Νέα εξέλιξη στις έρευνες για τις φωτιές: Πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί

Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές που διερευνούν τη φονική πυρκαγιά με επίκεντρο το Μάτι και τη μεγάλη φωτιά στην Κινέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εντοπιστεί 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία.

Στις έρευνες που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, συμμετέχουν εκτός από άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Αποστολή τους είναι να διερευνήσουν μεταξύ άλλων διεξοδικά τα στοιχεία τα οποία έχουν καταγραφεί με δορυφορικά μέσα και δείχνουν τα σημεία από όπου εκδηλώθηκαν οι αρχικές εστίες φωτιάς αλλά και μεταγενέστερες που οδήγησαν στο να λάβουν τα πύρινα μέτωπα ανεξέλεγκτες και φονικές διαστάσεις.

Σε κάποια σημεία από αυτά, βρήκαν φιάλες υγραερίου ή αλλιώς γκαζάκια, τα οποία οι δράστες είχαν τοποθετήσει μέσα σε ελαστικά αυτοκινήτων, ούτως ώστε η αρχική εστία να πάρει αμέσως μεγάλη έκταση.

Η εφημερίδα μάλιστα δημοσιεύει φωτογραφίες που εμφανίζουν υπολείμματα ενός εμπρηστικού μηχανισμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους», ο μηχανισμός αυτός εντοπίστηκε στο Νταού Πεντέλης.

Οι έμπειροι ερευνητές εκτιμούν πως πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές βρισκόταν οργανωμένο σχέδιο. Ιδίως ως προς την περιοχή της Κινέτας τα δορυφορικά δεδομένα έδειξαν ότι μισή ώρα μετά την αρχική θέση εκδήλωση της πυρκαγιάς, ξέσπασαν παράλληλα 13 θερμικές εστίες φωτιάς, οι οποίες εξετάζεται σοβαρά να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Εκείνη την ώρα η διεύθυνση του ανέμου ήταν βόρεια, βορειοδυτική και αυτές ξέσπασαν σε σημεία βόρεια και βορειοδυτικά της αρχικής εστίας. Και τα 13 σημεία βρίσκονταν σε νοητές και παράλληλες ευθείες κοντά σε οδικό δίκτυο ενώ μεταξύ τους απείχαν 1.100 μέτρα.

Σύμφωνα με το Έθνος, στο Νταού Πεντέλης, από όπου ξεκίνησε η τρομακτική πυρκαγιά ήδη έχουν δώσει καταθέσεις αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι φέρονται να είδαν κάποιον άγνωστο άνδρα να βάζει φωτιά και να εξαφανίζεται.

loading...