“ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ” ΤΟΝ ΠΑΤΟΥΛΗ …OVER Ανακωχή Κυριάκου – Ντόρας…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας”
[email protected]
www.egerssi.gr

Πρώτοι από όλους, πριν από αρκετούς μήνες σας είχαμε ενημερώσει, ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δεν θα διεκδικήσει εκ νέου το μεγάλο Δήμο των Βορείων προαστίων. Αλλά, μεγάλος στόχος του ήταν η διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας. Σας δίναμε αυτήν την είδηση, παρ΄ ότι ο κ. Πατούλης δεν είχε προβεί ακόμη σε καμιά ενέργεια που να υποδήλωνε αυτήν την πρόθεση.

Ωστόσο, ισχυροποιήθηκε αυτή η πρόβλεψή μας, όταν ο κ. Πατούλης τον Ιούλιο του 2017 ανακοίνωσε πομπωδώς, τη δραστηριοποίηση ενός νέου ομίλου ενεργών πολιτών με το όνομα “Αθήνα Πρωτεύουσα ξανά”!

Εντάσσοντας, στη δραστηριοποίηση αυτής της κίνησης, ολόκληρο επιτελείο ανθρώπων που σε καθημερινή βάση προσεγγίζουν δημότες της Αθήνας, εγγράφοντάς τους ως μέλη, στην εν λόγω Κίνηση πολιτών! Αυτός, θα είναι ο αυριανός “κουμπαράς” του και η μεγάλη δεξαμενή του στη διεκδίκηση του στόχου του!

Ο “πολυμήχανος” Γιώργος Πατούλης…

Όμως, για να μπορεί να υλοποιήσει τους μεγαλόπνοους στόχους του, που δεν τελειώνουν στη Δημαρχία της Πρωτεύουσας, έπρεπε να ισχυροποιηθεί πολιτικά και να δημιουργήσει πολιτικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων διεκδικητών που θα επιζητούσαν να λάβουν το χρίσμα του υποψηφίου από τη ΝΔ!

Έτσι, κατάφερε να επανεκλεγεί Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θέση που κατέχει από το 2011 (σ.σ. ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας πολύ καλός ορθοπεδικός)!

Διεκδίκησε και κέρδισε τον Οκτώβριο του 2014 τις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και είναι Πρόεδρός της (σ.σ. θέση πολύ ισχυρή που μπορεί να επηρεάσει τον Πρόεδρο της ΝΔ στην απόφαση του χρίσματος του κόμματος υπέρ του προσώπου του για τη Δημαρχία της Αθήνας)!

Στις 20 Φεβρουαρίου 2018, εξελέγη Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ (Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού), με πολλά ταξίδια σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, όπου “ανθεί” η Ομογένεια, που έχει υψηλό το πατριωτικό φρόνημα! Έτσι, άνοιξε νέο ορίζοντα επιτυγχάνοντας ισχυρές συμμαχίες με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες αυτών των χωρών, που ενδεχομένως να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημά του!

Γι΄ αυτούς όλους τους λόγους, πιστεύει ο Γιώργος Πατούλης, ότι θα “εκβιαστεί” πολιτικά ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να του δώσει το πολυπόθητο χρίσμα!

Αυτό το πολιτικό χτίσιμο, βήμα – βήμα, αποδεικνύει ότι ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας πολυμήχανος πολιτικός!

Χτίζει τούβλο – τούβλο το οικοδόμημα τη; πολιτικής του καριέρας, με κύρια επιδίωξη την οροφή της πολιτικής, που είναι η Πρωθυπουργία! Αφού πρώτα – μετά την Δημαρχία της Αθήνας – θα διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος, έχοντας ως τεράστιο πλεονέκτημα τη μη ουσιαστική του εμπλοκή στα Μνημόνια που διέλυσαν την Πατρίδα και το λαό της!

Για τον λόγο αυτό, δεν “γουστάρει” να είναι υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ! Και μη μου πείτε, πώς εάν ήθελε να είναι υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ εκλογική Περιφέρεια, δεν θα εκλεγόταν; Ότι δεν θα σάρωνε;

Μεγάλος αντίπαλος ο Κώστας Μπακογιάννης…

Η ηττημένη, πολλές φορές, της Παράταξης κ. Ντόρα Μπακογιάννη πέραν των δικών της πολιτικών βλέψεων, που ποτέ δεν εξαντλούνται, σχεδιάζει και το πολιτικό μέλλον του γιου της Κώστα Μπακογιάννη, όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι σήμερα!

Αρχικά, ως Δημάρχου Καρπενησίου (1/1/2011 – 31/8/2011) και ακολούθως ως Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος (1/9/2014 – σήμερα)!

Παρά ταύτα, θα ήθελε πολύ να τον δει Δήμαρχο Αθηναίων, κι αυτή η πρόθεση ήδη έχει εκδηλωθεί!

