Νέο σοκ από Α.Τσίπρα για Σκόπια: «Έχουν το δικαίωμα να λέγονται “Μακεδόνες” όπως και οι Έλληνες να λέγονται… Έλληνες»

Σε νέες δηλώσεις σοκ προχώρησε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας απο τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, αναφερόμενος στη συμφωνία για την εκχώρηση της Μακεδονίας παραδεχόμενος τελικά ότι οι Σκοπιανοί έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως αυτοί θέλουν!

Μάλιστα ο ίδιος φαίνεται πως έχει βάλει ως στοίχο να αναγορευτεί επίτιμος πολίτης των Σκοπίων, από τους Σκοπιανούς, αφού προπαγανδίζει τη “Βόρεια Μακεδονία” όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

έτσι ο πρωθυπουργός, δήλωσε “αισιόδοξος” ότι μέχρι την άνοιξη του 2020 η ΠΓΔΜ θα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία» εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πέραν της συζήτησης για τη μετανάστευση, με την απόφαση που ελήφθη για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ και την Αλβανία το 2019, στην οποία πρωτοστάτησε η Ελλάδα, η ΕΕ ανακτά τον ρόλο της στα Βαλκάνια δίνοντας όραμα στην περιοχή.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ζάεφ, ότι οι «γείτονες» εξασφάλισαν το δικαίωμα να αποκαλούνται Μακεδόνες, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως “έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν, όπως και οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να τους αποκαλούν όπως θέλουν”.

Δηλαδή ο Τσίπρος μας δίνει το… δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Έλληνες και στους Σκοπιανούς να αποκαλούνται  “Μακεδόνες”.

Από εκεί και πέρα, όπως σημείωσε είναι σημαντικό ότι πλέον δεν θα αναφέρονται ως «Μακεδόνες» αλλά ως «Μακεδόνες/Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ δήλωσε σε συνέντευξή του στην DW ότι «λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων. Μεταφράσιμοι όροι, χωρίς κανέναν περιορισμό, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου»

http://www.pronews.gr/

loading...

9 thoughts on “Νέο σοκ από Α.Τσίπρα για Σκόπια: «Έχουν το δικαίωμα να λέγονται “Μακεδόνες” όπως και οι Έλληνες να λέγονται… Έλληνες»

  1. ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΕΡΤΕ ΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ

  2. ρε κρεμαστετους να τελειωνουμε αυτον και τους υπολιπους 152 προδοτες μονο ετσι θα ησηχασουμε ντου στη βουλη και κρεμασμα

  3. ΑΓΓΡΑΜΑΤΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΕ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΟΥ ΠΟΣΟ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

  4. Και εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να σε κρεμάσουμε στο Συνταγμα και να σε αφήσουμε εκει να σε φάνε τα κοράκια !!!
    Αλλά τέτοιος ΠΡΟΔΟΤΗΣ που εισαι ούτε αυτά δεν προκειται να σε πλησιάσουν !!!
    Βρωμάς από χιλιόμετρα μακριά ΠΡΟΔΟΤΗ !!!

  5. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΦΙΑ!!. ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!! ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΌΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!

  6. orea.emeis tha legomaste tsipras tha apokaloume tous eautous ma tsipras me oti auto synepagete,dikaiomata se periousia kai alla.pos sou fenete?dikaioma mas den einai na autoprosdiorizomaste opos mas aresei? loipon as doume tous logariasmous sou kai tis idioktisies akiniton kai tin gynaika sou.tsipres eimaste ara ehoume kathe ennomo dikaioma.ti les tora kyrie tsipra?

Comments are closed.