Σου δίνω το μεταναστευτικό, μου δίνεις τις… συντάξεις. Η “εγκάρδια συνεννόηση” Τσίπρα-Μέρκελ για να διευκολυνθούν αμφότεροι

Του Νίκου Φυλάγγελου …

Στην εποχή της “ενηλικίωσης”, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει βρει τα κατάλληλα πατήματα, για να διεκδικεί τη διάσωση του πολιτικού αποτυπώματός του, με φόντο τις κάλπες των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

Το δημοσίευμα των “Financial Times” περί… διευκόλυνσης προς την Άνγκελα Μέρκελ στο μεταναστευτικό, από το οποίο κρίνεται εν πολλοίς η ίδια η πολιτική επιβίωση της Καγκελαρίου, επιβεβαιώνει όσα… υποψιαζόταν ο καθένας που προσεγγίζει ψύχραιμα την ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων.

Ο Πρωθυπουργός έχει υπογράψει… σύμφωνο συμβίωσης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ώστε να διευκολυνθούν αμφότεροι πολιτικά.

Μια “εγκάρδια συνεννόηση”, που φάνηκε από τη… χαλαρότητα του Βερολίνου έναντι της Αθήνας, ώστε να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup, και να διευκολύνεται η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, με μαξιλαράκι ασφαλείας, μετά την ολοκλήρωση των μνημονιακών προγραμμάτων, τον Αύγουστο.

Το… μυστικό ωστόσο κρύβεται στο τι έχει ζητήσει και έχει εξασφαλίσει ο Αλέξης Τσίπρας, με φόντο τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, του Μαϊου ή του Οκτωβρίου του 2019, για να ενισχύσει τις πιθανότητες προσωπικής πολιτικής επιβίωσής του.

Μια λέξη… Συντάξεις. Και το φρενάρισμα στις νέες μειώσεις που είναι προγραμματισμένες για το ξεκίνημα του 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι, οι συνταξιούχοι είναι το πιο συμπαγές εκλογικό κοινό.

Και φτάνουν πάντα στην κάλπη.

Συνήθως… για να τιμωρήσουν.

Γι’ αυτό και δίνει τη μάχη για να μην βρεθεί απέναντί τους, την ώρα που το ψηφοδέλτιο θα πέσει στην κάλπη.

Ποντάροντας και στο γεγονός ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία, δεν προσφέρει στους συνταξιούχους ρεαλιστικό ισοδύναμο, μιλώντας για βοήθεια… στα εγγόνια.

http://ysterografa.gr

loading...

1 thought on “Σου δίνω το μεταναστευτικό, μου δίνεις τις… συντάξεις. Η “εγκάρδια συνεννόηση” Τσίπρα-Μέρκελ για να διευκολυνθούν αμφότεροι

  1. ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΟ ΜΠΟΥΛΗ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙ ΨΕΥΤΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΟΧΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΓΝ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.