Ρ.Τ. Ερντογαν: «Θα έχουμε πόλεμο Τούρκων και χριστιανών αν δεν ανακαλέσει τις απελάσεις ιμάμηδων η Αυστρία»

Δριμεία κριτική κατά της απόφασης του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς να κλείσει τεμένη στην χώρα του προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ» εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα κάνοντας λόγο για έναν «πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου» ανακοινώνοντας εμμέσως την επιθετική γραμμή της Άγκυρας όχι μόνο κατά της Βιέννης αλλά και ολόκληρης της χριστιανικής Ευρώπης.

«Αυτά τα μέτρα που έλαβε ο Αυστριακός πρωθυπουργός οδηγούν τον κόσμο σε έναν πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη. Η ημισέληνος είναι το σύμβολο της τουρκικής σημαίας.

Η δήλωση Ερντογάν έγινε μια μέρα μετά την ανακοίνωση από τον συντηρητικό καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ότι η χώρα του ενδέχεται να απελάσει έως και 60 ιμάμηδες και να κλείσει επτά τεμένη που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

«Λένε ότι θα διώξουν τους ιμάμηδες μας από την Αυστρία. Πιστεύετε ότι δεν θα αντιδράσουμε αν κάνουν κάτι τέτοιο; Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να κάνουμε κάτι», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Την Παρασκευή, ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ερντογάν επέκρινε ως «ισλαμοφοβικό» και «ρατσιστικό» μέτρο την απόφαση της Βιέννης.

Η Αυστρία, μια χώρα 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περίπου 600.000 μουσουλμάνους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής.

loading...

4 thoughts on “Ρ.Τ. Ερντογαν: «Θα έχουμε πόλεμο Τούρκων και χριστιανών αν δεν ανακαλέσει τις απελάσεις ιμάμηδων η Αυστρία»

  1. Μαλάκα ερντογάν, δια νόμου απαγορεύεται στην Αυστρία να χρηματοδοτείς οργανώσεις. Τι δεν καταλαβαίνεις μπουνταλά;

  2. Εαν ο mr Kουρτς ανακαλέσει την αποφαση που πήρε, τότε χάνει κάθε βαρήτητα πολιτικού του Λόγου, mr Kourts, do it,

  3. Βρωμότουρκοι.Μας ζαλίσατε τα φρύδια.

  4. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΜΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΛΑ

Comments are closed.