ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΠΟ 2-5 ΧΡΟΝΙΑ!

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΜΗΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ




Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί,

Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης που συνελήφθησαν στις 3 Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές εισαγγελικές πηγές.

Ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο ΕΠ.ΟΠ. λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης άκουσαν χθες (17/07) ακόμα ένα «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισής τους. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που η ελληνική πλευρά κατέθεσε αίτημα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου.
Η  συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου ΝΑΤΟ απέφερε τα αντίθετα αποτελέσματα στην υπόθεση της δήθεν παράνομης εισόδου στην τουρκική στρατιωτική περιοχή. 
Είπε στον Ερντογάν ότι κρατούνται 4 μήνες χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και αυτό που πέτυχε είναι να ετοιμάζεται κατηγορητήριο που επισύρει φυλάκιση από 2-5 χρόνια!
Από την στιγμή που παραδεχθήκαμε ότι μπήκαν στο τουρκικό έδαφος και δεν υποστηρίξαμε την αλήθεια ότι μπήκαν οι Τούρκοι και τους απήγαγαν  αυτά τα αποτελέσματα θα έχουμε…
Όσον αφορά τα κινητά των στρατιωτικών μας, κύκλοι του ΥΠΕΘΑ επισήμαιναν ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, υπάρχει και Έλληνας παρατηρητής, και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε από την τουρκική δικαιοσύνη. 
Επιμένουν δε, ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι κάτι να αλλάξει «δραματικά», όπως μια νέα συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν, που όπως είδαμε μόνο επιδείνωση της κατάστασης έχει φέρει μέχρι στιγμής.
Από την μεριά μας μόνο άσφαιρες κινήσεις γίνονται που χειροτερεύουν τη θέση των παλληκαριών μας, όπως η τροπολογία του Πάνου Καμμένου για τη μετάθεση των δυο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, που εγκρίθηκε από τη Βουλή αλλά έπεσε στο τουρκικό κενό και φυσικά δεν έφερε καμμία πρόοδο στο θέμα της απελευθέρωσης τους.
Η ψήφιση της τροπολογίας, ώστε να ανατραπεί το επιχείρημα της τουρκικής δικαιοσύνης ότι δεν υπάρχει μόνιμος τόπος κατοικίας  για τους δύο Έλληνες στη Τουρκία, έπεσε επίσης στο κενό.
Ο Ερντογάν περιμένει κάποια «κίνηση καλής θέλησης» δηλαδή την παράδοση των οχτώ τούρκων αξιωματικών και μόνο τότε θα συζητήσει για απελευθέρωση των δύο Ελλήνων.






loading...

1 thought on “ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΠΟ 2-5 ΧΡΟΝΙΑ!

  1. Ευτυχώς που ήταν αισιόδοξος ο Τσίπρας όταν τέλειωσε η συνάντηση με τον Ερντογάν. Σκέψου και να μην ήταν. Σπασμωδικές κινήσεις, νεύρα, γκαφες και στην ουσία ένα μεγάλο μηδέν. Αλλάααα… είμαστε ανεξάρτητη χώρα που σέβεται την εθνική της κυριαρχία εκτός αν την επιβουλεύονται οι ίδιοι οι σύμμαχοί μας ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Εκει δε χωράνε εγωισμοί. Σκάμε και κολυμπάμε.

Comments are closed.