Η Παλαιότερη Μέθοδος ΑυτόΘεραπείας στον Κόσμο Διαρκεί Μόνο 10 λεπτά την Ημέρα!

Σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε έξι Αγιουβερδικές τεχνικές αυτό-θεραπείας που δεν διαρκούν παραπάνω από 10 λεπτά καθημερινά. Η συνεχή πρακτική τους θα σας δώσει καλύτερη φυσική, ψυχική και πνευματική υγεία.

Σύμφωνα με αυτή την αρχαία μέθοδο θεραπείας, για να κρατήσετε την υγεία σας θα πρέπει να πετύχετε την ολοκληρωμένη εναρμόνιση του σώματος, της ψυχής και του μυαλού.

Η Αγιουβέρδα είναι το αρχαιότερο ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που χρησιμοποιείται, ακόμα και τώρα στην μοντέρνα εποχή. Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι άνθρωποι στην Ινδία δίνουν προτεραιότητα στην Αγιουβερδική θεραπεία πέρα από την συμβατική ιατρική και την μελετούν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
Εξάλλου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στο συνέδριο του στο Alma Ati το 1977, αναγνώρισε επίσημα την Αγιουβέρδα και πρότεινε την πρακτική και την εκλαΐκευση της.

Όσο το σώμα, η ψυχή και το μυαλό λειτουργούν με αρμονία, ένα άτομο θα παραμείνει υγιές- αυτός είναι ο πυρήνας της Αγιουβερδικής φιλοσοφίας και η αρχαία ινδική θεραπεία που προήλθε από αυτή.

Τα πάντα στο σύμπαν είναι ενέργεια που διεισδύει και διασυνδέεται, λέει η Αγιουβέρδα.

Τα τρία dosha (ένα είδος βιο-ρυθμιστών) που κρατούν το σώμα ζωντανό και σε λειτουργία είναι τα ‘pitta’ , ‘kapha’ και ‘vata’. Το vatta ρυθμίζει την αναπνοή, το ‘kapha’ διατηρεί την δύναμη και το ‘pitta’ ελέγχει τον μεταβολισμό.

Εάν είναι ευθυγραμμισμένα το ένα με το άλλο, τότε νιώθουμε υπέροχα.

Η κατάλληλη διατροφή, το μασάζ, η γιόγκα και ο διαλογισμός βελτιώνουν τις ικανότητες μας στην αυτό-θεραπεία.

Η παλαιότερη μέθοδος αυτό-θεραπείας διαρκεί μόνο 10 λεπτά

Το πρωί- 6 λεπτά
Καθαρισμός γλώσσας- 30 δευτερόλεπτα
Αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας, αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα της πλάκας από την γλώσσα χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, ένα καθαριστικό γλώσσας ή ένα αμβλύ μαχαίρι. Το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη και τα νεφρά είναι τα όργανα που βοηθούν το σώμα μας να ξεφορτωθεί τις βλαβερές ουσίες.

Ως υποπροϊόντα συγκεκριμένων διαδικασιών του μεταβολισμού τα ιζήματα και οι τοξίνες δημιουργούνται στην γλώσσα. Αν δεν τα αφαιρέσουμε, μετά από καιρό ξεκινούν να μπλοκάρουν την ροή της ενέργειας στο σώμα.

Χρησιμοποίηση της δύναμης του σησαμέλαιου – 2 λεπτά
Αφού βουρτσίσετε τα δόντια και τη γλώσσα σας, ξεπλύνετε το στόμα σας για 2 λεπτά με ένα κουτάλι σησαμέλαιο, φτύστε το και ξεπλύνετε με πιο ζεστό νερό.

Το σησαμέλαιο αποτρέπει την δημιουργία οδοντικής πλάκας, την τερηδόνα και την ουλίτιδα. Είναι πλούσιο σε λινελαϊκό οξύ και δρα ενάντια στους μύκητες, τα βακτήρια και τους ιούς.

Μασάζ στον εαυτό σας – 3 λεπτά
Για το μασάζ θα χρειαστείτε γάντια, ακατέργαστο μετάξι ή μαλακή βούρτσα. Κάντε μασάζ σε κάθε σημείο του σώματος σας 10-20 φορές με αυτή τη σειρά : λαιμός, πλάτη, όσο πιο μακριά μπορείτε να φτάσετε και μετά τρίψτε τους ώμους σας, τα χέρια και τα δάχτυλα με κυκλικές κινήσεις.

