Ν.Κοτζιάς: «Άνω, Βόρεια ή Νέα “Μακεδονία” τα τρία ονόματα για τα Σκόπια – O Ζάεφ έχει επιλέξει» – ΒΙΝΤΕΟ

Ως ένα αποφασιστικό βήμα χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα μεταξύ του των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, για την επίλυση του ονοματολογικού, σε συνέντευξή του
στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα .

Ο Ν. Κοτζιάς επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μια ευθεία γραμμή, είναι ένας επίπονος αγώνας που έχει τα σκαμπανεβάσματα και τις δυσκολίες του και γι’ αυτό σύστησε σε όλους υπομονή και νηφαλιότητα.

“Είμαστε σταθερά υπέρ της λύσης. Βάλαμε το χέρι στην καρδιά και είπαμε ό,τι δυσκολίες και αν έχει η λύση, συμφέρει τον τόπο” τόνισε και επισήμανε ότι “ήρθε η ώρα η ελληνική διπλωματία και η ελληνική πολιτική σκηνή να αποφασίσει ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, ποιο πρέπει να λυθεί, προς όφελος και των δύο πλευρών”.

Υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά θέλει “μια συμφωνία που να έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει μέσα στον χρόνο, μία συμφωνία που να έχουν κέρδος και οι δύο πλευρές.

“Την συμφωνία την κάνουμε για να κοιτάξουμε στο μέλλον υπερασπιζόμενοι την Ιστορία” πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ένα από τα προβλήματα που ξεκαθαρίζονται με τη συμφωνία είναι αυτό του αλυτρωτισμού. Αποσαφήνισε δε ότι όσον αφορά στη γλώσσα “θα προσδιορίζεται ότι αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά ή οτιδήποτε που έχει σχέση με την αρχαία Μακεδονία, με την ελληνική Μακεδονία, και ότι είναι μια γλώσσα που ανήκει στις σλαβικές οικογένειες”. “Αυτό το θεωρώ ειλικρίνεια, σαφήνεια” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα τρία ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι- Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία- ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στην αυριανή επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς ο κ. Ζάεφ θα έχει επιλέξει ποιό από αυτά θέλει.

Παράλληλα επέκρινε τη ΝΔ ζητώντας να πει ποια ονόματα διαπραγματεύτηκαν οι κυβερνήσεις της και ποιό θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξέφρασε δε την άποψη ότι δεν απαντά η ΝΔ στο ερώτημα είτε γιατί ντρέπονται, είτε γιατί δεν ξέρουν τι διαπραγματεύθηκαν, είτε γιατί δεν ξέρουν από διπλωματία.

loading...

9 thoughts on “Ν.Κοτζιάς: «Άνω, Βόρεια ή Νέα “Μακεδονία” τα τρία ονόματα για τα Σκόπια – O Ζάεφ έχει επιλέξει» – ΒΙΝΤΕΟ

  1. Τι καλά που θα ήμασταν από πρόθυμοι προδότες να είμαστε πρόθυμοι πατριώτες.

  2. Βρε ΗΛΙΘΙΕ ΚΟΤΖΙΑ αν ο Ζάεφ επέλεξε τα 3 ονόματα , εσύ τι επέλεξες βρε ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ

  3. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ
    Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

  4. Τωρα πρεπει να δειξει ο λαος ποιος κυβερναει και να διαολοστειλει αυτους τους προδοτες που μας εχουν τιναξει τα μυαλα απο το κεφαλι,απο την ωρα που βγηκαν στην κυβερνηση το κρατος,ο λαος παει κατα διαολου.Οποιος παει απο τα κομματα να ψηφισει τα σκοπια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η εισαγγελεις να τους πανε μεσα για προδοσια,να εφαρμοστουν επιτελους οι νομοι.

  5. ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. ΒΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ. ΚΑΛΟΥ-ΚΑΚΟΥ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΦΕΝΤΟΝΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ : ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ (ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΤ) ΠΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ;;;;;;; ΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ;;;; ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ.

  6. καλά….μιλάμε στά παπάρια τους οί συριζαίοι τά γράφουν τά συλλαλητήρια…..
    έ….καλά νά πάθουν γιά μετά

  7. ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΦΕΚΙ Η ΚΡΕΜΑΛΑ

  8. ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ

  9. Κοτζια διάβασε τα ποιό πάνω,
    εγώ θα σου συστήσω μετά τη δική σου επιλογή και συμφωνια και την παραχώρηση του ονόματος στα Σκόπια, να έχεις και τις βαλίτσες σου έτοιμες για συγκατοίκηση με τον αγαπητό σου Dimitrof,
    Η Ελλάδα δεν θα σας χωράει επειδή είναι πολύ μικρός χώρος να μείνεις εσύ και η παρέα σου, αυτό λένε όλα τα μηνύματα που έρχονται από όλο το ΚΟΣΜΟ,

Comments are closed.