Πολύς κόσμος στο ιφτάρ του ψευτομουφτή και της αυτοαποκαλούμενης «τουρκικής» νεολαίας

Λόγο απεύθυνε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου ευχαριστώντας για την πρόσκληση

Λόγω κόσμου, δόθηκε άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και έξω από την αυλή.Εντός του κτιρίου, εντός της αυλής αλλά κι εκτός αυτής, συγκεντρώθηκε ο κόσμος, προκειμένου να συμμετάσχει στο ιφτάρ που διοργάνωσε ο ψευτομουφτής Κομοτηνής και η αυτοαποκαλούμενη ως «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουνίου, στο κτίριο νεολαίας εντός της Κομοτηνής.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε γύρω στις 8 το απόγευμα, ενώ μετά από μερική ώρα κατέφτασαν οι επίσημοι. Στο κεντρικό τραπέζι, μεταξύ άλλων, βρισκόταν ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ με τον βοηθό του Φεχίμ Αχμέτ, ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης ως «τουρκικής» νεολαίας Νετζάτ Αχμέτ, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου με την σύζυγό του Άσλι Ομέρογλου.

Επίσης παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν και ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ που κάθισαν δίπλα, ενώ δεν απουσίαζε και η τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Κομοτηνής με τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης του Γιώργου Πετρίδη Σιμπέλ Μουσταφάουγλου και τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης της Φελίνας Καζάκου Ερτζάν Αμέτ, να δίνουν το παρόν.

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την παράταξη του Χρήστου Μέτιου, ο αντιπεριφερειάρχης Αχμέτ Ιμπράμ και ο περιφερειακός σύμβουλος Μουσταφά Κατραντζή. Στην εκδήλωση δεν παρέστησαν οι βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ.

Παρόντες ήταν επίσης και άλλοι, όπως ο διευθυντής της τράπεζας Ziraat στην Κομοτηνή Μουσταφά Καραμπουλούτ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεΐν, ο πρόεδρος του αποκαλούμενου συλλόγου «Τούρκων δασκάλων δυτικής Θράκης» Αϊντίν Αχμέτ, ενώ από την Θεσσαλονίκη ήρθε για το ιφτάρ ο διευθυντής της Turkish Airlines Θεσσαλονίκης Ουτκού Γιαζάν. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του DEB Αλή Τσαβούς.

Παρουσίες καταγράφηκαν και εκτός Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, στην Κομοτηνή για το συγκεκριμένο ιφτάρ ήρθε ως εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Θρησκευτικών ο Μεχμέτ Καραασλάν, ενώ από την Κεσάνη ήρθε ο μουφτής Μεχμέτ Γιγίτ και από την Αδριανούπολη ο ιμάμης Αλπτσάν Τσελίκ, ενώ υπήρχαν καλεσμένοι και από την Βουλγαρία.

Μετά το δείπνο, ακολούθησαν οι ομιλίες στα τούρκικα. Στο βήμα ανέβηκαν κατά σειρά ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης ως «τουρκικής» νεολαίας Νετζάτ Αχμέτ, ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου.

Πηγή

loading...