Είχε δίκιο ο Κολοκοτρώνης; Έβαλε ο Θεός την υπογραφή του για τη λευτεριά;

Του Ιωάννη Κορνιλάκη….

Στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του ’21 υπήρξαν άπειρες συμπτώσεις που μαθηματικά οδηγούσαν στο ποθούμενο, στη λευτεριά της Ελλάδος.

Θα αναφέρω μερικές σημαδιακές ημερομηνίες που έγιναν τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα, και στο τέλος θα υπολογίσουμε τις μαθηματικές πιθανότητες να συνέβησαν όλα αυτά μαζεμένα.

1) Μετά την αποφράδα Τρίτη της 29 Μαΐου 1453 το Έθνος του Σταυρού σκλαβώθηκε στο Έθνος της ημισελίνου. Έγιναν πολλές προσπάθειες στη διάρκεια των αιώνων για λευτεριά. Καμμία όμως δεν ήταν σωστά οργανωμένη.

Για πρώτη φορά άρχισε μια σοβαρή οργάνωση στα 1814. Στην Οδησσό της Ρωσίας, τότε, ιδρύθηκε μια μυστική οργάνωση. Η ημερομηνία της ίδρυσης της μονο αδιάφορη δεν ειναι. 14 Σεπτεμβρίου. Εορτή της Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού.

2) Η τελική λευτεριά της Ελλάδας άρχισε να χαμογελά χάρη σε έναν πόλεμο που ξεκίνησε μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας τον Απρίλιο του 1828 και οδήγησε στη συνθήκη της Αδριανούπολης. Με τα Ρωσικά στρατεύματα μπροστά στην Κωνσταντινούπολη ο Σουλτάνος αποδέχτηκε τη σχετική ανεξαρτησία μας που είχαν υπογράψει οι τρεις Δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία στις 6 Ιουλίου 1827.

Ο Τσάρος Νικόλαος Α’ διατυμπάνιζε οτι το Τουρκικό έθνος μόνο στη βία καταλαβαίνει. Έτσι της κύρηξε τον πόλεμο με σκοπό να την αναγκάσει να δεχτεί την Συνθήκη της 6 Ιουλίου και τελικά την “έπεισε”. Ο Τσάρος που την έπεισε ειχε γεννηθεί μερικά χρονια πριν ακριβώς την ίδια ημέρα της συνθήκης, 6 Ιουλίου.

3) Η συνθήκη υπογράφτηκε στην Αδριανούπολη στα 1829. Και πάλι η ημερομηνία της υπογραφής δεν ειναι αδιάφορη. Ειναι και πάλι η 14η Σεπτεμβρίου, ειναι και πάλι η εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

4) Την ίδια χρονιά και την ίδια ημέρα, στην Ελλάδα υπογράφτηκε άλλη μια Συνθήκη. Ήταν η Συνθήκη που τελείωνε τις μάχες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Ειχε προηγηθεί δυο ημερες πριν η τελευταία μάχη στην περιοχή της Πέτρας στην Βοιωτία.

Ο Ασλάν Μπέης υποχρεώθηκε να υπογράψει Συνθήκη απ’ τον Δημήτριο Υψηλάντη, και με αυτη εγκατέλειπε για πάντα την Ελληνική γη. Τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου προς 14 Σεπτεμβρίου υπογράφτηκε αυτη η Συνθήκη. Συμπτωματικά και πάλι ο Σταυρός έβαζε την υπογραφή Του.

5) Όλες οι Συνθήκες μεταξύ Τουρκίας και των τριών Μεγάλων Δυνάμεων έδιναν σχετική ανεξαρτησία στην Ελλάδα και όχι ολοκληρωτική. Η πρώτη που έδινε καθαρή ανεξαρτησία έγινε στο Λονδίνο στις 3 Φεβρουαρίου 1830.

Στο πηδάλιο της Ελλάδας ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Ενας Άγιος που πήρε στα χέρια του τον Χριστό μωρό, ο Συμεών ο Θεοδόχος γιορτάζει εκείνη την ημέρα. Την ημέρα που πήρε στα χέρια του τον Χριστό μωρό γιορτάζεται η Υπαπαντή. Ο Συμεών είπε τα εξής περίφημα. “Νύν απολύεις τον δούλον Σου Δέσποτα. Οτι είδον οι οφθαλμοί μου το Σωτήριον Σου, ό ητοίμασας κατά πρόσωπον πάντων των λαών, Φώς εις αποκάλυψιν Εθνών και δόξαν λαού σου Ισραήλ”.

Θα ήταν άραγε υπερβολή να θεωρήσει κανείς οτι τη συγκεκριμένη ημέρα που γιορτάζει ο συγκεκριμένος Άγιος, είδαν οι οφθαλμοί των Ελλήνων τη λευτεριά τους; Θα ήταν άραγε υπέρβαση λογικής να θεωρηθεί οτι τη λευτεριά την ετοίμασε ο Ίδιος “κατά πρόσωπον πάντων των λαών”;

Παράλογος ο συνειρμός ότι η λευτεριά της Ελλάδος αποτέλεσε “Φως εις Αποκάλυψιν Εθνών;” Αγνοεί κανείς οτι το παγκόσμιο Φιλελληνικό κίνημα στηρίχθηκε ακριβώς σε αυτό το Φως που η Ελλάδα ειχε δώσει στα Έθνη;

Ας πληροφορήσω όμως και την “Δόξαν λαού σου Ισραήλ”. Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους έστειλε στον Κυβερνήτη Καποδίστρια στα 1828 μια επιστολή. Μια επιστολή ευχαριστήρια για τα 5000 γρόσια που τους εστειλε για βοήθεια τους απ’ τη τσέπη του. Η επιστολή των Αγιορειτών Πατέρων χαρακτήριζε τον Ιωάννη Καποδίστρια “Νέον Μωϋσή” και την Ελλάδα “Νέον Ισραήλ”…

6) Υπήρξε και μια τελευταία Συνθήκη με την οποία καθορίστηκαν και τα τελικά συνορα του Πρώτου Ελληνικού Κράτους. Έγινε στις 21 Ιουλίου 1832. Σημασία έχει όμως που έγινε αυτη η Τελική και Οριστική Συνθήκη. Στην Κωνσταντινούπολη.

Στην πόλη αυτή γεννήθηκαν δυο αδέλφια. Ο ενας ξεκίνησε την Επανάσταση του Σταυρού στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Ας θυμηθούμε την προκήρυξη του στις 24 Φερουαρίου απ’ το Ιάσιο.

“Ειναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον τούτο ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνήσωμεν απο τα νέφη την Ημισελινον, να Υψώσωμεν το Σημείον, δια του οποίου πάντοτε νικώμεν. Λέγω τον Σταυρόν…”.

Και ο άλλος την ολοκλήρωσε στη μάχη της Πέτρας την Ημέρα του Σταυρού, ο Δημήτριος Υψηλάντης.

Και τώρα οι πιθανότητες για να συμβούν όλα αυτά ταυτόχρονα, να συμπέσουν δηλαδή…

Μία στα Οκτώ Πεντάκις εκατομμυρια… Δηλαδή ο αριθμός 8 και δεκαοκτώ μηδενικά…. 8.000.000.000.000.000.000 .

Θεόδωρε Κολοκοτρώνη προφανώς έκανες λάθος… Τέτοιες πιθανότητες ειναι καθημερινές….

romfea.gr/

loading...