O Μ.Μποζντάγ «συμβουλεύει» την Αθήνα: «Μην προσβληθείτε εάν απαγάγουμε τους “8” και τους φέρουμε πίσω στην Τουρκία»!

Η Ελλάδα δεν πρέπει να… προσβληθεί εάν εμείς απαγάγουμε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και τους φέρουμε πίσω στην Τουρκία.

Αυτό είπε ουσιαστικά ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Μπεκίρ Μποζντάγ μιλώντας στο πρακτορείο ανατολή αναφορικά με την υπόθεση της απελευθέρωσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που διέφυγαν στην Ελλάδα.

«Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, θα τους φέρουμε στην Τουρκία και θα τους δικάσουμε» είπε  ο Τούρκος αντιπρόεδρος, ενώ υπενθύμισε ότι, μετά την απελευθέρωση των «οκτώ» στην Ελλάδα, η Τουρκία «πάγωσε» τη συμφωνία που είχε με την Αθήνα για την επανεισδοχή προσφύγων, λέγοντας ότι έτσι καταδικάζει την στάση της Ελλάδας.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ακόμη ότι το «πάγωμα» της συμφωνίας (η οποία ούτως ή άλλως είναι «νεκρή» καθώς η ελληνική πλευρά  δεν πραγματοποιούσε επαναπροωθήσεις στην Τουρκία) θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, σε επίπεδο Έλληνα πρωθυπουργού είχε δηλωθεί ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά την επιστροφή των πραξικοπηματιών στρατιωτικών.

«Στο σημείο που βρισκόμαστε οι πραξικοπηματίες προστατεύονται» είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «παραβίαση του των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και του διεθνούς δικαίου».

Όπως είπε,

«όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός είτε εκτός της χώρας, δεν θα τους αφήσουμε. Εμείς θα τους πάμε αυτούς στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό.

Όλοι -και ο τρομοκράτης Γκιουλέν- θα βρεθούν στο τέλος ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτό η Τουρκία θα το πετύχει. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι το θέμα δεν έχει σχέση ούτε με το ΝΑΤΟ ούτε με την ΕΕ και πως είναι ένα διμερές θέμα με την Ελλάδα.

 Όπως είπε, δεν θα αποδεχτούν να μετατραπεί σε θέμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. «Και η Ελλάδα δεν είναι σωστό να μεταφέρει το θέμα εκεί» συμπλήρωσε.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της για να αντιμετωπίσει όλες τις αδικίες εναντίον της.

«Δεν πρέπει να Ελλάδα να αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας, τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της» κατέληξε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

loading...

2 thoughts on “O Μ.Μποζντάγ «συμβουλεύει» την Αθήνα: «Μην προσβληθείτε εάν απαγάγουμε τους “8” και τους φέρουμε πίσω στην Τουρκία»!

  1. ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΧΕΣΕΙ ΜΕΜΕΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ,ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ

  2. Άντε βρε. Μετά το Μακεδονικό κλείνει και το του Αιγαίου.

    Να παίρνει σειρά και το …Θρακικό και της Τσαμουριάς και το μουνί της Χάϊδως. .
    Σε 59 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη σήμερα στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
    Τα συνολικά δέκα τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16 τα οποία πετούσαν σε τρεις σχηματισμούς, δύο F-4 και δύο CN-235) προέβησαν επίσης σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
    Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
    Μία από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήση που πραγματοποίησε ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πάνω από τη νήσο Λέβιθα. Όπως είναι γνωστό στις 15:31 τα δύο τουρκικά F-16 εκτέλεσαν υπέρπτηση πάνω από ελληνικό έδαφος.
    Το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πέταξε σε ύψος 24.300 ποδών πάνω από τα Λέβιθα.77

    ixnos gr

Comments are closed.