Κάντε μασάζ στο στήθος χρησιμοποιώντας οριζόντιες κινήσεις. Μετά κινηθείτε προς το στομάχι, το οποίο τρίψτε το από την κορυφή προς τα κάτω και από τα αριστερά στα δεξιά. Οι επόμενοι είναι οι μηροί. Τρίψτε τους από έξω προς τα μέσα και από πάνω προς τα κάτω. Μετά, προχωρήστε στα γόνατα και στα πόδια κάνοντας τα μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία και αποκαθιστά την ενέργεια. Κάθε τμήμα του δέρματος είναι συνδεδεμένο με ένα εσωτερικό όργανο και όλα αυτά λειτουργούν πολύ καλύτερα και αυξάνεται η ροή του αίματος μετά το μασάζ, ισχυρίζονται οι ασκούντες της Αγιουβέρδας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας- 2 λεπτά
Πιείτε καυτό νερό- 30 δευτερόλεπτα
Βράστε μισό λίτρο νερό για 10-15 λεπτά, βάλτε το σε ένα θερμός και πιείτε 3 γουλιές κάθε μισή ώρα.

Χάρη στα ειδικά ενεργειακά χαρακτηριστικά του το βρασμένο νερό παρακινεί την πέψη και βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

Πρακτική χαλαρωτικής αναπνοής- 2 λεπτά
Πάρτε μια βαθιά ανάσα από τη μύτη σας, κρατήστε τη για λίγα δευτερόλεπτα και εκπνεύστε από την μύτη. Μην σκέφτεστε τίποτα. Αν σας είναι δύσκολο, τότε σκεφτείτε κάτι όμορφο όπως την παραλία, τον αέρα…. Τα προβλήματα και ο φόβος συχνά οδηγούν τα όργανα σε ασθένειες.

Η χαλάρωση βοηθά και εσάς και τα όργανά. Με αυτό τον τρόπο παρακινούμε τον εγκέφαλο να παράγει ενδορφίνες (ορμόνες της ευτυχίας) που μας κάνουν χαρούμενους. Ωστόσο αυτό θα χρειαστεί λίγη εξάσκηση.

Το απόγευμα- 2 λεπτά
Διέγερση της πέψης και βελτίωση της ποιότητας των ονείρων – 2 λεπτά
Ζεστάνετε λίγο σησαμέλαιο. Κάντε μασάζ με λίγες σταγόνες στο στομάχι και χρησιμοποιώντας ολόκληρη την παλάμη συνεχίστε το μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις δεξιόστροφα. Τότε, μουλιάστε μια πετσέτα σε ζεστό νερό και κρατήστε τη πάνω στο στομάχι σας μέχρι να κρυώσει. Τέλος σκουπίστε το στομάχι σας.

Αυτό το ήπιο μασάζ βοηθά στην πέψη με το να διεγείρει τις συσπάσεις των εντέρων, έτσι λύνει το πρόβλημα της αϋπνίας που συμβαίνει λόγω της κακής πέψης.

Τόσο απλό, αλλά τόσο ισχυρό. Γιατί δεν ξεκινάτε από αύριο;
Οι πληροφορίες που περιέχονται στο άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

http://www.viralgr.com/
newsone.gr μέσω awakengr.com

loading...

2 thoughts on “Η Παλαιότερη Μέθοδος ΑυτόΘεραπείας στον Κόσμο Διαρκεί Μόνο 10 λεπτά την Ημέρα!

  1. Ρε τι μαλακιες γραφετε εδω ,εχετε καταστρεψει ολους τους μαλακες με την γιογκα κ.λ.π. Αμα καθήσεις και τα κανεις ολα αυτα παει η μερα σου ολη την ημερα θα ξύνεις ταρχιδια σου για να γινεις καλα. Αυτες τις μαλακιες κανουν και οι Ινδοί και ειναι ολοι πρόβατα της εξουσίας .Περιμένουν τις επομενες ζωές που θα εχουν για να βελτιωθούν. Αφηστε ρε τον κοσμάκη ήσυχο. Μια ειναι η θεραπεία για πάσα νόσο και μαλακια.
    Αυτο που ειπε ο Ιπποκράτης ,το φάρμακο σου ειναι η τροφή σου . Αλλα οι νεοέλληνες νομίζουν πως ειναι η σωστη διατροφή. Δεν ειναι αυτο σκεφθητε και θα τα ξαναπούμε .

  2. ΜΑΤΣΟΒΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΣΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ….

Comments are closed.