Σοκ στο Βερολίνο – Τελειώνει τα Γερμανικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ ο Τραμπ – Τρέχει να συγχωνευτεί η Deutsche Bank

Έντρομος ο Σόρος: " Διώξτε τον από το οβάλ γραφείο"
Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγούνται οι σχέσεις των ΗΠΑ με τις υπόλοιπες έξι ισχυρές οικονομίες του πλανήτη μετά το αδιέξοδο της συνάντησης των G7 στον Καναδά. Ο Ν.Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της στάσης της Αμερικής ακόμη στο ΝΑΤΟ ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πως το επιτελείο του έχει έτοιμο νόμο για τις εισαγωγές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, το οποίο επεξεργάζονται οι νομικοί του Λευκού Οίκου, ώστε να μην καταπέσει στα δικαστήρια…

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr, κύκλοι του Προέδρου, αναφέρουν “off the record” οτι θέλει να βάλει τόσο υψηλούς δασμούς στα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, κάτι το οποίο αν το κάνει, θα αυξήσει κατακόρυφα την τελική τους τιμή έναντι των Αμερικανικών. Με λίγα λόγια θα τα πετάξει εκτός αγοράς κυρίως τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες κάνει πωλήσεις ρεκόρ στις ΗΠΑ…

Αυτό σημαίνει πως ο Ν.Τραμπ θα «τελειώσει» τα Γερμανικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ τη στιγμή που το Βαρολίνο αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την Deutsche Bank να εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την Commerzbank,

Ουσιαστικά ο N.Tραμπ, τόσο στη σύνοδο των G7 την οποία και… τίναξε στον αέρα, όσο και ακόμα σαφέστερα στο ΝΑΤΟ, επανέλαβε αυτά που έλεγε απο το 1990 ότι θα υπερφορολογούσε τις Mercedes και όλα τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα, ενώ προεκλογικά απειλούσε ανοικτά και την BMW, η οποία έχει στα σχέδιά της να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής στο Μεξικό, με τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται εκεί να προορίζονται και για την αγορά της Αμερικής.

Δε σταμάτησε όμως ακόμα και όταν έλαβε το χρίσμα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του τον Ιανουάριο απειλώντας τις μη Αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ότι θα επιβάλει φόρο εισαγωγής 35% στα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται εκτός ΗΠΑ, μήνυμα το οποίο έριξε κατακόρυφα -έστω και πρόσκαιρα- την αξία των Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Τραμπ επέκρινε της BMW, Daimler και Volkswagen για την «αποτυχία τους» όπως είπε χαρακτηριστικά, να παράγουν περισσότερα αυτοκίνητα στο έδαφος των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε την παλαιότερη δήλωση Τραμπ: «Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί. Δείτε τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων που πουλούν στις ΗΠΑ. Εμείς θα το σταματήσουμε αυτό».

Πρόβλημα για την Deutsche Bank

Η Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την Commerzbank, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank, Πάουλ Αχλάιτνερ, συνομιλεί με μεγαλομετόχους της τράπεζας για πιθανή συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Commerzbank. Μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, ο ίδιος είχε και επαφές με Γερμανούς αξιωματούχους.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg, δεν έχουν λάβει χώρα επίσημες συνομιλίες μεταξύ των διοικήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Συν τοις άλλοις, η όποια συγχώνευση δεν είναι κάτι που θα ολοκληρωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Οσον αφορά την υλοποίηση αυτής της επιχειρηματικής συμφωνίας, υπάρχουν κωλύματα. Ενα από αυτά είναι η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία έχει χάσει το 39% της αξίας της από τις αρχές της χρονιάς μέχρι σήμερα.
Πολλοί επενδυτές έχουν κατά καιρούς διατυπώσει τις ανησυχίες τους για το πόσο βιώσιμη είναι μία σύμπραξη με την Commerzbank, διότι θα οδηγούσε σε αύξηση κεφαλαίου και εκτεταμένες απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, αν κρινόταν αναγκαίο να μειωθούν τα υποκαταστήματα των δύο τραπεζών στη Γερμανία και να περιοριστούν δραστικά οι θέσεις εργασίας, θα αντιδρούσαν πολύ έντονα τα συνδικάτα των εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) χαρακτήρισε «προβληματική» την Deutsche Bank, που έχει δραστηριότητες και στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι η DB πρέπει να εξασφαλίζει την έγκριση της Fed για σειρά ενεργειών της, όπως είναι η πρόσληψη και απόλυση υψηλόβαθμων στελεχών, η αλλαγή στην ανάθεση καθηκόντων και η καταβολή αποδοχών και μπόνους.

