Mέλος του Ρουβίκωνα δηλώνει ότι πολέμησε στη Συρία εναντίον του ISIS

Δείτε τον να μιλά για την εμπειρία του σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Ράκκα και τη Ροζάβα – Μοιράζεται οδυνηρές εμπειρίες που χαράχτηκαν στο μυαλό του, αλλά τον «πείσμωσαν περισσότερο» όπως ο ίδιος λέει

Τις συγκλονιστικές εμπειρίες που έζησε ένας Έλληνας αναρχικός που δηλώνει μέλος της ομάδας «Ρουβίκωνας», ο οποίος ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, καταγράφει – μεταξύ άλλων – το ντοκιμαντέρ “Belkî Sibê (Maybe Tomorrow): A Journey Through War and Revolution” των Alexis Daloumis and the Shadow Crew.

Σε απόσπασμα που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες στο YouTube, ο μαχητής Νίκος Ματαράγκας μιλά στην κάμερα με φόντο ένα μισογκρεμισμένο κτίριο και ένα καλάσνικοφ τόσο για τις εμπειρίες που έζησε στη Ροζάβα και τη Ράκκα, όσο και για τα βιώματα που επηρεάσαν την απόφασή του να αγωνιστεί για το δίκαιο.

Όπως επισημαίνει, η ανατροφή του σε μια οικογένεια κομμουνιστών είχε αποτέλεσμα να μάθει από μικρός να προσφέρει και να υπερασπίζεται τους αδυνάτους. Μεγαλώνοντας, αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από τους γονείς του και άρχισε να αυτοχαρακτηρίζεται αναρχικός. Παρόλο που είναι μέλος του Ρουβίκωνα, όπως ο ίδιος δηλώνει, διευκρινίζει ότι η απόφασή του να μεταβεί στη Συρία – όπως τονίζει – ήταν ατομική και δεν λήφθηκε από την αναρχική ομάδα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Νίκου Ματαράγκα, προηγήθηκε μόνο ένας μήνας βασικής εκπαίδευσης στα όπλα προτού αρχίσει να συμμετέχει σε επιχειρήσεις. Όπως ο ίδιος αναφέρει, πέρασε επτά μήνες στο μετωπο, πολεμώντας μαζί με το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας, συμμετέχοντας σε πολλές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες χάθηκαν μάλιστα και σύντροφοί του. Επρόκειτο για εμπειρίες οδυνηρές που του χαράχτηκαν στο μυαλό αλλά «τον πείσμωσαν περισσότερο», όπως τονίζει ο ίδιος.

Ελεύθεροι σκοπευτές, νάρκες και ενέδρες είναι μερικοί από τους κινδύνους που αντιμετώπισε στη Ράκκα, όπου συμμετείχε σε πάνω από δέκα επιχειρήσεις, από τις οποίος βγήκε ευτυχώς ζωντανός. Το μέλος του Ρουβίκωνα που πολέμησε εθελοντικά στη Συρία, μιλά και για τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του που ήταν κομμουνιστές, «μέλη του ΚΚΕ» και αναφέρεται ακόμη και στο Ευρωμπάσκετ που όπως λέει υποστήριζε με πόρωση την ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης,  «τη μαμά Ρωσία» που έχασε και εξομολογείται ότι εκείνος στενοχωρήθηκε.

Δείτε παρακάτω το βίντεο όπου ο ίδιος καταγράφει τις εμπειρίες του:

πηγη

loading...

2 thoughts on “Mέλος του Ρουβίκωνα δηλώνει ότι πολέμησε στη Συρία εναντίον του ISIS

  1. ΟΧΙ ΚΑΛΕ? ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΜΑΛΑΚΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΜΑΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΑ!!! ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΛΒΑΝΕ….ΟΥΥΥΣΤ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΕΡΙΞΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΦΕΚΙ ΠΑΠΑΡΑ. ΒΡΩΜΥΛΕ….

Comments are closed.