ΠΕΡΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…»

1ο. < Οι άνθρωποι (στη δημοκρατία) είναι δούλοι τής διαίρεσης τών κομμάτων, τα οποία αντιστέκονται ακόμη και στη λογικότερη συνεννόηση. Κάθε απόφαση τού πλήθους εξαρτάται από μιά πλειοψηφία τυχαία ή, στο κάτω – κάτω, επιπόλαιη.
Ο λαός αγνοώντας τα πολιτικά μυστικά παίρνει αποφάσεις παράλογες. ΄Ενα είδος αναρχίας εξολοθρεύει την κυβέρνηση. Η πολιτική δεν έχει τίποτα το κοινό με την ηθική. Η κυβέρνηση, η οποία αφήνεται να οδηγείται από την ηθική, δεν είναι πολιτική και επομένως η εξουσία της είναι ευθραυστη>

< Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρώτοι έχουμε ρίξει στο λαό τις λέξεις: ” ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ”, ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟΔΟΛΩΜΑ….>

2ο. < Οι άρχοντες, που θα τους εκλέγουμε εμείς από την τάξη τού λαού ανάλογα με το δουλικό χαρακτήρα τους,δεν θα είναι πρόσωπα προετοιμασμένα γιά τη διακυβέρνηση τής χώρας. ΄Ετσι εύκολα θα γίνουν πιόνια στο παιχνίδι μας…>

10ο. < ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Με μιά λέξη είναι η διδασκαλία γιά οτιδήποτε κάνει ένα Κράτος να χάσει την οντότητά του και την ατομικότητά του. Το βήμα, όπως και ο τύπος, έχει καταδικάσει τους Βασιλιάδες στην αδράνεια και την αδυναμία… Η εγκατάσταση τής Δημοκρατίας γίνεται τότε δυνατή.

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΚΑΠΟΙΑ ΗΘΙΚΗ ΠΛΗΓΗ, ΚΑΠΟΙΟΝ “ΠΑΝΑΜΑ”. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ, Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΩΦΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΜΑΣ…>

(ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ – Bασιλεία Ελβετίας 1897)

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ;

ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

«ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟ, ΕΠΙΒΛΑΒΕΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΤΕΡΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ, ΜΕ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΛΗ, ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Η ΒΟΥΛΗ.

Τα μέλη της είναι απολύτως ανεύθυνα και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τα λόγια και τις πράξεις τους. Αμείβονται πλουσιοπάροχα για ανύπαρκτες υπηρεσίες και ένα μέρος από αυτά, ασκώντας αντιδραστική κωλυσιεργία, εμποδίζει την κυβέρνησι στο έργο της, επιφέροντας έτσι την αδράνεια τής κρατικής μηχανής»

Θεμιστοκλής Α.

loading...