«Πάγος» στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας: Άκαρπη η συνάντηση του Washington Group στο Παρίσι

Άλλα «δίνουν» οι Γερμανοί, άλλα θέλει το ΔΝΤ

Άκαρπη απέβη, σύμφωνα με πληροφορίες από το διπλωματικές πηγές, και η νέα συνάντηση μεταξύ Ευρωπαίων αξιωματούχων και επιτελών του ΔΝΤ στο Παρίσι –ερήμην της Ελλάδος- για την τύχη του ελληνικού χρέους και την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τα πρώτα μηνύματα από διπλωματικούς κύκλους δεν είναι ενθαρρυντικά ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια φιλόδοξη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση που θα κάνει στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι η στάση της Γερμανίας παραμένει αρκετά αυστηρή και δεν επέτρεψε ως τώρα τη σύγκλιση με το ΔΝΤ καθώς επιμένει στην επιμήκυνση του δανείου των περίπου 130 δισεκατομμυρίων από τον EFSF κατά 5 μόλις έτη ενώ το ΔΝΤ ζητούσε 15 και η ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον 10.

Στην συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσει και το EWG για τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης και το μοντέλο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που θα αποδεχθεί το Βερολίνο.

loading...