Από το επιτελείο δε, του Κώστα Μπακογιάννη θεωρούν ως πλεονέκτημα, εκτός των άλλων προσόντων του, πως είναι νέος και ωραίος! Γι΄ αυτό “φρόντισαν” να του κάνουν ένα καλό γάμο, που του ανοίγει διάπλατα τις πύλες του δημοσιογραφικού Συστήματος και κυρίως εκείνου που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως εν προκειμένω, ο Όμιλος Γιάννη Αλαφούζου!

Που τον “ενημέρωσε” πως πρέπει να επενδύσει και στον αριστερό ψηφοφόρο της Αθήνας! Γι΄ αυτό άλλωστε, όλες αυτές οι συνεχείς, οι επιτιμητικές αναφορές του Κώστα Μπακογιάννη σε αριστερά πρόσωπα του παρελθόντος!

Αυτό το γνωρίζει και ο Γιώργος Πατούλης, κι όπου βρεθεί, όπου σταθεί, επιτίθεται εναντίον ”γαλάζιων” αξιωματούχων για σειρά θεσμικών ατοπημάτων (σ.σ. εκείνων που εκδηλώνονται υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Μπακογιάννη)!

Αποφασισμένος ο Πατούλης κι αν δεν λάβει το χρίσμα…

Βέβαια, ο Γιώργος Πατούλης γνωρίζει τις κινήσεις του μεγάλου αντιπάλου του – που το περιβάλλον του Κώστα Μπακογιάννη επενδύει στα ίδια ακριβώς πολιτικά σχέδια που απεργάζεται και ο Γιώργος Πατούλης – πιέζοντας μέσω – κυρίως – της ΚΕΔΕ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρόσφατα παραβρέθηκε στην ΚΕΔΕ!

Τον οποίο όμως, αρχηγό της ΝΔ πιέζει και το δημοσιογραφικό “περιβάλλον” της σημερινής συζύγου του κ. Μπακογιάννη!

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα του Γιώργου Πατούλη, που ήταν οι διαταραγμένες σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ντόρα Μπακογιάννη!

Θα ενθυμείστε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, πως προτίθεται να μην συμπεριλάβει κανένα συγγενή του – για ποια χτυπούσε η καμπάνα; – στη μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

Όπως επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, ότι στην πολιτική τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε ένα λεπτό! Ειδικότερα στην εποχή που οι πολιτικές κωλοτούμπες βρίσκονται στο ζενίθ τους!

Τις οποίες γνωρίζει ο Γιώργος Πατούλης και γι΄ αυτό εκδηλώνει στο περιβάλλον του, πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας, είτε λάβει το χρίσμα από τη ΝΔ είτε όχι…

Έγινε επαναπροσέγγιση του Κυριάκου με τη Ντόρα…

Τελευταίες πληροφορίες μας, κάνουν λόγο για την επαναπροσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Ντόρα Μπακογιάννη! Λένε πως αγκαλιάστηκαν λίγο πριν σφαχτούν, προς το κοινό τους πολιτικό συμφέρον!

Και το πρώτο που συμφώνησαν είναι, πως η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο της Αθήνας! Το δε δεύτερο, είναι η “κάθοδος” της κ. Μπακογιάννη στην Κρήτη, είδηση την οποία πρώτοι σας δώσαμε…

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί της ουσίας “πουλάει” τον Γιώργο Πατούλη! Τον αδειάζει μεγαλοπρεπώς!

Αντιλαμβάνεστε πώς εάν ισχύσει αυτή η εξέλιξη, δηλαδή αν έχει υπόσταση αυτό το “άδειασμα”, θα αρχίσουν χοντρά γλέντια;

“Μαγειρέματα” Εξουσίας…

Ωστόσο, η επίσης σημαντική πληροφορία που έφτασε στα αυτιά μας από επίσημα χείλη, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα έχει στη διεκδίκηση της Αθήνας εκπρόσωπο χαμηλού βεληνεκούς και λίγων “κιλών”, ή θα στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη (;;;)!

Αφού πέρασε ο Κώστας Μπακογιάννης τις “εξετάσεις” της αριστερολαγνείας του για τον Βελουχιώτη, τον Ζαχαριάδη και τους λοιπούς σφάχτες του ελληνικού λαού!

Κι αυτά τα πολιτικά σενάρια, παιχνίδια Εξουσίας, έχουν να κάνουν με τις επικείμενες εθνικές εκλογές, στις οποίες δεν πρέπει να βγει με αυτοδυναμία η ΝΔ, αλλά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει κάτω από το 20%…

Περισσότερα σε επόμενο άρθρο μου…

loading...

3 thoughts on ““ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ” ΤΟΝ ΠΑΤΟΥΛΗ …OVER Ανακωχή Κυριάκου – Ντόρας…

  1. Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΕΛΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟΥΛΗ
    Α ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ!!!
    ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

  2. ειπες εριξες μια ζουμερη πορδη αυνανισθηκες και επεσες ηρεμος για υπνο μετα

  3. σχλατς πρατς πρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ ωχ αμαν

Comments are closed.