Σλαβόφωνο «Ουράνιο Τόξο»: Ζητά την αποπομπή αστυνομικού που τους απαγορεύει να μιλούν «Μακεδονικά»

Ο επικεφαλής του πολιτικού κόμματος, Παύλος Βοσκόπουλος, ισχυρίζεται ότι οι «Μακεδόνες» υφίστανται απαγορεύσεις στο να μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα» στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών – Διαβάστε την ανάρτησή του

Τον ισχυρισμό ότι οι «Μακεδόνες» υφίστανται απαγορεύσεις στο να μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα» στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών από τις ελληνικές αρχές ακόμα και λίγες ώρες πριν την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ αναπτύσσει ο επικεφαλής του «Ουράνιου Τόξου», Παύλος Βοσκόπουλος, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook.

Μάλιστα, ο κ. Βοσκόπουλος ζητά την αποπομπή από την ελληνική αστυνομία του αστυνομικού, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο απαγόρευσε σε κάτοικο της περιοχής να συνομιλήσει στα «μακεδονικά» με τους σκοπιανούς δημοσιογράφους πριν την υπογραφή της συμφωνίας.

Μετά από μακρά απουσία από τα social media ο υπέρμαχος της αναγνώρισης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας για την «απόλυτη ξεφτίλα της Ελλάδας» στο ζήτημα «των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων του Εμφυλίου που δεν έχουν δικαιωθεί ακόμη και σήμερα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Βοσκόπουλου

«Να σας πω φρέσκα νέα από τα μέρη μας όπου εξακολουθούν “ανύπαρκτοι” να είναι υπό “πίεση”;
Λοιπόν πριν λίγες ώρες στη περιοχή Πρεσπών αρχίζουν οι προετοιμασίες για την υπογραφή της Συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Ξεκινούν εργασίες στο χωριό Ψαράδες (Nivici) που είναι δίπλα στη Μεγάλη Πρέσπα για να στηθούν εξέδρες κλπ. υποδομές για την εκδήλωση. Δημοσιογράφοι από τη γειτονική χώρα που ήρθαν λογικά για την εκδήλωση, γνώρισαν κατοίκους και ξεκίνησε μικρός διάλογος ανάμεσα σε αυτούς και με κάτοικο του χωριού. Ντόπιος Μακεδόνας γαρ μιλούσε τη σύγχρονη Μακεδονική γλώσσα “μια χαρά” μιλούσαν με τους δημοσιογράφους από τη γειτονική χώρα.
Αστυνομικός βλέπει το σκηνικό, ακούει προφανώς τη συζήτηση και επιθετικά πλησιάζει τη παρέα. Απευθύνεται στο χωριανό… Μου μετέφεραν τι συνέβη..
Αστυνομικός: Γιατί μιλάς αυτή τη γλώσσα; Δεν πρέπει να ξαναμιλήσεις!
Μακεδόνας χωριανός: Δε θα θα μου πεις εσύ τι γλώσσα θα μιλάω…Έχω πάει τρία χρόνια στρατιώτης για την Ελλάδα…
Αστυνομικός: Σου είπα κάτι πριν…
Μακεδόνας χωρικός: Ότι και να μου λες δεν σε ακούω…
Αστυνομικός:Έλα μαζί τώρα…!!!
Λοιπόν, τον χουφτώνει από τη μασχάλη και τον οδηγεί με το ζόρι στο αστυνομικό Γραφείο του χωριού… Τον αποσπά από τη παρέα και τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τι έγινε στο αστυνομικό Γραφείο δεν γνωρίζω…
Ερώτημα: Ποιος έδωσε εντολή στον αστυνομικό να μην έχουν επαφές οι Μακεδόνες του χωριού με πολίτες-δημοσιογράφους από τη γειτονική χώρα;
Λοιπόν όσοι δεν ξέρετε, μέχρι το 1974 ακόμη και ειδική άδεια έπρεπε να πάρει κάποιος για να ταξιδέψει Πρέσπα. Είχε μπάρες όπως με τα Πομακοχώρια στη Ξάνθη… Ο φόβος για τους ντόπιους Μακεδόνες εξακολουθεί να είναι ισχυρός. Από τους περίπου 30.000 κατοίκους πριν τον Πόλεμο σήμερα είναι περίπου 1500 οι κάτοικοι σε όλη τη περιοχή Πρεσπών. Οι ντόπιοι Μακεδόνες μειοψηφία και λίγα χωριά σχετικά “ατόφια” όπως οι Ψαράδες/Nivici (μερικές δεκάδες έμειναν στο χωριό μετά το 1949).
Η απόλυτη ξεφτίλα της Ελλάδας είναι και σήμερα το ζήτημα των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων του Εμφυλίου που δεν έχουν δικαιωθεί ακόμη και σήμερα. Σίγουρα στην αντιπροσωπεία από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας θα υπάρχουν μεθαύριο και απόγονοι-παιδιά εκείνων που το ελληνικό κράτος φρόντισε να μην επιστρέψουν ποτέ στη γη τους…
Κατάντια ακόμα και σήμερα και θα απορώ αν οι αρμόδιοι δεν στείλουν τον αστυνομικό στο περιστατικό “σπίτι του” ή τα ανάλογα μέτρα εναντίων του. Δεν αποκλείεται να είναι και αστυνομικός Χρυσαυγίτικης “κοπής” αφού δυστυχώς στην Αστυνομία έχει πολλούς εκεί…
Με τις υγείες σας δημοκράτες συμπολίτες…
ΥΓ Τάσος ο Μακεδόνας, Θεόφιλος ο αστυνομικός…».

loading...

5 thoughts on “Σλαβόφωνο «Ουράνιο Τόξο»: Ζητά την αποπομπή αστυνομικού που τους απαγορεύει να μιλούν «Μακεδονικά»

  1. πουστόκομμα μαζί με οακκε και οικολόγους και τιούτους.

  2. ΠΑΥΛΕ ΒΟΣΚΟΠ. ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΩΣ ΣΦΑΖΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΣΟΥ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ . ΟΙ ΜΠΑΤΑΛΙΩΝΟΙ ΜΠΕΓΚΑΛΤΣΟΙ ΤΙ ΕΚΤΕΛΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΝΑΝ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ .ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΩΑΝΝΗ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΠΟΜΩΝΩΣΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ .ΕΤΣΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΦΙΛΟΙ.ΣΚΥΛΙ ΜΙΖΕΡΟ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΟΥΣ.

  3. Άρχισαν τα όργανα…. αλήτες καλό δεν μπορείτε να κάνετε τουλάχιστον μην κάνετε κακό….

  4. ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ .ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΡΟΝΕΣ ΤΟΥΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ .ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΖΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΩΜΙΖΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΕΙΔΕ ΕΠΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΟΔΟΙΠΟΡΟΥΝΤΕΣ Ή ΛΙΓΟΙ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΣΤΑΡΕΝΙΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕ Η ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ).ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΡΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΟΥΝΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ.

  5. ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΣΛΑΒΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Comments are closed.