«Κρύο ντους» για χιλιάδες συνταξιούχους! Θα πληρώσουν έξτρα φόρο…

«Ταμπλάς» αναμένεται να έρθει σε χιλιάδες συνταξιούχους που υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση, αφού ενδέχεται τελικά να πληρώσουν παραπάνω φόρο από αυτόν που προβλεπόταν!

Ο λόγος είναι πως τις τελευταίες ημέρες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προχώρησε σε τροποποίηση των βεβαιώσεων των συντάξεων χιλιάδων συνταξιούχων του Δημοσίου, δημιουργώντας νέο αρχείο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο και το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Κατίκου, η τροποποίηση θα σημαίνει αύξηση του ύψους του φορολογητέου εισοδήματος , όχι όμως και του ποσού των αναλογούντων και παρακρατηθέντων φόρων.

Αυτό σημαίνει για συνταξιούχους που έχουν ήδη υποβάλει δήλωση πως θα προκύψει εκ των υστέρων υψηλότερο ποσό φορολογητέου εισοδήματος, δηλαδή τροποποίηση της δήλωσης άρα και επιπλέον φόρος!

Απλά… «αλαλούμ»

Το ακόμα πιο…ενδιαφέρον, είναι πως ακόμα δεν είναι εφικτή η τροποποίηση της δήλωσης στο taxisnet, με αποτέλεσμα δηλώσεις χιλιάδων συνταξιούχων αυτή τη στιγμή να είναι στον «αέρα».

Την απίστευτη αυτή εξέλιξη αποκάλυψαν λογιστές-φοροτεχνικοί στο site www.taxheaven.gr. Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανάρτηση, «αποτέλεσμα όλης αυτής της τραγελαφικής κατάστασης είναι ότι χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση τις προηγούμενες ημέρες είναι αναγκασμένοι να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση βάσει των νέων δεδομένων».

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, «το βάρος θα πέσει και πάλι στις πλάτες των λογιστών – φοροτεχνικών, αφού η συντριπτική πλειονότητα των φορολογικών δηλώσεων υποβάλλεται μέσω των λογιστικών γραφείων». Διευκρινίζεται, δε, ότι «μετά από αυτές τις εξελίξεις θα πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλες τις υποβληθείσες δηλώσεις που εμπίπτουν σ’ αυτή την κατηγορία φορολογουμένων (σ.σ.: αντιπαραβολή των νέων βεβαιώσεων με αυτές που συμπεριλήφθηκαν στις υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις), γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους και κυρίως στους φοροτεχνικούς, ενώ ταυτόχρονα θα αναλωθούν για μία ακόμη φορά άσκοπα πολλές εργατοώρες».

loading...

1 thought on “«Κρύο ντους» για χιλιάδες συνταξιούχους! Θα πληρώσουν έξτρα φόρο…

  1. ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ..!..ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ..!

Comments are closed.