Ν.Κοτζιάς: «Ψυχωτικοί αυτοί που μιλούν για Βόρεια Ήπειρο»!

Ερωτώμενος για τις διαφορές μας με την Αλβανία, ο Κοτζιάς λέει, ανάμεσα σ’ άλλα, και τα εξής:

«Οι αντιπολιτεύσεις έχουν την τάση να δημιουργούν στα κυβερνητικά τους χρόνια τετελεσμένα και μετά μας καταγγέλλουν για αυτά. Λένε επίσης ότι θα παραδώσουμε τη Βόρεια Ήπειρο.

Εάν δεν το έχουν καταλάβει, με τις διεθνείς συνθήκες και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, η Βόρεια Ήπειρος είναι κομμάτι της Αλβανίας και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανατρέψουμε τα σύνορα.

Αυτές είναι ψυχώσεις που κάνουν κακό στη χώρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική διαλόγου και συμβιβασμού».

Κυρίως”συμβιβασμού” να σημειώσουμε καθώς φοβούμαστε ότι ο “συμβιβασμός” έχει γίνει… το εθνικό μας δόγμα.

Βέβαια ο υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, το οποίο αναγνωρίζει το αυτόνομο κράτος της Βορείου Ηπείρου, καθώς και το Πρωτόκολλο της Καπεστίτσας του 1920 για περιορισμένη αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Αναγνωρισμένες διεθνείς συνθήκες, δηλαδή, οι οποίες μπορεί να μην εφαρμόστηκαν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν.

Ο Ν.Κοτζιάς, λοιπόν, όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να επαναφέρει στο προσκήνιο αυτές τις συνθήκες, αλλά παίζοντας το παιχνίδι των Αλβανών καταργεί τον διαχρονικό όρο «Βόρειος Ήπειρος», ο οποίος είναι συνυφασμένος με την ίδια την ιστορία του τόπου.

loading...

5 thoughts on “Ν.Κοτζιάς: «Ψυχωτικοί αυτοί που μιλούν για Βόρεια Ήπειρο»!

  1. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΨΥΧΩΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  2. psyhotikoi eiste eseis minares pou pisteuete oti eiste aristeroi.milame gia paranoia.allo an i aristera einai ena skeuasma.

  3. Ψυχωτικοί αυτοί που ΔΕΝ μιλούν για Βόρεια Ήπειρο
    δηλαδη ολοι οι αριστεροι αναρχοκομουνιστες…

  4. μα γιατί άραγε δεν βγαίνει κανένας καθικαράς υποστηρικτής των προδοτών της καμόρα του Αλέξη και του Πάνου να υποστηρίξει αυτό το χοντρογούρουνο ???

    Που κρύβεστε ρε προδότες Συριζαίοι ???
    Κρυφτείτε σε κανένα βόθρο με σκατά και προσέξτε γιατί ακομη και αυτά εχουν μεγαλύτερη αξία από εσας !!!

  5. ΠΡΟΔΟΤΗ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΜΕ ΨΥΧΩΤΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΑΤΙΚΕΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΧΡΗΣΔΙΜΟΙ ΗΛΗΘΙΟΙ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Comments are closed.