Επιπλέον, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της S& P 500 προχώρησε σε υποβάθμιση της Deutsche Βank, καταφέροντας σε αυτήν ένα ακόμα καίριο πλήγμα. Ο Κρίστιαν Σέβινγκ δήλωσε πως «τα τελευταία χρόνια για την τράπεζα είναι πολύ δύσκολα».

Ο Τζορτζ Σόρος μίλησε στην Washington Post, για την στάση του Τραμπ στη Συνεδρίαση της G7

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, χαρακτηρίζοντας τον Αμερικανό πρόεδρο «απόλυτο ναρκισσιστή», ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ρεπουμπλικανός πολιτικός «θέλει να καταστρέψει τον κόσμο».

Ο Τζορτζ Σόρος μίλησε στην Washington Post, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο τελευταίος διαχώριζε τη θέση του από τους υπόλοιπους ηγέτες της G7, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης στον διαφαινόμενο «εμπορικό πόλεμο».

Ο γνωστός επιχειρηματίας τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να μετακινήσουν τον Τραμπ από το οβάλ γραφείο.

Να σημειωθεί ότι ο Σόρος ήταν ένας από τους βασικότερους χρηματοδότες της προεκλογικής καμπάνιας που έκανε η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς Χίλαρι Κλίντον, δαπανώντας ούτε λίγο ούτε πολύ το ποσό των 10,5 εκατ. δολαρίων.

Ανάρτηση που έμεινε στην Ιστορία: Ετσι κήρυξε τον πόλεμο ο Ν.Τραμπ

«Γιατί θα πρέπει εγώ ως πρόεδρος των ΗΠΑ να επιτρέψω σε χώρες να συνεχίσουν να έχουν τεράστια εμπορικά πλεονάσματα, όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες, ενώ οι αγρότες, οι εργάτες και οι φορολογούμενοί μας καλούνται να πληρώσουν τόσο μεγάλο και άδικο τίμημα; Δεν είναι δίκαιο το έλλειμμα 800 δισ. ευρώ για τους πολίτες των ΗΠΑ» ξεκίνησε το μπαράζ των αναρτήσεών του ο Τραμπ.

«Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν σχεδόν το σύνολο του κόστους στο ΝΑΤΟ της προστασίας αρκετών από αυτές τις χώρες που μας κλέβουν στο εμπόριο (πληρώνουν μόνο ένα τμήμα του κόστους και γελάνε). Η ΕΕ έχει πλεόνασμα 151 δισ. δολαρίων – θα πρέπει να πληρώνει περισσότερα για το στρατό» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και κατέληξε:

«Η Γερμανία πληρώνει το 1% του ΑΕΠ της προς το ΝΑΤΟ την ώρα που εμείς καταβάλουμε το 4% ενός πολύ μεγαλύτερου ΑΕΠ. Πιστεύει κανείς ότι αυτό βγάζει νόημα; Προστατεύουμε την Ευρώπη (που είναι καλό) με μεγάλο οικονομικό κόστος και μας συμπεριφέρονται άδικα στο εμπόριο. Έρχονται αλλαγές».

«Συγγνώμη δεν μπορούμε να αφήνουμε τους φίλους ή τους εχθρούς μας να μας εκμεταλλεύονται άλλο πια στο εμπόριο. Πρέπει να βάλουμε πρώτα τις ΗΠΑ»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]