Ξυδάκης – Κεδίκογλου για το Σκοπιανό

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για το Σκοπιανό στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης και ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.

“Ας δούμε κατ’αρχάς τη συμφωνία. Κατά δεύτερον, θα τεθεί στην κρίση της Βουλής και εκεί ο καθένας θα αναλάβει την ιστορική και την προσωπική του ευθύνη, έναντι των πολιτών και της ελληνικής Δημοκρατίας. Αν κάποιος κρίνει ότι είναι για το εθνικό συμφέρον να κλείσει ένα αδιέξοδο 25 ετών στο πλαίσιο της κοινά αποδεκτής εθνικής λύσης, εκεί θα πράξει αναλόγως. Νομίζω ότι θα έχει μια ικανή πλειοψηφία” δήλωσε ο κ. Ξυδάκης.

“Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς, για το 1977 απάντησε ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Ελλάδας τότε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης. Ειλικρινά μένω διαρκώς έκπληκτος με την ευκολία του πόσο ανερυθρίστα λένε ψέματα οι κυβερνώντες. Ο κ. Κοτζιάς ενσυνείδητα είπε ένα ψέμα. Το ζήτημα της εθνότητας και της γλώσσας είναι το πλέον σημαντικό. Όταν όμως δέχεσαι ότι Μακεδόνες κατοικούν στο Βόρειο τμήμα, τότε το αλυτρωτικό στοιχείο νομίζω είναι προφανές. Η θέση της ΝΔ είναι γνωστή, ξεκάθαρη και δεν έχει αλλάξει. Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί η μόνη της δουλειά να είναι να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση. Πρέπει πρώτα να κυβερνήσει” ανταπάντησε ο κ. Κεδίκογλου.

“Το Μακεδονία του Ίλιντεν δεν έγινε αποδεκτό σε κανένα στάδιο. Η μακεδονική γλώσσα έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ το 1977, έχουν δημοσιευθεί τα έγγραφα, έχουν κυκλοφορήσει. Ήδη έχει δοθεί η απάντηση στον κ. Μπαμπινιώτη, τα έγγραφα δεν αμφισβητούνται” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το ότι συζητήθηκε το Μακεδονία του Ίλιντεν και ο Πρωθυπουργός το ανέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς το γνωρίζουν όλοι οι ρεπόρτερ” τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

loading...

5 thoughts on “Ξυδάκης – Κεδίκογλου για το Σκοπιανό

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΤΑΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ?

  2. Και η δύο είναι άχρηστη σαν μεταχειρισμένο προφυλακτικό…..

  3. Οσο χρήσιμη είσαι κι εσύ τρύπια καπότα ,μπράβο και πληθυντικός με -η-.

  4. μπράβο βρήκες το λάθος, τρέχα στο ΣΥΡΙΖΑ να πληρωθείς 0,60 το κάθε μήνυμα σου, ηλίθιε.

Comments are closed.