Δεν θα το πιστεύετε: Σε πόσο χρόνο αυξήθηκε κατά 1,5 εκατ. ο πληθυσμός της Aιγύπτου

Τα 96,3 εκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός εντός της Αιγύπτου στις αρχές του 2018, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,5 εκατομμύριο κατοίκους περίπου σε ένα εξάμηνο.


Και με το δεδομένο του αποτελέσματος της προηγούμενης έρευνας ότι στο εξωτερικό ζούνε 9,4 εκατομμύρια Αιγύπτιοι σε όλο τον κόσμο, ο αιγυπτιακός πληθυσμός σε παγκόσμιο επίπεδο φτάνει τα 105,7 εκατομμύρια άτομα, διατηρώντας τον τίτλο του πολυπληθέστερου αραβικού κράτους στον κόσμο. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την τελευταία ανακοίνωση της Κρατικής Στατιστικής Εταρείας της Αιγύπτου (CAPMAS).

Σύμφωνα με την έρευνα, το 34,2% του πληθυσμού της Αιγύπτου είναι κάτω των 15 ετών. Οι άντρες Αιγύπτιοι υπερτερούν αριθμητικά με ποσοστό 51,6%, με τις γυναίκες να καταλαμβάνουν το 48,4%, επί του συνόλου.

Το Κάιρο αποδεικνύεται η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας με 9,7 εκατομμύρια κατοίκους, το οποίο μαζί με την Γκίζα των 8,7 εκατομμυρίων κατοίκων, δημιουργεί την πολύβουη καϊρινή μεγαλούπολη των 18,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Άνω των 65 ετών είναι μόνον το 3,9% του πληθυσμού της χώρας, με το προσδόκιμο ζωής να φτάνει τα 71,2 έτη για τους άνδρες και τα 73 έτη για τις γυναίκες, ενώ τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν από 2,9% το 2016 σε 2,7% στις αρχές του 2018.

Τέλος, τα άτομα ηλικίας 15 έως 65 ετών αποτελούν το 62,8% του πληθυσμού, με το 57,4% του πληθυσμού της χώρας να ζει σε αγροτικές περιοχές και το 42,6% σε πόλεις.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]