Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» από τη Βουλή - Άνετα η κατάτμηση της Β' Αθήνας

Το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών «Κλεισθένης 1» ψηφίστηκε επί της αρχής με 150 ψήφους υπέρ έναντι 123 κατά. Η ΝΔ δεσμεύθηκε να τον καταργήσει όταν γίνει κυβέρνηση.


Η καθιέρωση του συστήματος της απλής αναλογικής στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ψηφίστηκε από 161 βουλευτές ενώ 11 καταψήφισαν τα δύο σχετικά άρθρα.

Η κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής υπερψηφίστηκαν από 241 βουλευτές έναντι 31 κατά. Αυτό σημαίνει ότι η κατάτμηση των δύο μεγάλων Περιφερειών του Λεκανοπεδίου θα ισχύσει από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.Υπέρ της κατάτμησης ψήφισε εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι.

Με οριακή πλειοψηφία 149 βουλευτών έναντι 112 που ψήφισαν κατά, και ένας παρών, ψηφίστηκε η βουλευτική τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις Ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.

Αρκετά άρθρα που τέθηκαν στην ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν με μόνο 150 θετικές ψήφους, ενώ 7 άλλα άρθρα πέρασαν μόλις με 149 θετικές ψήφους.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]