EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

«Εν Σκαμνιά τη 31η Ιανουαρίῳ 1966»..αναπολούμε… στοχαζόμαστε… επιστρέφουμε…..

Στη γενέτειρα Σκαμνιά (Κρέντη  -Ευρυτανίας)  το διήμερο της 30 ης Ιουνίου-1 ης Ιουλίου 2018 με επίκεντρο την εορτή της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων.

Το Σάββατο 30/6 στις 7.30 μ.μ ο Λάμπρος του Φώτη μεταφέρει και επανατοποθετεί τα «έπιπλα» του σπιτιού του στο «Κλούρ», κερνάει καφέ, τσίπουρο με κρύο νερό!! από τη βρύση Σκαμνιάς.
Ακολούθως μεταβαίνουμε όλοι μαζί στο παρακείμενο αλώνι το «Κοτηλιδέικο» με τη μοναδική θέα, όπου ο Λάμπρος θα διαβάσει από το βιβλίο της ψυχής του αποσπάσματα, δίκην πολιτικού μνημόσυνου, για όλους όσους περιδιάβηκαν το τόπο αυτό και ζήσαμε μαζί τους τα πέτρινα χρόνια στη δεκαετία του ‘60.
Θα επακολουθήσει στο αλώνι, κάτω από την γερασμένη Γκορτζιά ολονύκτιο, όπως παλιά, Σκαμνιώτικο γιορτάσι με μουσικούς του τόπου μας και ατέλειωτο χορό.

Την Κυριακή στις 9.00 το πρωί Προσκλητήριο στο Δημοτικό Σχολείο, όλοι όσοι περάσαμε από αυτό, να πάρουμε παρουσίες, να ανοίξουμε τα πορτοπαράθυρα… του Σχολείου… της ψυχής μας των χρόνων της αθωότητας… του ονείρου.. της ελπίδας..και συντεταγμένα όλοι μαζί μεταβαίνουμε για εκκλησιασμό στην εορτάζουσα εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.
Συμμετέχουμε στο ολοήμερο παραδοσιακό πανηγύρι που θα ακολουθήσει

loading...