Λυκούδης: Με έχει απογοητεύσει ο χώρος που προσπάθησα να συγκροτήσω – Δεν προσπάθησα να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ plus

“Το πρόβλημα με το Κίνημα Αλλαγής και με το αν θα μακροημερεύσει ή όχι, προσωπικώς μάλλον έχω επιφυλάξεις επί του θέματος, έχει σχέση με μια συνολικότερη αντίληψη για το πως λειτουργεί αυτός ο χώρος.
Επειδή έχουν αναδυθεί μια σειρά προβλήματα και είναι σοβαρά και ενδιαφέροντα, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εσωτερικής δυσπιστίας, η οποία αξύνθηκε και με την ιστορία του Μακεδονικού. Εγώ εδώ και καιρό έχω την εντύπωση ότι το πράγμα δεν πάει καλά. Δεν έχω βέβαια ρόλο σε αυτό, γιατί κατά τη γνώμη μου αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί με τρόπο συγκεκριμένο” δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της βουλής Σπύρος Λυκούδης,στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Ο Σταύρος Θεοδωράκης μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε ότι ένα επιτελείο του Ποταμιού, κάποια βασικά στελέχη, μαζεύτηκαν για να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για όσα “τρέχουν”. Εγώ την ίδια ώρα, επειδή είμαι συνεργαζόμενος από την πολιτική κίνηση των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς, στην οποία ηγούμαι, είχαμε μια σύσκεψη. Ξέρω ότι δεν υπήρχε συνάντηση χθες για να παρθούν αποφάσεις” ανέφερε.

Ερωτηθείς για τη Φώφη Γεννηματά και την απόφαση σχετικά με το Σκοπιανό απάντησε ότι “Πολλοί από εμάς περάσαμε από την τρύπα της βελόνας για να κερδίσουμε τη λειτουργία των δημοκρατικών κομμάτων και των συλλογικών διαδικασίων. Τώρα θα δημιουργηθεί σε μένα η λειτουργία ότι μιλάει ο αρχηγός και τα κεφάλια μέσα; Αν είναι δυνατόν! Προφανώς υπάρχει ένα ζήτημα και το έχω πει από την πρώτη ημέρα, ότι το μόνο εκλεγμένο όργανο αυτού του χώρου είναι η κ. Γεννηματά και γι’ αυτό πρέπει να συγκροτηθεί με συγκεκριμένο τρόπο το Κίνημα Αλλαγής. Η κ. Γεννηματά εξελέγη όταν δεν είχε συγκροτηθεί απολύτως τίποτα, άλλη παραδοξότητα του χώρου. Το είπα 100 φορές δεν με άκουγε κανένας, παιδιά εκλέγουμε αρχηγό χωρίς να έχουμε στοιχειωδώς συγκροτήσει οτιδήποτε; Θα το βρούμε μπροστά μας. Και το βρήκαμε!” τόνισε.

“Μερικοί από εμάς έχουμε μια πείρα μακρότατη για το πως λειτουργούν τα κόμματα και έχουμε εμπειρία στο τι πρόκειται να προκύψει αν δεν προσέχουμε τα πράγματα” συμπλήρωσε.

“Ξέρετε με πόσο κόπο και προσπάθεια και κάποιες φορές απολύτως μόνος μου, πάλευα για να συγκροτηθεί ο χώρος. Σήμερα, όταν βλέπω τα προβλήματα που έχει και τους κινδύνους να μην υπάρξει έτσι όπως υπήρχε μέχρι τώρα, η απογοήτευσή μου είναι τριπλή και τετραπλή σε σχέση με άλλους, που δεν την πίστευαν από την αρχή αυτή την ιστορία. Όμως, αντικειμενικά τα προβλήματα είναι όπως σας τα περιέγραψα, είναι ένας χώρος που δεν έχει συγκροτηθεί καλά και γι’αυτό δεν μπορεί να συνεννοηθεί και καλά”.

“Με έχει απογοητεύσει ο χώρος που προσπάθησα να συγκροτήσω μαζί με άλλους, άρα είμαι πραγματικά σε μια φάση, όπου σκέφτομαι τα πράγματα με ιδιαίτερη απογοήτευση. Αισθάνομαι μια πολιτική αμηχανία. Χρειάζονται υπερβάσεις, τις οποίες δεν βλέπω” είπε ο κ. Λυκούδης.

“Τιμώ και σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, αλλά εγώ δεν προσπάθησα να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ plus. Δεν είναι αυτό που σκέφτηκα και προσπάθησα, και το λέω καλοπροαίρετα” συμπλήρωσε.

loading...

2 thoughts on “Λυκούδης: Με έχει απογοητεύσει ο χώρος που προσπάθησα να συγκροτήσω – Δεν προσπάθησα να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ plus

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΜΟΙΒΕΙ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΡΕ ΚΥΦΗΝΑ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ?

Comments are closed.