Προαναγγέλλει ανακήρυξη ΑΟΖ ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος: «Όταν οριοθετηθεί το ΠΝ θα την προστατέψει»

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε «το απαράμιλλο φρόνημα και την υποδειγματική αποτελεσματικότητα» του Πολεμικού Ναυτικού, που υπερασπίζεται – όπως υπογράμμισε - τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και, συνακόλουθα, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

«Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς, αμετακλήτως και δίχως ίχνος ‘γκρίζας ζώνης’ καθορισμένα από το διεθνές και το ευρωπαϊκό Δίκαιο. Την ίδια αποστολή θα φέρει σε πέρας το πολεμικό μας ναυτικό και για την υπεράσπιση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μετά τον καθορισμό της σύμφωνα με τις διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος διαμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παραμικρή αμφισβήτηση των συνόρων και της εθνικής της κυριαρχίας

Επισήμανε παράλληλα πως «με τη στάση του αυτή το πολεμικό μας ναυτικό διαμηνύει, προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την φίλη και γείτονα Τουρκία, ότι θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, που ενώνει τους λαούς στον δρόμο της συνεργασίας και της δημιουργίας». Διαμήνυσε πάντως ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε οιαδήποτε αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, οιαδήποτε προσβολή των συνόρων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας» για να προσθέσει πως «έχουμε αποδείξει, ως λαός και ως έθνος, ότι αυτό το κάνουμε πράξη κάθε φορά που το εθνικό μας χρέος το απαιτεί».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ.ΤΟΛΜΑΣ?ΛΟΓΙΑ,ΛΟΓΙΑ,ΛΟΓΙΑ.ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΘΑ ΕΞΥΨΩΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΙΜΑ.ΠΑΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ.ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΚΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...