IncreaseRev

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, Ο ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...


ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Θα προτιμούσαμε να δημοσιεύσουμε την κραυγή αγωνίας ενός γνήσιου πατριώτη και πνευματικού αναστήματος ταυτόχρονα.
Δυστυχώς δεν υψώθηκε καμμία φωνή παρά μόνον του συστημικού Μίκη Θεοδωράκη.

Ωστόσο την αναδημοσιεύουμε διότι αποτελεί σημαντική προειδοποίηση στο σύστημα εξουσίας εκ των έσω! Το λέει και ο ίδιος άλλωστε: «Όταν θα ρθει η ώρα να θερίσουμε τις θύελλες...». Θεωρεί δηλαδή ότι είναι και ο ίδιος μέρος αυτών που προειδοποιεί, γι αυτό και η παρέμβασή του είναι ιδιαίτερα σημαντική!

Τερατογένεση

του Μίκη Θεοδωράκη

Κάτω απ’ το χώμα μες στα σταυρωμένα χέρια τους

κρατάνε της καμπάνας το σκοινί

Προσμένουνε την ώρα να σημάνουν την Ανάσταση.

Τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.

Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει.

(Γιάννης Ρίτσος)


Στη σημερινή εποχή ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κυβερνά ακόμα και με μία μοναδική ψήφο την χώρα μας που έχει καταντήσει χειρότερη κι από Μπανανία.


Το κακό που μας έχει γονατίσει ξεκίνησε από το 1986, όταν έγινε η αναθεώρηση του Συντάγματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε ήμουν βουλευτής του ΚΚΕ και ήρθα σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος, γιατί πίστευα ότι το πέρασμα των προνομίων του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Πρωθυπουργό θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

 Όπως και έγινε! Επομένως δικαιούμαι να έχω όπως και τότε την δική μου προσωπική άποψη και να θεωρώ ότι οι φόβοι μου αποδείχθηκαν δυστυχώς δικαιολογημένοι και ότι αυτό που ζούμε με μια κυβέρνηση του 20% που αποφασίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα για το παρόν και το μέλλον της χώρας δεν είναι απλώς τραγικό ούτε βέβαια και κωμικό αλλά κυρίως είναι εξευτελιστικό.

Ως πολίτης αισθάνομαι εξευτελισμένος και νομίζω ότι το ίδιο αισθάνονται και οι περισσότεροι Έλληνες. Μόνο που αυτοί ίσως να μην γνωρίζουν τους λόγους.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1975, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πάρα πολύ μεγάλο μέρος από την εκλογική της δύναμη, είχε την ευχέρεια μαζί με ένα ειδικό συμβούλιο να διαλύει τη Βουλή και να οδηγεί τη χώρα σε νέες εκλογές.

Μετά την αναθεώρηση του 1986, ποιος κρίνει εάν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει την εκλογική τους δύναμη; Κανείς. Αυτό και μόνο είναι για γέλια και για κλάματα… Αρκεί πλέον μια κυβέρνηση να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. 

Η οποία πλειοψηφία δεν έχει κανένα λόγο να εγκαταλείψει τα προνόμιά της. Έτσι, μαζί με τον πρωθυπουργό, οι 151 της Βουλής αδιαφορούν για την κατρακύλα του κόμματός τους οχυρωμένοι πίσω από την νομιμοφάνεια που τους προσέφερε η αναθεώρηση του 1986.

Με την αναθεώρηση του 1986 προσεβλήθη η βασική θέση που διέπει όλα τα Δημοκρατικά Συντάγματα του κόσμου. Ότι δηλαδή «ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ». Και πρώτα και κύρια η σύνθεση της Βουλής που θα πρέπει να παρακολουθεί και να αντανακλά τις αλλαγές που γίνονται στο εκλογικό σώμα.

Αυτή η κατάργηση του Λαού ως κυρίαρχου στοιχείου της διαμόρφωσης της εθνικής ζωής αποτελεί στίγμα αντιδημοκρατικό. 

Ένα τέτοιο έκτρωμα που καταργεί την ουσία της Δημοκρατίας και δημιουργεί ένα ουσιαστικά δεσποτικό καθεστώς με μανδύα νομιμοφάνειας δεν είναι αντάξιο ενός ελεύθερου Λαού αλλά ενός εξαπατημένου και τελικά ενός προδομένου Λαού και μας πηγαίνει πίσω σε εποχές σκοτεινές που η αμάθεια και ο φόβος είχαν μεταβάλει τους ιθαγενείς σε πειθήνια όργανα των κάθε λογής εξουσιαστών.

Θα περίμενε κανείς από έναν πολιτικό άνδρα να έχει ευαισθησία και τιμιότητα απέναντι στον Λαό που σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή του έδωσε την εμπιστοσύνη του. Όμως αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα. Πάνε πια οι ευαισθησίες και οι τιμιότητες. Ξεχαστήκανε τα παλιά «ήθη και έθιμα». 

Τώρα βρισκόμαστε στην εποχή των μπίζνες. Έτσι, ξεχνούν κάποιοι ότι η Βουλή δεν είναι Ανώνυμη Εταιρία με τζόγο, μισθούς, προνόμια, θέσεις, ρουσφέτια και συναλλαγές με εμπόρους όπλων με ό,τι αυτό το τελευταίο συνεπάγεται.Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΒΑΖΕΛΊΝΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΟΥΦΡΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΓΙΑΝΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. https://youtu.be/e6lG-NH0KtE?t=29m55s

  Ε.ΠΑ.Μ.- Πως στήθηκε η ΑΠΑΤΗ για την δήθεν διάσωση της Ελλάδας - E-ROI, 26 Ιουν 2018
  Ο πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης αναλύει τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, και όχι μόνο, καθώς επίσης απαντά σε email με ερωτήσεις φίλων ακροατών και συνομιλεί ζωντανά μαζί τους, μέσα από τον διαδικτυακό σταθμό E-ROI, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018.

  Μαζί του ο οικονομολόγος και πρώην στέλεχος της Τράπεζας του Καναδά Σπύρος Λαβδιώτης και ο ιατρός καρδιολόγος - πνευμονολόγος και μέλος του Τομέα Υγείας του Ε.ΠΑ.Μ. Ανδρέας Γιαννουλόπουλος.

  Η απίστευτη κοροϊδία και γελοιότητα με την δήθεν διάσωση της Χώρας, συνεχίζεται αδιάκοπα. Αδιανόητες καταστάσεις και εξωπραγματικά γεγονότα αντιμετωπίζει και ανέχεται όλα αυτά τα λεγόμενα Μνημονιακά χρόνια ο Ελληνικός Λαός, με προγράμματα και ρυθμίσεις που στις λεπτομέρειές τους, πρώτη φορά εφαρμόζονται Παγκοσμίως, με κύρια στοιχεία να έχουν διαστρεβλωθεί προκλητικά εις βάρος της Ελλάδας, όχι μονάχα τα οικονομικά μεγέθη αλλά και οι βασικές έννοιες της λογικής και της παιδείας, με μόνο στόχο να διασωθεί το ευρωπαϊκό και κατ' επέκταση το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...