Ανακάλυψαν πλάσμα που αλλάζει όσα ξέραμε για την εξέλιξη στη Γη!

Απίστευτα σημαντική ανακάλυψη επιστημόνων που πιστεύουν ότι βρήκαν τη «μητέρα όλων των σαυρών» στις ιταλικές Άλπεις.

Οι ερευνητές βρήκαν απολιθώματα σαύρας που ζούσε πριν από 240 εκατομμύρια χρόνια. Τότε που οι ήπειροι συνενώθηκαν σε μια ενιαία ξηρά και είχε μόλις ξεκινήσει η βασιλεία των δεινοσαύρων.

Πρόκειται για το Megachirella, πλάσμα που πιστεύεται ότι είναι ο πρόγονος όλων των σύγχρονων σαυρών και φιδιών, μιας ομάδας γνωστής ως squamates.

Το Megachirella αποδεικνύει ότι τα squamates είχαν χωριστεί από άλλα αρχαία είδη ερπετών πριν από την εξαφάνιση των ορίων των Permian-Triassic που έγινε πριν από περίπου 252 εκατομμύρια χρόνια.

Αυτή η καταστροφική μαζική εξαφάνιση γνωστή και ως «Great Dying» εξάλειψε το 95% της θαλάσσιας ζωής και το 75% όλων των χερσαίων ειδών στη Γη.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα squmates προέκυψαν μετά την καταστροφή. Το Megachirella πρωτοανακαλύφθηκε πριν από 20 χρόνια από ερασιτέχνη συλλέκτη.

Τα απολιθωμένα υπολείμματα, που ανακαλύφθηκαν θαμμένα σε συμπιεσμένες στρώσεις άμμου και αργίλου στην οροσειρά Dolomites, στη βορειοανατολική Ιταλία, ταξινομήθηκαν αρχικά ως στενοί συγγενείς των σαυρών.

loading...