“Προκαταβολικά και μηνιαία” θα εισπράττονται φόροι και ΕΝΦΙΑ!

Στο συμπληρωματικό Μνημόνιο η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την εισαγωγή ενός νέου συστήματος μηνιαίας πληρωμής φόρων από τα φυσικά πρόσωπα που θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα.

Το σχέδιο που προκρίνει το υπουργείο Οικονομικών έχει ομοιότητες με το σύστημα της μηνιαίας παρακράτησης του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Το οποίο εφαρμόζεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Με το σύστημα αυτό, η πληρωμή των φόρων θα γίνεται εντός του έτους. Η εφορία θα βάζει στα ταμεία της προκαταβολικά τους φόρους στα εισοδήματα και στην περιουσία των φορολογουμένων.

Ο φόρος που θα προπληρώνουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι θα υπολογίζεται με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. Αλλά και το συνολικό ποσό που θα έχουν καταβάλει.
Έτσι, κάθε μήνα η εφορία θα εισπράττει προκαταβολικά τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τον φόρο που αντιστοιχεί στα εισοδήματα που έχουν όχι μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, εισοδηματίες, κ.α.

Πιο απλά με το κυβερνητικό σχέδιο ο φορολογούμενος θα ξεκινήσει να πληρώνει από την αρχή της χρονιάς τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος. Κι αυτό με βάση τα ποσά που είχε καταβάλει το προηγούμενο έτος.

Το καλοκαίρι, μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, θα γίνεται η τελική εκκαθάριση. Εάν προκύπτει για τον φορολογούμενο ποσό για επιστροφή… Τότε η εφορία θα προχωρά στον αυτόματο συμψηφισμό του με μελλοντικές πληρωμές.

Στην περίπτωση που προκύπτει πληρωμή πρόσθετου φόρου, ο φορολογούμενος θα συνεχίζει να πληρώνει κάθε μήνα μέχρι το τέλος του έτους τα ποσά του φόρου που του αναλογούν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. allo na do ti tha skeftoun ta satanika tous myala.kai vre ilithoi ti tha ginei an kapios gia ton a h' b mogo ena mina den ehei na plirosei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]