Στο 5,5 η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research – Άνοδος ακροδεξιών απόψεων

Με διαφορά 5,5% η πρωτιά της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε το «Εθνος» της Κυριακής. Πρόκειται για μια δημοσκόπηση στην οποία σύμφωνα με την εταιρεία, συμμετείχαν 10.000 άτομα.

Να σημειωθεί ότι και σε αυτή τη δημοσκόπηση η Χ.Α εμφανίζεται 3η δύναμη με ενίσχυση του ποσοστού της που σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, γίνεται ανησυχητική: Το 18% εμφανίζεται να συμφωνεί με την άποψη που είχε εκφράσει ο Κ. Μπαρμπαρούσης στη Βουλή, δηλαδή να παρέμβει ο στρατός και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας. Το 72% διαφωνεί με αυτή την άποψη. Επίσης το 45% συμφωνεί με την άποψη ότι όσοι είναι υπέρ της συμφωνίας για το ονοματολογικό είναι προδότες, ενώ το 48% διαφωνεί. Παρ΄ότι οι διαφωνούντες είναι πολλοί περισσότεροι, τα ποσοστά ακροδεξιών αντιλήψεων είναι σημαντικά μεγαλύτερα από το ποσοστό που συγκεντρώνει η Χ.Α δημοσκοπικά.

Συνολικά, το 58% δηλώνει αρνητικό στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ το 30% των ερωτηθέντων είναι θετικό. Επίσης, το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα διατηρήσει τη συμφωνία, ενώ το 23% πιστεύει ότι θα την επαναδιαπραγματευτεί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι την κρίση προκλήθηκε από τη διαφθορά την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Το 30% θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και χειρίστηκε σωστά τη ρύθμιση του χρέους, έναντι 16% για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Εθνος» της Κυριακής (8-7-2018)


    • ΝΔ
      23.3%
    • ΣΥΡΙΖΑ
      17.8%
    • ΧΑ
      8.7%
    • ΚΙΝ.ΑΛ.
      6.9%
    • ΚΚΕ
      5.7%
  • 5
    9
    14
    18
    23

Ως προς την πρόθεση ψήφου:

Η ΝΔ με 23,3%

Ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,8%

Η Χρυσή Αυγή με 8,7%

Το Κίνημα Αλλαγής με 6,9%.

Το ΚΚΕ, με 5,7%

Εκτός Βουλής παραμένουν ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα, αφού τα ποσοστά τους δε ξεπερνούν το 3%.

Για το Μακεδονικό

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα πιστεύει ότι η συμφωνία με την πΓΔΜ δεν πρέπει να επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Συγκεκριμένα, το 58% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία Αθήνας- Σκοπίων, ενώ το 30% έχει θετική άποψη.

Επίσης, το 58% πιστεύει ότι η συμφωνία θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους στη Βουλή (το 31% εκτιμά ότι θα καταψηφιστεί), αν και το 56% πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Το 37% εκφράζει διαφορετική άποψη.

Στο πεδίο της οικονομίας, το 46% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ το 32% την αξιολογεί θετικά. Πιο συγκεκριμένα, το 36% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και το 47% την αξιολογεί αρνητικά για τη ρύθμιση του χρέους.

Επιπλέον, το 43% εκτιμά ότι θα χειροτερέψει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 30% εκτιμά ότι θα παραμείνει στάσιμη και το 25% ότι θα βελτιωθεί.

Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

loading...

6 thoughts on “Στο 5,5 η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research – Άνοδος ακροδεξιών απόψεων

  1. ΚΑΝΤΕΤΟ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!
    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΜΕΝΤΕΝ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΕΝΝΑ ΤΟΥ ΑΠΛΥΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ. ΠΑΕΙ Ο ΑΤΙΜΟΣ ΛΕΠΡΟΣ ΑΠΛΥΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ….ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ….ΗΕΛΛΑΔΑ ΣΝΗΚΕΙ ΣΤΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ …ΑΜΕΣΟ ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ …ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΠΡΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ Η ΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΕ ΟΛΗ Η ΛΕΡΑ ΑΠΟ 148 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ …ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!

  2. θα ψηφησουμε ρε αλητες τον εφιαλτη σας

  3. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

Comments are closed.