίες σχετικά με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
«Ποιος σας τα είπε αυτά;» εξερράγη ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την
απολογία του στον ανακριτή, όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν ότι «επένδυσε» μίζα ύψους 700.000 ευρώ σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής.

«Αυτή η κατηγορία με συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια από ανεύθυνες, καταχρηστικές στάσεις θεσμών και πολιτών» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος έξω από τα κτίρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και πρόσθεσε: «Επομένως αυτά μόνο μέσα από τς διαδικασίες τις θεσμικές της δικαιοσύνης μπορούμε να τα απαντήσουμε».

«Επί της ουσίας περιμένω να αρχίσουν αυτές οι διαδικασίες» έκλεισε τη δήλωση που έκανε ο πρώην υπουργός, επί της ουσίας επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες από δικαστικές πηγές ότι κατηγορείται πως για να σβήσει τα ίχνη μίζας φρόντισε να «αξιοποιήσει» ποσό €700.000 για ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Οι κατηγορίες για το συμβόλαιο των €700.000

Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έδωσε νέες εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο πρώην υπουργός αυτή τη φορά κλήθηκε σε απολογία από τις ανακριτικές αρχές για την υπόθεση του ποσού των 700.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής. Σύμφωνα, ωστόσο, με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να εισέπραξε τα χρήματα αυτά ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των γερμανικών υποβρυχίων και των ρωσικών TOR M1.

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι επίσης η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη αλλά και ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας.

Η νέα κλήτευσή του πρώην υπουργού σε απολογία για την παραπάνω υπόθεση, που αποτελεί μια «πτυχή» της δικογραφία για τις «χρυσές μίζες» για την οποία καταδικάστηκε, έρχεται λίγες ημέρες μετά από τη δικαστική απόφαση που έκανε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση των χρυσών μιζών.

Μετά την απολογία του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθερος.

loading...

2 thoughts on “Άκης για κατηγορίες ότι επένδυσε μίζα €700.000 για ασφάλεια ζωής: «Ποιος σας τα είπε αυτά;»

  1. όλοι φάγανε αλλά κανένα δεν κυνηγάνε, ο Άκης έκανε δύο πράγματα που τους εκνεύρισαν πολύ αυτούς που κυβερνούν τον κόσμο, και δεν μιλάω για τους τους δικούς μας γελοίους πολιτικούς, 1. αγόρασε ρωσικά όπλα, με το έτσι θέλω και 2. είχε γράψει στα αρχδ. Αμερικανούς και Εβραίους… αυτά πληρώνει…

  2. ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΧΑΡΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ Ε?

Comments are closed.